До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про новий серіал Netflix "Голстон"

14 травня на Netflix покажуть довгоочікуваний серіал "Голстон" — історію успіху та падіння легендарного дизайнера Роя Голстона. Модельєра в серіалі зіграє актор Юен Макґреґор. Чому Раян Мерфі вирішив зняти серіал про Голстона — читайте на vogue.ua.

"Голстон"
Хто такий Рой Голстон

Серед клієнток Роя Голстона була Джекі Кеннеді, Лорен Беколл, Марго Гемінґвей і Б’янка Джаггер. Він увійшов в історію світової моди в 1961 році, коли створив капелюх для Джекі Кеннеді, у якому вона з’явилася на президентській інавгурації свого чоловіка. Рой виріс у штаті Айова в консервативній родині бухгалтера. Захопився модою ще студентом, коли створив свої перші капелюхи. Наприкінці 1950 років Голстон переїхав до Нью-Йорка та влаштувався дизайнером до модистки Лілі Даше, а пізніше став головним керівником універмагу Bergdorf Goodman. У 1968 році Голстон показав першу колекцію під власним ім’ям, яка втілювала модні ідеали й бажання всіх жінок тієї епохи, поєднуючи звабливість і елегантність. Голстон прославився своїм мінімалістським підходом до моди, а його авторський одяг був скромний і часто оманливо простий. Він поєднував легкість і зручність спортивного одягу з повсякденним, а потім здійняв планку з розкішними тканинами; створював впізнавані сукні, у яких танцювали завсідники студії 54. Голстонові приписують створення унікального американського способу вдягатися.

Реклама
"Голстон"
Про що буде серіал

Режисер Раян Мерфі мріяв зняти серіал про Роя Голстона багато років. "Я виріс в Індіані, звідки родом Голстон, — розповідає Мерфі в інтерв’ю Vogue USA. — В оточенні кукурудзяних полів і церков, і я завжди чув про двох людей, які пішли й захопилися великими справами: першою була Флоренс Гендерсон, а другим — Голстон. У моїй свідомості він завжди був великою фігурою — уособленням людини, що почала дуже скромно й зробила у своєму житті щось неймовірне".

Разом зі співпродюсером серіалу Юеном Макґреґором, який також зіграв головну роль, Мерфі розповідає історію про непросту долю дизайнера, його разюче сходження до слави і його боротьбу за збереження контролю над власним брендом, до самої його смерті в 1990 році. Режисер обіцяє, що серіал покаже життя Голстона без прикрас — і його злети, і падіння. Ми також сподіваємося побачити один з найважливіших епізодів у кар’єрі дизайнера: "Версальську битву" в 1973 році, коли найкращі американські дизайнери, такі як він сам, і, зокрема, Оскар де ла Рента, змагалися зі знаменитими французькими колегами, включно з Івом Сен-Лораном, і що дало йому змогу буквально сколихнути міжнародну модну арену.

Злети й падіння Голстона

Водночас серіал зосередиться не тільки на злетах, а й падінні дизайнера, який помер у 57 років. "Він створив імперію. Його стиль визначив епоху. Американський модельєр Рой Голстон стрімко зажив слави, але потім його життя стало виходити з-під контролю", — каже синопсис. Голстон вживав наркотики, часто не міг працювати й створювати колекції вчасно. У 1984 році його звільнили з власної компанії й він втратив право розробляти й продавати одяг під власним ім’ям. У 57 років він помер від ускладнень, пов’язаних зі СНІДом.

"Голстон"

Трагедія Голстона полягала в тому, що він помер майже на самоті, розповідає Раян Мерфі, який багато років вивчав життя і творчість Голстона. "Він був зі своєю родиною, але почувався вигнаним не тільки зі світу моди, а й з усього світу. Одна з найзворушливіших речей у фіналі — він купив кабріолет Rolls-Royce, сів з водієм і просто проїхався по шосе Тихоокеанського узбережжя. Це зворушливий і хворобливий момент: вперше у своєму житті бути натхненним і не втілювати це натхнення в колекцію...".

Рой Голстон і Б’янка Джаггер
Акторський склад

Роль дизайнера грає Юен Макґреґор. Французька актриса й модель Ребекка Даян ("Неоновий демон") зіграла Ельзу Перетті, італійську дизайнерку ювелірних прикрас, що створила флакон парфумів Голстона. Білл Пуллман втілить на екрані Девіда Маоні, філантропа, який придбав бренд Halston у 1970-х, а Джан Франко Родрігес — Віктора Гюго, художника й дизайнера, що був давнім партнером Голстона. Кріста Родрігез з’явиться в ролі Лайзи Міннеллі.

Рой Голстон і Лайза Мінеллі

Відносинам Голстона й Мінеллі, які дуже близько дружили, у серіалі надано великої уваги. "Одна з найчудовіших речей у нашому серіалі — це те, як ми показуємо стосунки між Голстоном і Лайзою, — розповідає Мерфі. — Вони були напрочуд добрі одне до одного. Їхні стосунки — справжнє серцебиття серіалу. Перед зніманням Юен зустрів Лайзу і поговорив з нею про Голстона, і це була дуже особиста розмова, дуже емоційна й душевна. Я втішений, що нам вдалося показати їхню дружбу, бо, думаю, люди забувають про це й про те, що вони обидва були приголомшливими лідерами свого часу".

"Голстон"
Прем’єра

Серіал вийде 14 травня. Він матиме п’ять серій. Спродюсував це шоу Раян Мерфі, а в режисерському кріслі був Ден Мінахан, який недавно здобув премію "Еммі" за роботу над "Американською історією злочинів: Вбивство Джанні Версаче".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.