До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових фільмів: що дивитися в липні

Серед липневих прем’єр блокбастерів та мультфільмів Vogue.ua обрав найкраще – роботи Шарліз Терон, Кілліана Мерфі й добірку короткометражок братів Люм’єрів.

Шарлиз Терон в фильме "Взрывная блондинка"
"Моллі Мун і чарівна книга гіпнозу", з 6 липня

Липень – час блокбастерів і сімейного кіно. І якщо деякі блокбастери цілком можна пропустити, то на фентезі "Моллі Мун і чарівна книга гіпнозу" варто піти всією сім’єю. Британський режисер Крістофер Н.Роулі зняв красиве кіно про дівчинку-сироту, яка знаходить чарівну книгу з гіпнозу і відкриває у собі дивовижну силу – змушувати людей робити все, що вона зажадає. Фільм відкрив світу 14-річну актрису Реффі Кассіді, яка після "Моллі Мун" встигла знятися в "Шпигунах-союзниках" Роберта Земекіса й фільмі каннського лауреата Йоргоса Лантімоса "Вбивство священного оленя".

Реклама
"Люм’єри!", з 20 липня

В український прокат виходять "Люм’єри!" – фільм рідкісної цінності. Тьєррі Фремо, директор Каннського кінофестивалю, зібрав і відновив 100 короткометражок братів Луі та Огюста Люм’єрів, знятих більше сотні років тому. З них Фремо змонтував повний метр і наділив його власними авторськими коментарями. Фремо каже, що вперше побачив одну з короткометражок Люм’єрів у 1980-ті, коли в Ліоні відкривалась синематека, і з тих пір вирішив, що ці фільми має побачити кожен.

"Атомна Блондинка", з 27 липня

У вечірній сукні і в човниках на шпильках розбиратися з ворогами – мало хто в кіно вміє робити це так ефектно, як Шарліз Терон. В "Атомній Блондинці" Терон грає агента М16 британської розвідки, що в розпал холодної війни виконує важливу місію. Перед зйомками актриса півроку займалася боксом та бойовими мистецтвами – й наростила неабиякі м'язи.

"Дюнкерк", з 19 липня

Крістофер Нолан, триразовий номінант на "Оскар", режисер, який зняв "Інтерстеллар", "Початок" і "Темний рицар", випускає новий фільм. "Дюнкерк" – воєнна драма про події Другої світової, "драма про виживання", як говорить сам режисер. У фільмі він зібрав рідкісний акторський склад. У головних ролях – актор та режисер Кеннет Брана, Кілліан Мерфі, зірка серіалу "Гострі козирки", й Том Харді.

"Гіпопотам", з 29 липня

У 1994 році Стівен Фрай, один з найпопулярніших британських письменників, талановитий комік та актор, випустив оповідання "Гіпопотам" – смішну історію про розпусника, циніка, алкоголіка і за сумісництвом геніального поета Теда Уолліса, якого звільняють з газети, де він працював театральним критиком, і той шукає способи заробити грошей. Через більш ніж 20 років книгу екранізували, і головну роль, звичайно ж, грає сам Стівен Фрай, втілення всього карикатурного британського – гумору, стилю і навіть мови. "Гіпопотам" вийшов дуже смішним – як раз для теплого липневого вечора.

Читайте також:

Кіра Муратова судитиме "Оскар"

Все в музей: главные выставки июля

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.