До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спайк Лі знову очолить Каннський кінофестиваль

Спайк Лі головуватиме на 74-му Каннському кінофестивалі, який, як очікується, відбудеться 6—17 липня. Режисер і активіст стане першим темношкірим головою журі фестивалю.

Спайк ЛиСпайк Лі

Лі ще торік мав очолити журі кінофестивалю, скасованого через пандемію. У межах заходу він планував показати в позаконкурсній програмі свій фільм "П’ятеро однієї крові" й ознаменувати повернення Netflix на французьку Рив’єру.

Реклама

Цього року кінофестиваль відбудеться в липні, а не травні, як зазвичай. Та оскільки рівень захворюваності на COVID-19 у Франції все ще високий, може бути, що захід знову скасують.

Лі вперше з’явився в Каннах у 1986 році з дебютним повнометражним фільмом "Їй це конче потрібно", який дістав приз. Три роки по тому він повернувся з його знаменним фільмом "Роби як треба!" про один день напружених міжрасових відносин у Брукліні. Серед інших фільмів Лі, показаних у Каннах, — "Криваве літо Сема" і "Чорний клановець".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.