До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фестиваль документального кіно Docudays UA-2020 відбудеться онлайн

Каннський кінофестиваль, Венеціанська бієнале й Тиждень моди — усі ці події вже перенесено на невизначений термін через епідемію коронавірусу й карантин. Водночас деякі заходи опановують новий формат. Стало відомо, що фестиваль документального кіно Docudays UA цього року пройде онлайн — це перший у країні кінофестиваль, який проведуть у такому форматі. Фестиваль відбудеться онлайн у заздалегідь заплановані дати, з 24 квітня по 3 травня. Всі фільми покажуть безплатно, а ті, хто захоче, можуть зробити благодійний внесок на сайті фестивалю.

Реклама

Традиційно у фестивалю Docudays UA дуже сильна програма. Онлайн покажуть десятисерійний фільм "Село" легендарної Клер Сімон — документальний серіал про мешканців самобутнього французького села на півдні Франції, який Клер знімала понад десять років.

Онлайн можна буде побачити й фільми конкурсної програми. Цього року в конкурсі Docudays UA серед інших — довгоочікуваний фільм письменниці та режисерки Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин", який отримав приз за найкращу режисуру на фестивалі Санденс у Штатах, і повнометражний фільм Яреми Малащука й Романа Хімея "Зарваниця", про який автори докладно розповіли в інтерв’ю Vogue UA.

Також онлайн можна буде подивитися серію фільмів правозахисної організації RIGHTS NOW! — всі стрічки пов’язані з темою дорослішання, якій цього року присвячений Docudays UA. Ще працюватиме віртуальний кінотеатр DOCU / SPACE, де можна переглянути понад 50 фестивальних стрічок конкурсних і позаконкурсних програм, більшість з яких будуть доступні з 24 квітня по 10 травня. "Це рішення сповнене викликів і експериментів, тому що ми станемо першим українським кінофестивалем онлайн, — кажуть організатори Docudays UA. — Дякуємо всім донорам і партнерам за солідарність і сприяння щодо його втілення. Ми хочемо, щоб Docudays UA-2020 став для наших глядачів підтримкою й унікальним досвідом. Уся Україна зможе прилучитися до нас, а всі покази та онлайн-трансляції будуть безплатними".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.