До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Французький диспетчер" Веса Андерсона вийде в прокат у жовтні

Реліз одного з найочікуваніших фільмів року, "Французького диспетчера" Веса Андерсона, перенесено на жовтень. Спочатку планувалося, що фільм вийде в прокат 24 липня — після прем’єри на Каннському кінофестивалі в травні. Але через пандемію Covid-19 Каннський фестиваль перенесли на поки невизначений термін, а разом з ним — і прем’єру "Французького диспетчера". Фільм вийде 16 жовтня — у так званий передоскарівський період, що дає йому шанс взяти участь у перегонах за "Оскар" у 2021 році.

Реклама

Нову стрічку Веса Андерсона називають "любовним листом журналістам". Дія відбувається у вигаданому французькому місті ХХ століття й розповідає про редакцію одного американського журналу. Редактори газети збираються, щоб вибрати три статті зі свого архіву й опублікувати їх на пошану покійного головного редактора. Фільм складатиметься з трьох частин, у кожній буде екранізована одна з історій журналу. У своєму десятому фільмі Вес Андресон зібрав розкішний акторський склад: Бенісіо Дель Торо, Едрієн Броуді, Тільда Свінтон, Леа Сейду, Френсіс МакДорманд, Тімоті Шаламе, Білл Мюррей і Оуен Вілсон. Розглянути перші кадри з фільму можна тут.

Судячи з перших фото, "Французький диспетчер" стане фантазійною стилізацією під 20-ті роки XX століття. Над декораціями працює незмінний колега Андерсона, художник Адам Штокхаузен. В інтерв’ю Variety він розповів, що знімання проходить у Франції на покинутій фабриці з виробництва повсті. "Так! Повстяна фабрика! Це саме те, що нам було потрібно. Вона має трохи ексцентричний вигляд як на сьогодні, але для тих років цілком нормальна. Ми зайняли це місце й перетворили фабрику на кіностудію. В одній з кімнат зберігаємо декорації, в інший у нас столярна фабрика, а в третій робимо скульптуру".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.