До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про актрису Чон Хо Ен — зірку нового хіта Netflix "Гра в кальмара"

27-річна південнокорейська модель Чон Хо Ен зіграла головну роль в новому серіалі "Гра в кальмара", підкоривши увесь світ. За кілька днів кількість підписників актриси в Інстаграм зросла до 18 мільйонів — а Louis Vuitton оголосили її своєю новою амбасадорокою.

"Гра в кальмара"

У вересні перелік найпопулярніших серіалів Netflix очолив південнокорейський трилер "Гра в кальмара" — за кілька тижнів серіал перетворився просто з хіта на культурний феномен, ставши найпопулярнішим оригінальним шоу Netflix. Серіал розповідає, як через потребу в грошах 456 гравців приймають дивне запрошення взяти участь в таємній грі. Їх очікує привабливий приз, але ставки смертельно високі — змагання виявляються грою на виживання... Дев'ять динамічних і кривавих епізодів, створених режисером Хван Дон Хеком, змушували всіх гадати до самого фіналу, чим усе закінчиться, — навіть актори, які зіграли у фільмі, цього не знали.

Реклама
Чо Хо Ен на показі Fendi

Головну жіночу роль у серіалі грає модель з Південної Кореї Чон Хо Ен, яка входить до 50 найкращих моделей моди на models.com. Вона грає кишенькового злодія Кан Се Бек, яка з'являється у грі під номером 067 — і бореться за своє виживання, а також за головний приз, що дозволяє дівчині почати нове життя. В інтерв'ю британському Vogue актриса розповіла, що загадки розпочалися вже під час прослуховування. "Я отримала тільки три частини сценарію перед прослуховуванням. Там були сцени з молодшим братом Се-Бека, брокером з Північної Кореї, і розмова з Гі-Хоном з передостаннього епізоду. У мене не було особливого контексту. Мені довелося використовувати свою уяву, щоб заповнити прогалини"..

Чон Хо Ен на показі Louis Vuitton

Дівчині дісталася дуже непроста роль, особливо якщо врахувати той факт, що вона дебютантка і "Гра в кальмара" — її перша роль. При цьому в світі моди 27-річна Чон Хо Ен добре відома. В її біографії — покази Chanel, Bottega Veneta, Louis Vuitton, Schiaparelli, Dolce & Gabbana, Prada. Дівчина виростала в передмісті Сеула, підлітком працювала фрілансеркою на Тижні моди в Сеулі, беручи участь у показах без допомоги агентства. Уже в 16 років вона почала свою кар'єру, пізніше уклала контракт з агентством ESteem Models, посіла друге місце в четвертому сезоні корейської Next Top Model і потрапила на обкладинку корейського видання Vogue.

Чон Хо Ен на обакладинці корейського Vogue

Саме завдяки моделінгу Чо Хо Ен захопилася кіно. Вона постійно перебувала в дорозі, багато літала заради роботи, і в дорозі запоєм дивилася кіно. Її лідери — "Вічне сяяння чистого розуму", "Фарго" і "Вбити Білла". За іронією долі, дівчина вважає за краще артхаусне кіно трилерів і кровопролиття. "Я не велика шанувальниця фільмів жахів, але деякі з них мені подобаються в цьому жанрі", — каже вона, згадуючи хіт Арі Астера 2019 року "Мідсоммар" або сатиру Джима Джармуша "Мертві не вмирають". Дівчина каже, що серед її улюблених акторів — Френсіс Макдорманд, Люпіта Ньоно і Адам Драйвер — актори, чий головний талант — розчинятися у своїй роботі. Якоїсь миті Чо Хо Ен захопилася акторською майстерністю, адже для неї це стало способом краще зрозуміти себе та інших людей. "Коли я подорожувала одна в літаках і зупинялася в готелях, я проводила більшу частину своїх днів, просто переглядаючи фільми, — каже вона. "Я все більше і більше думала про себе і де я знаходжуся в суспільстві в цілому. Що значить бути людиною? Необхідність відповісти на ці питання і привела мене до акторської майстерності".

Позаяк "Гра в кальмари" була її першим прослуховуванням, дівчина не очікувала, що вона отримає роль або що серіал стане шалено популярним. "Я була така щаслива через те, що отримала роль. Я все ще нервую, думаючи про зустріч з аудиторією через екран. Я ніколи навіть мріяти не могла, що шоу стане такою світовою сенсацією". Проте, у Чо Хо Ен є теорія, чому серіал про те, як люди борються за виживання, так захопив глядачів. "Гра в кальмари — це історія про людську природу, яка виражається найяскравіше через прості дитячі ігри. Історії, розказані різними персонажами в нашому серіалі, знайшли в мені відгук", — говорить вона. "Я думаю, їхні особистості абсолютно виправдовують вибір, який вони роблять, — і наслідки цього вибору".

"Гра в кальмара"

Щоб підготуватися до зйомок, актриса написала щоденник для свого персонажа і в процесі знайшла паралелі між стриманим характером Кан Се Бек і опором, який вона сама як модель відчувала на початку своєї кар'єри. "У певному сенсі її життя було дуже схоже на моє життя за кордоном. У той час було важко поділитися своїми емоціями і святкувати з родиною і друзями, коли сталося щось хороше, або зрозуміти, що робити, коли сталося щось погане. Все, що я відчувала, жило тільки в моїй голові, і лише в моїй голові. Тому я можу зрозуміти самотність Кан Се Бек і те, як вона намагається вижити".

Кан Се Бек — біженка з Північної Кореї, яка увійшла в моторошну гру, щоб зібрати грошей для свого молодшого брата — тому вона одна з найсимпатичніших персонажів в серіалі. "Найпрекрасніше в Кан Се Бек — це її готовність пожертвувати своїм життям заради сім'ї, і ця енергія робить її такою сильною і гідною".

У "Грі в кальмара" дівчина знімалася разом з провідними корейськими акторами — це Лі Чон Чже (зірка Південної Кореї з середини 90-х) і Лі Бен Хун (один з найпопулярніших акторів в країні і популярний в США завдяки своїм ролям у "Термінаторі". Чо Хо Ен говорить, що їй довелося "забути" деякі модні уроки, які вона засвоїла за роки роботи у великому модному бізнесі. Ідеальна поза для подіуму? Не ідеальна для трилера, де людей жорстоко вбивають!" Спочатку я намагалася позбутися звичок, які розвинула в якості моделі, і це було великою проблемою — заново навчитися ходити і рухатися природніше. Але мій досвід роботи моделлю допоміг мені зрозуміти, як рухатися перед камерою і як камера мене дійсно бачить".

За пару тижнів з часу виходу серіалу кількість підписників Чо Хо Ен в інстаграмі збільшилася до 18 мільйонів — тепер вона офіційно найпопулярніша корейська актриса в Instagram. Але дівчина не збирається кидати свою роботу в моді — так, 4 жовтня Дім Louis Vuitton оголосив, що актриса, з якою вони вже працювали у 2017 році, тепер стане його глобальним абмасадором. "Найважливіше — це люди, з якими я працюю, і досвід", — говорить вона. "Я просто люблю працювати, навіть якщо я вже цим займаюся". З огляду на успіх "Гри в кальмара", ім'я Чо Хо Ен напевно вже піднялося на вершину списку всіх кастинг-директорів в Голлівуді та в світі моди. Проте, для людини, чия кількість підписників у соціальних мережах зросла на мільйони за кілька днів, Чо Хо Ен залишається дивовижно спокійною. Попри всі значні зміни, вона впевнено йде далі. "Життя триває. Я просто хочу сміливо рухатися вперед і пізнавати світ".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.