До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: Кейт Бланшетт про зйомки фільму "Тор: Раґнарок"

2 листопада на екрани виходить довгоочікуваний "Тор: Раґ​нарек" – фентезі, зняте за коміксами Marvel. Кейт Бланшетт зіграла у фільмі головну злочинницю – богиню смерті Гелу, і розповіла Vogue.ua про те, чому фізично це найскладніша роль у її кар'єрі.​

Кейт Бланшетт в образі Гели

На зйомках "Тор: Раґнарок", які проходили в Австралії і тривали 17 тижнів, було весело. Напередодні старту, вітаючи команду, місцеве плем'я маорі виконало для акторів урочистий танець, щоби благословити команду на вдалі зйомки. Протягом зйомок біля майданчика цілодобово чатували шанувальники, охочі зробити селфі зі своїми знаменитими співвітчизниками – акторами Крісом Гемсвортом і Кейт Бланшетт. А сама Бланшетт щоранку змушувала колег робити зарядку і починати день з йоги – щоби робочий день задався.

Реклама
Про те, як Кейт Бланшетт потрапила до фільму Marvel

Я отримала дзвінок від свого агента, який сказав, що Кевін Файгі, голова Marvel Studio і одна з наймогутніших постатей у кіно, хотів послати мені сценарій. Я намагалася зробити спокійну міну, але не вийшло, так як мене буквально трясло від збудження – не кожен день отримуєш такі пропозиції. Я провела невелике дослідження і зрозуміла, що Гела – перший злодій жіночої статі в фільмах Marvel. "Ну ні, від такого я не відмовлюся", – подумала я.

Кейт Бланшетт і Марк Руффало, який зіграв Халка
Хто така Гела

Гела – богиня смерті, вигаданий персонаж Marvel. Її образ заснований на міфах про скандинавську богиню Гель. Гела – злодійка, яка хоче управляти душами всіх мертвих. У фільмі в неї величезні роги і зловісний погляд. "Мені було страшенно весело грати Гелу", – каже Кейт Бланшетт. "Вона не просто лиходійка, вона дуже весела і грайлива. Я думаю, перегляд "Тора" буде для глядачів чимось на зразок американських гірок.

На зйомках "Тор: Раґнарок"
Про фізичні навантаження під час роботи над роллю

"Я в непоганій фізичній формі й до навантажень у кіно мені не звикати. До прикладу, в "Індіані Джонс і королівстві кришталевого черепа" було багато бойових сцен (в цій картині Бланшетт зіграла радянську учену-фанатичку Ірину Спалько). Але "Тор: Раґнарок" дасть фору всім фільмам – особливо в плані рукопашного бою. Це було суцільне задоволення! Працювати над цими сценами мені дуже допомогла Зоя Белл, один з найбільш професійних каскадерів, яких я знаю. Вона – відмінний учитель і просто геніально навчила мене зображати бійки в тих моментах, коли була моїм дублером, а мені потрібно було просто робити вигляд. А я ще раптом усвідомила, що мені подобається битися. Так приємно було вийти вранці на знімальний майданчик і зрозуміти, що сьогодні я можу взагалі не вимовляти реплік, а просто кинути сокиру в свого ворога і обезголовити його. Так, це було чудово.

Кейт Бланшетт в образі Гели
Про співпрацю з Крісом Гемсвортом

Люди чомусь думають, що якщо в Голлівуді працює кілька акторів з Австралії, то ми нібито близько дружимо і тусуємось по вихідних – я, Кріс Гемсворт і Г'ю Джекман. Насправді я не була знайома з Крісом, і ми зустрілися тільки на зйомках. Я ніколи не зустрічала більш щедрого партнера. Здається, він може все витримати – і готовий, за необхідності, взяти на свої плечі весь процес.

Кріс Гемсворт і Том Гіддлстон на зйомках
Як це – грати фантастичного персонажа

"Так дивно – грати персонажа, який з'явився з нізвідки. Вона не з'являлася ні в одному з фільмів Marvel, і, по-хорошому, про неї знають тільки фанати коміксів. Тому мені потрібно було знайти баланс між тими, хто її фанат, і тими, хто чує про Гелу вперше – і правильно пояснити глядачеві, чому Гела зла і хоче поневолити світ. Я вірю, кращі лиходії в кіно – це ті, кого ви страшенно любите за їх чарівність і харизму, але ненавидите те, що вони творять".

Кейт Бланшетт в образі Гели

Читайте також:

25 знакових образів на Геловін з фільмів

Що потрібно знати про фільм "Примарна нитка"

Fendi та кіно: три найстильніші стрічки

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.