До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільм Вуді Аллена "Любов і смерть" у 10 світлинах

Сьогодні своє 76-річчя святкує муза Вуді Аллена Даян Кітон, і з цієї нагоди ми вирішили згадати й процитувати сатиричну комедію "Любов і смерть", де вона блискуче зіграла роль Соні. Фільм, знятий 1975 року, пародіює епічні російські романи, над якими так любив пожартувати Вуді Аллен. Філософсько-теологічні розмови, які постійно тривають у кадрі, нікого не можуть залишити байдужим. Якщо ви шукали ідеальний фільм для вечірнього перегляду. Ось він!

— Звісно, Бог є! Ми створені за його подобою!

Реклама

— І я теж? Поглянь на мене, гадаєш, він теж носив окуляри?!

— Не в такій оправі

— Приходь до мене завтра в три.

— Я не можу.

— Прошу вас!

— Це аморально. О котрій?

— Кому судити про моральність?

— Моральність категорія суб’єктивна.

— Але суб’єктивність категорія об’єктивна.

— Норми моральності належать до явищ, які існують тільки у відносному дуалізмі!

— Але не в межах онтологічного існування.

— Може, не варто так багато говорити про секс?!

— Що ти робитимеш, коли французькі солдати зґвалтують твою сестру?

— Я не маю сестри.

— Це не відповідь.

— Кого вони ґвалтуватимуть? Івана? Їх відразу знудить.

— Становище дуже складне, Соню, я закохана в Олексія. Він любить Алісу. А в Аліси роман зі Львом. Лев любить Тетяну, Тетяна не тямить себе від Сімкіна. Сімкін обожнює мене... Я люблю Сімкіна, але не так, як Олексія. Олексій любить Тетяну як сестру, сестра Тетяни любить Тригоріна — як брата, у брата Тригоріна роман з моєю сестрою; він любить її фізично, але не любить духовно.

— Наташо, вже пізно...

— Фірма Мішкін і Мішкін спить з фірмою Ташков і Ташков!

— Наташа. Кохати означає страждати. Щоб не страждати, треба не кохати, але тоді страждатимеш через те, що не кохаєш. Тому кохати означає страждати, але не кохати теж означає страждати, а страждати означає страждати. Щоб бути щасливим, треба кохати, отже, треба страждати, але страждання робить людину нещасною, тож, щоб бути нещасною, треба кохати, або кохати, щоб страждати, або страждати від надміру щастя. Шкода, що ти за мною не записуєш.

"Ми маємо все скласти й утекти. Я непоганий у цьому. Я два роки був чемпіоном з утечі вільним стилем. Маємо спалити харчі, щоб вони не дісталися французам. Але не так просто буде підпалити борщ".

"Я не можу вистрілити. Він людська істота. Він заллє кров’ю килим".

"Ключовий момент — не думати про смерть як про кінець, а думати про неї більше як про ефективний спосіб скоротити витрати".

— Ви тиран і диктатор, розпалювач воєн!

— Чому він перераховує мої заслуги?


— Мої секунданти зв’яжуться з вашими секундантами.

— Секунданти? У мене немає секундантів. Нехай зв’язуються з хвилинантами. Хвилинантів немає на місці — нехай прямують до годинантів.

"Зрештою, всі найгірші події відбуваються в житті, а не в смерті. Якщо ви коли-небудь проводили вечір в товаристві страхового агента, ви розумієте, про що я".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.