До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про Каннський кінофестиваль 2021

74-й Каннський кінофестиваль, можливо, є найочікуванішою кіноподією року. Торік фестиваль довелося скасувати через пандемію коронавірусу, і це мало неабиякий вплив на кіноіндустрію. Хороші новини в тому, що цього року фестиваль все-таки відбудеться.

Дати проведения фестивалю

74-й Каннський фестиваль триватиме з 6 по 17 липня 2021 року. Місце проведення традиційне — Палац фестивалів.

Реклама
Програма

Ми не дарма чекали так довго — програма кінофестивалю розкішна. Більшість режисерів навмисне не випускали вже готові фільми в прокат, щоб все-таки світова прем’єра їхніх стрічок відбулася в Каннах. Наприклад, це стосується Веса Андерсона — його картина "Французький диспетчер" була готова ще більш як рік тому, але її реліз переносили щонайменше тричі через пандемію. У підсумку фільм потрапив до конкурсної програми Канн.

"Французький диспетчер"

Також у конкурсній програмі бере участь нова стрічка Франсуа Озона "Все пройшло добре". Головні ролі в ній зіграли легендарні французькі актриси — Шарлотта Ремплінг і Софі Марсо. А ось у стрічці "Меморія" незалежного тайського режисера Апічатпонга Вірасетакула головну роль грає Тільда ​​Свінтон — фільм розповідає про громадянську війну в Колумбії й колоніальну історію цієї країни.

"Меморія"

Також у програмі фестивалю — нова робота Каннського лауреата, іранського режисера Асгара Фархаді, Кирила Серебренникова, Нані Моррет та інших.

"Три поверхи" Нанні Моретті
Фільм-відкриття
"Аннет"

За дев’ять років після презентації свого фільму "Святі мотори" на набережній Круазетт, Леос Каракс повертається в Канни зі стрічкою "Аннет". "Аннет — це справжній подарунок, на який так сподівалися прихильники кіно, музики й культури", — каже П’єр Лескюр, президент Каннського кінофестивалю. Кінозірки Маріон Котіяр і Адам Драйвер грають молоду пару, життя яких зруйноване народженням їхньої дочки Аннет, загадкової дитини з винятковою долею...

Журі
Спайк Лі

Цього року в журі головуватиме Спайк Лі, що дав згоду на це ще торік. Він стане першим темношкірим режисером на цій престижній посаді. "Його ентузіазм і пристрасть до кіно дають нам невичерпну енергію для підготування до великого фестивалю, на який усі так нетерпляче чекають", — каже генеральний директор фестивалю Тьєрі Фремо.

У 2018 році Спайк Лі виграв Гран-прі з фільмом "Чорний куклукскланівець". Це правдива історія Столлворта, темношкірого поліційника з Колорадо-Спрінгс, який на початку 1970-х проник до Клукс-клукс-клану й запобіг терористичному акту — нападу на студента, що обстоював громадянські права. У фільмі зіграли чудові актори — Джон Девід Вашингтон і Адам Драйвер. Цей розумний бойовик зачарував журі, на чолі якого тоді була Кейт Бланшетт.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.