До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про церемонію "Золотий глобус — 2022"

Ще зовсім недавно "Золотий глобус" був однією з головних світських церемоній року й запускав сезон кінонагород. Але торік навколо премії спалахнув скандал (Голлівудську асоціацію іноземної преси звинуватили в нетолерантності), а частина акторів — серед них, наприклад, Скарлетт Йоганссон — запропонували бойкотувати премію. Яким буде "Золотий глобус" у 2022 році й що змінилося, розповідаємо в цьому матеріалі.

"Золотий глобус" 2021
Про скандал довкола Голлівудської асоціації іноземної преси у 2021 році

21 лютого 2021 року після розслідування Los Angeles Times звинуватило журі премії в "егоїзмі" й виявило потенційні конфлікти інтересів. Серед них і той факт, що 30 учасників Голлівудської асоціації іноземної преси прилетіли до Франції, щоб відвідати знімальний майданчик "Емілі в Парижі" у 2019 році. Два роки по тому серіал номінували на два "Золоті глобуси", тоді як інші серіали, що здобули високі оцінки критиків, — серед них і "Я можу знищити тебе" — залишилися непоміченими. Також з’ясувалося, що до організації не входять темношкірі учасники. Мехер Татна, її колишній президент, згодом сказав Variety, що не було жодного темношкірого впродовж щонайменше двох десятиліть. Реакція була швидкою: кілька минулих номінантів на "Золотий глобус", зокрема й режисерка Ава Дюверне, зажадали змін.

Реклама

У відповідь, за кілька днів до церемонії вручення премії "Золотий глобус — 2021" Асоціація випустила заяву з такими словами: "Нам важливо втілювати інтереси спільнот усього світу, які люблять кіно й телебачення, а також артистів, що надихають їх. Розуміємо, що нам треба залучити темношкірих учасників Асоціації, а також учасників з інших не повністю представлених верств, і ми негайно візьмемося до втілення плану дій для якнайшвидшого досягнення цих цілей".

Марго Роббі на церемонії "Золотий глобус — 2020"

Далі справи пішли ще гірше. У березні 2021 року Асоціація найняла радника зі стратегічного різноманіття й пообіцяла, що не менш як 13% її учасників будуть темношкірими. Проте у квітні Deadline повідомив, що член Асоціації Філіп Берк надіслав електронного листа, у якому поділився статтею, де Black Lives Matter було названо "рухом расистської ненависті". Берка відрахували з Асоціації. У травні канал NBC опублікував заяву про те, що не транслюватиме церемонії нагородження "Золотий глобус — 2022". "Ми як і раніше віримо в те, що Голлівудська асоціація іноземної преси прагне значущої реформи, — йдеться в ній. — Однак зміна такого масштабу потребує часу й зусиль, і ми твердо впевнені, що знадобиться час зробити це правильно. Якщо організація виконає свій план, сподіваємося, що зможемо транслювати шоу в січні 2023 року".

Яким буде "Золотий глобус — 2022"

Наступного року церемонію все-таки влаштують, але не в тому форматі, до якого ми звикли. 11 жовтня джерело підтвердило Variety, що "Голлівудська асоціація іноземної преси планує визнати досягнення 2021 року й церемонія відбудеться", хоча поки невідомо в який спосіб. Хай там що, та навряд чи голлівудські важковаговики захочуть взяти участь у заході чи то як ведучі, чи то як запрошені.

Коли відбудеться "Золотий глобус" у 2022 році

79-та щорічна церемонія вручення премії "Золотий глобус" має відбутися 9 січня 2022 року. На цю ніч також запланована церемонія нагородження 2022 Critics Choice Awards, яка залучає велику кількість відвідувачів, і в довгостроковій перспективі цілком могла б посісти місце першої церемонії вручення нагород.

Коли оголосять номінантів

Номінації на 79-й "Золотий глобус" планують оголосити 13 грудня. Передбачаючи, що великі студії через скандал відмовляться подавати фільми й телешоу на розгляд, Голлівудська асоціація іноземної преси недавно надіслала представникам індустрії листа, у якому повідомила, що цього року не треба подавати заявок і що вибиратимуть вони самостійно. Тому, найімовірніше, цього року серед номінантів побачимо і найбільші комерційні гіти 2021 року, від "Дюни" до серіалу Netflix, який б’є всі рекорди переглядів — "Гра в кальмара".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.