До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювалися костюми Леді Ґаґи для фільму "Дім Гуччі"

В український прокат виходить фільм Рідлі Скотта "Дім Гуччі". Це дуже яскраве повернення у велике кіно Леді Ґаґи, яка у фільмі грає італійську світську левицю Патрицію Реджані, що замовила вбивство свого чоловіка, онука засновника Gucci Мауріціо Гуччі.

Цього літа ми побачили перші кадри з Леді Ґаґою у ролі Патриції Реджані — і вони були чудовими. На Ґазі була норкова шуба, а під нею туніка зі шкіряним оздобленням, прикрашена культовою монограмою Gucci. Патриція справді була яскравим втіленням стилю Gucci дев'яностих, як і хотіла сама — доти, як у 1995 році вона найняла кілера, щоб застрелити чоловіка Мауріціо Гуччі (його грає Адам Драйвер), спадкоємця статків модної імперії. Якось репортер запитав, чому вона не виконала цю роботу сама, Реджані відповіла: "У мене не дуже гарний зір — я не хотіла промахуватися".

Реклама

Дія фільму Рідлі Скотта відбувається переважно на початку 1990-х років, до всіх змін, що відбулися з брендом уже в наш час. Задовго до того, як Алессандро Мікеле почав пропонувати гіковський шик своїм шанувальникам, і незадовго до того, як Том Форд перемістив талію на наші куприки. Фільм "Дім Гуччі" — справді торжество італійської моди та данина 80-90-м рокам. Так, серед найяскравіших образів Ґаґи у ролі Патриції у фільмі — її образ для катання на лижах. На одній зі світлин Ґаґа і Драйвер зображені на засніжених горах Грессоне-Сен-Жан в Італії. Пара позує у знакових образах apres-ski 1980-х років. На Ґазі була надягнута чорна водолазка, спортивні штани, ефектний пояс і велика кількість перлинних і золотих прикрас, а на голові красувалася ідеальна біла хутряна шапка.

Патриція Реджані і Мауріціо ГуччіХудожниця з костюмів Джанті Єйтс в інтерв'ю американському Vogue розповіла, що "купила величезну кількість Gucci на eBay та онлайн у вінтажному магазині Vestiaire Collective, щоб змоделювати перший манекен і показати Рідлі Скотту". Але Ґаґа приєдналася до роботи над фільмом і підвищила ставки, каже художниця. Єйтс згадує, що примірки з Ґагою могли тривати до п'яти годин.

Героїня Леді Ґага дуже колоритна: вона розмовляє з італійським акцентом, навмисно позбавленим романтики, одягнена в квадратні сукні із золотими гудзиками та шовкові блузки з бантом. Її гардероб є сумішшю вінтажних і підходящих для того часу знахідок: дві речі були доставлені з архіву Gucci (Дім Gucci підтримав зйомки), а срібна кольчуга була позичена самій Леді Ґаґа. Джанті також звернулася до Bulgari і Boucheron, які надали прикраси для зйомок. Художниця каже: знала, що біжутерія не підійде. Як одного разу пожартувала Реджані: "Краще плакати в Rolls-Royce, ніж бути щасливою на велосипеді".

З моменту випуску першого фото Леді Ґаґи в образі Патриції інтерес до цієї епохи лише зростав: Gucci навіть перевипустили ту ж туніку, дизайн 1969 року, яку носить актриса у фільмі.

Сьогодні італійський Дім постійно шукає натхнення у своєму архіві — варто згадати недавнє перевидання сумки Diana та сумку Jackie, з якою нещодавно з'явився Гаррі Стайлс. Так, цієї весни на показі колекції Gucci Aria на подіумі був представлений квітковий принт, створений для Грейс Келлі в 1966 році, і майже хтивий червоний оксамитовий костюм Форда. Чи вплине вихід фільму на повернення трендів епохи 90-х — побачимо зовсім скоро. "Дім Гуччі" вийде у прокат уже 25 листопада.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.