До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід по кінофестивалю "Молодість — 2020"

Київський кінофестиваль "Молодість" цього року має нову команду, айдентику та чудову програму. Фестиваль розпочнеться 22 серпня і пройде на трьох локаціях — це кінотеатри "Жовтень", "Будинок кіно" й кінотеатр просто неба біля Арки Дружби народів, також є онлайн-програма. Vogue.ua вибрав сім фільмів з програми, які не можна пропустити, — але знайте, що їх набагато більше.

"Забуті"

Стрічка "Забуті" режисерки Дар’ї Онищенко вже встигла здобути кілька призів на кінофестивалях у Польщі й Португалії. У вересні стрічка виходить в український прокат, а 22 серпня вона відкриє "Молодість". Фільм розповідає про вчительку Ніну та її юного учня, у якого Ніна закохується. Пара намагається зберегти свою любов в окупованому Луганську. В основі сюжету — історії реальних людей з окупованих територій на сході України та Криму. Фільм знято в манері документального кіно, а одну з ролей зіграла художниця Марія Куліковська.

Реклама
"Погані казки"

Прем’єра драми "Погані казки" режисера Даміано Д'Інноченцо (багато хто напевне пам’ятає його фільм "Догмен") пройшла на Берлінале. Це дуже естетська похмура казка про демонів, які живуть у будь-якому домі й сім’ї. Герої стрічки — кілька родин з передмістя Риму. Батьки суворі й деспотичні, матері — пасивні, а діти просто хочуть жити й не дуже прагнуть слухатися батьків. Весь цей клубок емоцій призводить до трагічних подій.

"Лара"

Ларі виповнюється 60 років, і цього ж вечора її син виконує свій дебютний фортепіанний концерт. Від виступу залежить вся його професійна кар’єра, але, на жаль, Лару на концерт не запросили. Ми бачимо дуже засмучену героїню в першій сцені фільму, коли вона готується стрибнути з вікна. Це новий фільм талановитого німецького режисера Яна-Оле Герштера, попередня картина якого "Як усе заплутано в Ніко Фішера" у 2012 році підкорила європейські фестивалі. Герштер — майстер показувати тихі людські драми, тож на нас чекає сильне кіно.

"Вілкокс"

"Вілкокс" — незвичний фільм канадського режисера Дені Коте. Стрічка, яку знято без жодного діалогу, розповідає історію таємничого заброди, який подорожує в пошуку пригод. Хоча Вілкокс і взаємодіє з іншими персонажами у фільмі, глядач не чує їхніх діалогів. У стрічці є щось від документального кіно й театрального спектаклю водночас. 2019 року фільм брав участь у кінофестивалі в Локарно.

My Name is Clitoris

Цей документальний фільм — монологи молодих жінок про їхню сексуальність. 12 дівчат віком від 20 до 25 років перед камерою розповідають про перший сексуальний досвід, мастурбації й розчарування. Сміливо й з гумором дівчата діляться своїм досвідом та історіями, прагнучи змінити світ навколо себе й обстояти право жінок на свободу. Автори стрічки — бельгійки Ліза Біюар-Моне і Дафне Леблон.

"Помилка в діагнозі" ("Ми є… Ми поруч")

"Помилка в діагнозі" ("Ми є, ми поруч...") — одна з найочікуваніших українських прем’єр 2020 року. Це перший за останнє десятиріччя фільм знаменитого українського режисера Романа Балаяна. Зірка українського кіно Ахтем Сейтаблаєв грає успішного хірурга, який помиляється під час операції, і в нього на руках помирає 7-річний хлопчик. Хірург звільняється, а далі з ним відбуваються містичні події. Одну з ключових ролей у стрічці зіграла Катерина Молчанова.

В. Сильвестров / V. Silvestrov

Сергій Буковський, один з найсильніших українських документалістів, зняв кіно про класика, композитора Валентина Сильвестрова. 82-річний Сильвестров, поряд з померлим цього літа Мирославом Скориком — найвідоміший у світі український композитор, у доробку якого — музика для фільмів Кіри Муратової й Сергія Параджанова, вісім симфоній, вокальні та хорові твори. "Звичайного генія" Сильвестрова Буковський знімає вдома серед партитур, на репетиціях з оркестром і хором, за фортепіано під час творчого процесу — фільм зроблений з величезною любов’ю й увагою до композитора.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.