До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Режисерка Ірина Цілик отримала приз на кінофестивалі Sundance

Українська режисерка і письменниця Ірина Цілик 1 лютого отримала одну з ключових нагород фестивалю незалежного кіно Sundance. Приз за найкращу режисуру в категорії "документальне кіно" Ірина здобула за свій повнометражний документальний дебют – стрічку "Земля блакитна, ніби апельсин". "Друзі, я виграла нагороду "Найкраща режисура" у категорії World Documentary Competition на фестивалі Sundance! Що я відчуваю? Я трохи згодом напишу, що я відчуваю", – поділилася емоціями Ірина на своїй сторінці в "Фейсбуці". Український фільм вперше переміг у конкурсі найпрестижнішого фестивалю незалежного кіно у світі.

"Земля блакитна, ніби апельсин" розповідає про сім'ю, яка живе в "червоній зоні" Донбасу, де військові дії тривають вже шостий рік. Героїня фільму, 36-річна Анна, сама виховує чотирьох дітей. Буденність багатьох цивільних людей в прифронтовій зоні докорінно змінилася. Але, незважаючи на всі труднощі, ця сім'я залишається дружною і життєрадісною. Продюсер фільму – Анна Капустіна, оператор – В'ячеслав Цвєтков, фільм знятий за підтримки Держкіно. Ймовірно, для фільму "Земля блакитна, ніби апельсин" це тільки початок міжнародного успіху: вже в лютому його покажуть у межах конкурсної програми Generation Берлінського кінофестивалю.

Реклама
Ірина Цілик (фото Tamara Wyrzykowska)

Нагадаємо, що Ірина Цілик також – одна з найсильніших українських письменниць, авторка збірок "Родимки", "Червоні на чорному сліди", "Глибина різкості", кількох книжок для дітей – наприклад, "МІСТОрія однієї дружби". Для вересневого номера Vogue UA 2019 року Ірина Цілик написала зворушливе і гостросоціальне есе "Це місто чекає на мене", присвячене Києву.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.