До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми для фільму про Елтона Джона "Рокетмен"

На Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра байопіка про Елтона Джона "Рокетмен". Головну роль у фільмі виконав Терон Еджертон, і Vogue UA знає, як актор перевтілювався в легендарного музиканта.

Джуліан Дей

Варто почати з того, що "Рокетмен" – зовсім не класичний байопік. Ця стрічка – більше фантазія на тему творчого шляху і життя музиканта, в якій конкретні факти з його біографії змішані з вигадками творців. Отож, історія починається з Терона Еджертона в ролі Елтона Джона, який розповідає історію свого життя з реабілітаційного центру. При цьому він одягнений як дуже гламурний диявол: помаранчевий комбінезон з лайкри з візерунком у вигляді язиків полум'я, крила з вогненно-червоного пір'я, головний убір з рогами, оздоблений кристалами, сонцезахисні окуляри у формі сердець і всипане блискітками взуття. "Ці костюми не мали бути стандартними", – розповідає художник з костюмів Джуліан Дей. Власне, якщо глянути на цей казковий ансамбль, і справді стає зрозуміло, що фільм Декстера Флетчера – фантазія на межі феєрії.

Реклама

Робота Дея над цим фільмом відрізнялася від "Богемної рапсодії", проекту, який він реалізував до "Рокетмена" (саме вбрання для Рамі Малека гарантували Джуліану роботу в цьому проекті). З 88 образів Елтона Джона в музичній драмі тільки один відтворений з оригіналу. "Стрічка розповідає про життя Елтона через пісні і танці, тому важливою частиною є фантастичний елемент, який є основою для створення костюмів, – пояснює дизайнер. – Ми завжди знали, що не будемо просто копіювати стиль Елтона". Також свою роль зіграв той факт, що бюджет "Рокетмена" був значно меншим, ніж у "Богемної рапсодії", а це означало, що Дей мусив знайти партнерів, які мріяли би приєднатися до створення фільму.

Так у проекті взяли участь Swarovski, які надали понад мільйон кристалів. Костюм-форма Доджерс – єдина репліка – це інтерпретація Деєм бейсбольної уніформи, яку Джон одягав 1975 року для двох аншлагових шоу на Dodger Stadium. "Я зберіг силует, але замість блискіток і дзеркал я використав 140 тисяч кристалів, аби прикрасити біло-синій дизайн з написом Elton 1 на спині".

Особисто Дей зустрічався з Джоном лише раз, щоб показати йому плоди своїх фантазій. Проте він часто користувався вичерпним і ретельно відкорегованим архівом. "Елтон звик до того, що люди справляються зі своєю роботою і роблять її добре", – ділиться художник. "Він не скаржиться, він не втручається, він – справжній професіонал і розуміє, що він робить свою роботу і повинен давати змогу іншим робити свою". І хоча Джуліан не отримував особисто будь-яких коментарів, Джон оцінив його роботу в Instagram, назвавши костюми "дивовижними". "Сер Елтон був єдиним, кому я хотів догодити цими костюмами, тому я відчуваю, що виконав свою роботу", – зізнається Дей.

Тим часом Еджертон вживався у роль поп-ікони. "Деякі з костюмів було важко носити, але Терон добре тримався – особливо в надзвичайно спекотному наметі, де нам доводилося працювати минулого літа", – зазначає Дей. Актор, який раніше знімався у франшизі Kingsman, відпочивав від спеки в хатніх образах артиста (труси надали Marks and Spencer). "Я хотів донести думку про те, що Елтон вимагав пафосу й витонченості, і хотів більше кристалів, більше кольору, більше прикрас, але коли він все це знімав, то залишався крихкою людиною, що переживала безліч особистих травм. Найкращим способом показати це – було забрати його одяг".

Крім Swarovski і Chopard, які надсилали щодня з охороною коштовності на суму до 10 мільйонів фунтів стерлінгів, безліч інших аксесуарів отримали з різних джерел. Головний убір, натхненний придворними костюмами XVII століття, венеційськими масками і карнавальними вбраннями, створила жінка з Блекпула, яка любить костюми для бурлеску і самби. Багато з 60 пар сонцезахисних окулярів зробив Девід Кокс, який створює моделі для Dame Edna Everage; деякі були зроблені в Уотфорді, звідки родом Джон; інші в Шордічі, і частину купили у дизайнерів, а потім їх переробив Дей. "Я завжди говорив, що якщо є місце для кристалів, то його варто ними заповнювати", – сміється він.

Gucci додатково надіслали шість моделей зі своєї колекції весна-літо 2018, натхненної творчістю Елтона Джона (серед яких є костюм з музичними нотами). Легендарний музикант є шанувальником лейблу і підтримує тісну дружбу з його креативним директором Алессандро Мікеле. "У Елтона – приголомшливий одяг, але він одягається звичайно в повсякденному житті, тому коли на сцені він перетворюється на героя, костюми стають його фасадом. Ця ідея добре спрацювала для Терона, тому що для нього було дуже важливо одягнутися і стати Елтоном Джоном-суперзіркою".

За матеріалами: vogue.co.uk

Прем'єра фільму "Рокетмен" в Україні запланована на 6 червня 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.