До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на онлайн-фестивалі "Тиждень швейцарського кіно"

Попри послаблення, карантин все ще триває й кінотеатри в Україні поки закриті. А це означає, що ми й далі дивимося кіно онлайн. 19 червня за підтримки Посольства Швейцарії в Україні почнеться онлайн-фестиваль "Тиждень швейцарського кіно". Цьогорічний фестиваль присвячений гендерним проблемам, а Vogue.ua вибрав найцікавіші фільми програми.

"Щасливий Лазар"
"Щасливий Лазар"

Драма "Щасливий Лазар" — фільм яскравої представниці нового італійського кіно Аліче Рорвахер, який у 2018 році здобув приз Каннського кінофестивалю за найкращий сценарій. Фільм розповідає про пригоди Лазаря, дивака, який народився в невеликому селі серед людей, які, судячи з усього, можуть подорожувати в часі. Одну з головних ролей у фільмі грає сестра режисерки Альба Рорвахер — інтерв’ю з нею читайте за посиланням. Гарне, філософське кіно, зняте в колоритному італійському селі в рідній для Альби Умбрії.

Реклама
"Божественний порядок"
"Божественний порядок"

Феміністська драма швейцарського режисера Петрі Фольпе. До 1971 року Швейцарія була останньою західною державою, де жінки не мали права голосу — фільм розповість про боротьбу жінок проти дискримінації. У центрі історії — скромна домогосподарка Нора, яка страждає через побут, байдужість чоловіка й несподівано для себе прилучається до руху активісток, захопившись феміністськими ідеями. "Божественний порядок" отримав чотири премії фестивалю в Трайбеці й три національні премії Swiss Film Prize.

"Дивовижна подорож Волкенбруха в обійми шикси"
"Дивовижна подорож Волкенбруха в обійми шикси"

"Неортодоксальна" — не єдиний проєкт Netflix, який досліджує життя ортодоксальних євреїв. Фільм "Дивовижна подорож Волкенбруха в обійми шикси" (The Awakening of Motti Wolkenbruch) розповідає про молодого хлопця Мотті, який закохується в не єврейку. Події відбуваються в єврейській громаді в Цюриху, у Мотті сувора єврейська мама, яка мріє оженити його з добропорядною єврейкою, але в сина інші плани. У 2019 фільм був кандидатом від Швейцарії на здобуття премії "Оскар" як найкращий міжнародний фільм. Дуже привабливий ромком Netflix.

"Вітер змін"
"Вітер змін"

Молода пара тікає від метушні у відлюдний альпійський куточок. Але в їхнє щасливе й розмірене життя втручається інженер, який приїхав для встановлення вітряної турбіни. Так звучить сюжет нового фільму швейцарської режисерки Беттіни Оберлі. Головну роль грає зірка французького кіно Мелані Тьєррі — ви, напевно, пам’ятаєте її за фільмом "Вавілон нашої ери" і як обличчя рекламної кампанії парфуму "Belle d'Opium" Yves Saint Laurent. Фільм здобув премію Variety Piazza Grande Award міжнародного кінофестивалю в Локарно.

"Невинний"
"Невинний"

Рут віддана родині, ревним християнам-традиціоналістам, і своїй дослідницькій роботі. Однак минуле раптово нагадує про себе, коли в житті дівчини з’являється колишній коханець, ставлячи під сумнів її почуття, спосіб життя, а згодом і віру. Драма "Невинний" Симона Жакме була вперше показана в межах конкурсної програми кінофестивалю в Сан-Себастьяні й здобула премію Swiss Film Prize за найкращу жіночу роль.

Фестиваль триватиме з 19 по 28 червня на сайті swissfilm.org.ua, подивитися фільми можна безплатно й без реєстрації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.