До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актор Терон Еджертон про те, яке це – грати Елтона Джона

24 травня у світовий прокат представили "Рокетмен" – байопік про Елтона Джона, якого грає британець Тарон Еджертон, зірка фільму "Kingsman". В інтерв'ю американському Vogue актор розповів, чому перед першою зустріччю з Елтоном Джоном хвилювався так, ніби його чекала аудієнція у королеви.


"Це історія про людину, колись залежну від слави, алкоголю і наркотиків. Ви не можете зробити красиву версію цього. Було б не дуже чесно щодо глядача", – говорить Терон Еджертон. Важлива ремарка: "Рокетмен" – не класичний байопік, це радше фантазія на тему творчого шляху легендарного Елтона Джона, в якій конкретні факти з його біографії замішані з фантазією режисера і сценариста. Сам сер Елтон Джон також працював над сценарієм.

У 29-річного Терона Еджертона слава актора-красеня, на яку значно вплинула його роль у двох частинах чарівного псевдошпигунського фільму "Kingsman", де він приміряє ідеально скроєні костюми з Севіл-роуд і витончено лупить ворогів. Але молодому акторові слава "красеня" не до душі. "Значно цікавіше грати складних, неоднозначних персонажів", – зауважує актор. Саме до таких він відносить Елтона Джона і каже, що перед першою зустріччю з ним нервував, наче його чекала на аудієнцію королева Великобританії. До речі, режисер Rocketman Декстер Флетчер не думає, що про Егертона потрібно турбуватися. "Він чудовий. Він найбільш відданий, уразливий, сильний актор, з яким мені коли-небудь доводилося працювати".

Реклама

Схоже на те, що кінострічка буде досить відвертою. Вона показує Елтона Джона не тільки в моменти його слави, коли він збирав сотні тисяч шанувальників на стадіонах, а й, наприклад, в місяці, які він провів у рехабі, рятуючись від наркотичної та алкогольної залежностей. Є в "Рокетмені" і сцена, де герой втрачає цноту. "Я б не хотів, щоб під час зйомок цієї сцени на майданчику був Елтон Джон", – говорить актор. Сам сер Елтон Джон практично не був на майданчику, при цьому він продюсер фільму, і консультував Терона з приводу вокалу. Головне питання фільму – чи співав Еджертон сам? Так, співав. "Я з Уельсу, я валлієць, у нас всі люблять співати", – говорить актор. – Тому так, я із задоволенням співав у фільмі". І навіть трохи навчився грати на фортепіано. Сам Елтон Джон після зйомок похвалив Терона і його вокальні здібності, і навіть сказав, що це найкраще виконання його пісень, яке він коли-небудь чув.

Роль Елтона Джона стала для молодого актора викликом у багатьох сенсах. Йому потрібно було навчитися співати, грати на фортепіано, а ще злегка набрати вагу, щоб бути більш схожим на музиканта, а також дозволити стилістам прорідити і виголити собі волосся, щоб зачіска більше нагадувала колоритну шевелюру Елтона Джона. На окрему увагу заслуговують костюми – Елтон Джон славиться любов'ю до ексцентричних сценічних образів. У кадрі актор раз у раз з'являється у золотій блискучій шкірянці, трикотажному комбінезоні в обтяжку, на який недбало накинуте боа, і, звичайно, масивних сонцезахисних окулярах, які, як відомо, Елтон Джон колекціонує. Сам Терон свій стиль у фільмі коментує іронічно: "У половині сцен на мені одягнене все найкраще відразу, а в іншій половині – нічого".

До слова, преса щосили порівнює "Рокетмена" з ще одним гучним цьогорічним мюзиклом – "Богемною рапсодією". Порівняння невипадкове: як відомо, у них один режисер. Декстер Флетчер закінчував "Богемну рапсодію" після того, як режисер Брайан Сінгер був звільнений з проекту. Обидва фільми присвячені життю великих і яскравих людей. Терон Еджертон каже, що спеціально не дивився "Богемної рапсодії" – і що зробить це тільки після того, як "Рокетмен" з'явиться у прокаті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.