До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спайк Лі очолив журі Каннського кінофестивалю

Лауреата премії "Оскар", Спайка Лі призначили президентом журі 73-ого щорічного Каннського кінофестивалю, який відбудеться у Франції з 12 до 23 травня 2020 року. Така посада робить Спайка Лі першим афроамериканцем, який очолить цю легендарну подію у світі кіно.

Спайк ЛиСпайк Лі

"Каннський кінофестиваль сильно вплинув на мою кар'єру в кіно. Можна легко сказати, що Канни змінили траєкторію того, ким я став у світовому кінематографі, – сказав Лі. – Це почалося ще 1986 року з мого першого повнометражного фільму, який отримав премію Prix de la Jeunesse. Наступний спільний захід відбувся 1989 року з "Роби як треба!", який відібрали в основний конкурс. І у мене немає ні часу, ні місця, щоб писати про кінематографічний вибух, який трапився після цього за минулі 30 років".

Реклама
Кадр з фільму "Чорний куклускланівець"

Всього на Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра семи фільмів режисера, в тому числі "Тропічна лихоманка" (1991), "Дівчина №6" (1996), "Криваве літо Сема" (1999), "На десять хвилин старший" (2002), і "Чорний куклукскланівець" (2018), який виграв Гран Прі. В останньому випадку Канни послугували трампліном, який привів Лі до "Оскара" 2019 року, де він отримав премію в категорії "Найкращий адаптований сценарій".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.