До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Валерія Гузема, Аліна Паш та Андрій Федорів — про те, навіщо йти на кінофестиваль "Молодість"

З 29 травня по 6 червня в Києві пройде ювілейний 50-й кінофестиваль "Молодість". Напередодні амбасадори фестивалю українські режисери і актори, художники і дизайнери діляться своїми спогадами про легендарний кінофестиваль і розповідають, що нас очікує в цьому році.

Дизайнерка Валерія Гузема підтримує студентський конкурс

Для мене студентський конкурс — це найцікавіший конкурс на кінофестивалі. Тому що студентські роки — це роки розвитку, це роки пізнання себе, це роки, коли в тебе ще незамилений, так би мовити, погляд. І ти створюєш щось своє. Тому мені надзвичайно цікаво, що зараз теперішнє покоління покаже в кіно. Я взагалі за те, щоб вчитись у молодого покоління. Тому що вони багато чого формують: по-перше, наше майбутнє. Як би ми там цього не хотіли, але все ж таки нове покоління, воно створює наше майбутнє, і їхні погляди для мене, однозначно, дуже важливі. Молодість — найромантичніший стан, коли для тебе не існує жодних "ні". Ти все можеш, ти все хочеш, ти все вмієш робити.

Реклама
Співачка Аліна Паш підтримує програму FORMA

...Цього року я дебютувала в кіно. Місяць тому я приїхала з Македонії, зі зйомок фільму Семена Мозгового "Свято хризантем". І там у мене дуже незвичайна красива роль. І взагалі, я в цій атмосфері, кіноатмосфері, вперше опинилася і зрозуміла, що це так цікаво! Це дуже непросто, але це чудовий тренінг. І я хочу себе розвивати там. Дай Боже, якщо в мені будуть бачити перспективу цікаві режисери, я буду рада і ще десь позніматися.

На "Молодості" я підтримую експериментальну програму Forma. Мені дуже близькі нові форми творчості: і музичні, і візуальні. Це щось, що наближає нас до нас самих, але водночас і до майбутнього, в якому ми вже є.

Андрій Федорів, засновник Fedoriv Group

"Молодість" це культовий бренд, тому що він був брендом ще за багато десятиліть до того, як ми почули слово "бренд". Мені здається, що 50 це дійсно така нова молодість. І молодість вона не про фізичний вік, вона про вогонь в очах, але це звучить дуже пафосно. Мені здається, вона про взагалі почуття інтересу до світу: "Тебе щось нове цікавить?". Тобто коли нове перестає бути цікавим, то в цю мить молодість закінчується.

Програма документального кіно, наскільки я знаю, відбувається на "Молодості" вперше, і я думаю, що на найближчі п'ятдесят років документалістам роботи точно вистачить... Ну а якщо ви українські документалісти, режисери, сценаристи, будь-які автори, які хочуть створювати щось документальне, звертайтеся до нас, і давайте вигадувати якісь колаборації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.