До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 найцікавіших стрічок кінофестивалю "Санденс"

Драма, що ґрунтується на публікаціях з "Твіттеру", фільм про батьків і дітей з Олівією Колман і Ентоні Гопкінсом, трилер за мотивами роману Джоан Дідіон. Vogue склав шортлист головних новинок, які покажуть на кінофестивалі "Санденс". Він відбудеться з 23 січня до 2 лютого в Парк-Сіті в американському штаті Юта.

The Glorias

Ікона фемінізму, активістка і успішна письменниця, Глорія Стайнем жила безліччю життів. Саме тому у фільмі "Глорія" її зображують одразу чотири акторки, кожна з яких втілює певний період у кар'єрі знаменитої феміністки. Зокрема, у різному віці її грають володарки премії "Оскар", Алісія Вікандер і Джуліанна Мур. Вони перевтілюються в Стайнем у період її становлення, з років, коли вона працювала волонтером в Індії після закінчення коледжу, і до періоду, коли Глорія написала свої знамениті тексти і очолила революційний жіночий рух.

Реклама
The Father

Володарку "Золотого глобуса" за роль у "Короні", Олівію Колман ми побачимо в головній ролі у зворушливому фільмі "Батько" – етюді про старіння, страх і батьківську любов. Вона грає Анну, доньку норовливого літнього чоловіка (Ентоні Гопкінс), який поступово втрачає зв'язок з реальністю. Це режисерський дебют Флоріана Зеллера, визнаного драматурга, який адаптував свою власну роботу, нагороджену Премією імені Мольєра, для екрану.

The Last Thing He Wanted

Біля керма екранізації однойменного роману Джоан Дідіон – режисер Ді Ріїс ("Знедолена", "Ферма Мадбаунд"). Дія розвивається в 1980-і роки в розпал справи "Іран-контрас" (гучний політичний скандал у США, коли стало відомо, що адміністрація таємно постачала зброю до Ірану). Головна героїня – журналістка Елена Макмехон (Енн Гетевей). Її батько (Віллем Дефо), колишній постачальник зброї для американського уряду, дихає на ладан і журналістці доводиться взяти його функції на себе. З цієї зав'язки розпочинається характерна для того часу історія шпигунства і політичних інтриг.

Zola

2015 року офіціантка з Детройта Азая "Зола" Веллс опублікувала 148 твітів, які стали популярними в усьому світі. Про що вони? Про її випадкове знайомство зі стриптизеркою, яке привело до гучної мандрівки через всю країну, ускладненої викраденнями і вбивствами. Режисер Яніца Браво виводить цю дивовижну історію на великий екран – її колегою з написання сценарію став відомий бродвейський актор Джеремі О. Гарріс, а ролі зіграли внучка Елвіса Преслі, Райлі Кіо, і Тейлор Пейдж. Ця стрічка обіцяє бути американськими гірками – смішною і страшною водночас.

Shirley

Елізабет Мосс грає автора хорорів Ширлі Джексон у новій психологічній драмі Жозефін Декер. Кінострічка основана на художньому романі "Ширлі" Сьюзан Скарф Меррелл. Сюжет розвивається навколо пари, яка переїжджає в один будинок з письменницею та її чоловіком, Стенлі Едгаром Гайманом (Майкл Стулбарг). Незабаром між чотирма героями виникає несподіваний зв'язок і їхні відносини слугують натхненням для наступної книжки письменниці. Картина вдалася містичною і атмосферною.

Promising Young Woman

Фільм особливо актуальний в епоху #MeToo. Всі казали, що Кессі (Кері Малліган) була перспективною молодою жінкою, поки загадкова подія не зруйнувала її майбутнє. Але ніщо в житті Кессі не є тим, чим здається: вона неймовірно розумна, нестерпно хитра і живе таємним подвійним життям вночі – таємно бере участь у феміністичному русі. Тепер несподівана зустріч збирається дати Кессі шанс виправити помилки минулого. Так звучить сюжет цього захопливого фільму.

Wendy

Довгоочікуване продовження фільму "Звірі дикого Півдня" – фантасмагоричного епосу режисера Бена Зайтліна 2012 року. По суті, це режисерська інтерпретація історії про Пітера Пена. Венді і її брати збігають з будинку на острів, що наче завмер у часі. Він зачаровує чудовими пейзажами і безмежним відчуттям свободи – до тих пір, поки героїв не охоплює туга за домівкою. "Венді" з її гіпнотичною кінематографічністю і чудовим саундтреком – це заплутана казка про небезпеки дорослішання.

Miss Americana

Після "Повернення додому" про Бейонсе виходить ще один документальний фільм Netflix про життя поп-ікони – тепер Тейлор Свіфт. Картину зняла володарка "Еммі", документалістка Лана Вілсон, яка показує Тейлор у переломний момент її кар'єри, коли співачка намагається розкрити повний потенціал свого голосу. Стрічка – це мікс концертних записів і зйомок з закулісся: вона дає рідкісну можливість поглянути на процес творчості Свіфт і відкриває дуже особисту сторону лауреатки "Греммі".

"Земля блакитна, ніби апельсин" (The Earth Is Blue As an Orange)

"Земля блакитна, ніби апельсин" – дебютний повнометражний фільм української письменниці Ірини Цілик, який відібрали в програму найважливішого в світі фестивалю незалежного кіно Sundance film festival. Фільм розповідає про сім'ю, яка живе в "червоній зоні" Донбасу, де військові дії тривають вже шостий рік. Героїня фільму, 36-річна Анна, сама виховує чотирьох дітей. Буденність багатьох цивільних людей у прифронтовій зоні докорінно змінилася. Але попри всі труднощі, ця сім'я залишається дуже дружною і життєрадісною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.