До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 неочевидних французьких фільмів про кохання і не тільки

Французькі фільми мають особливу здатність — незмінно дарувати відчуття закоханості і філософської піднесеності. Хоча кінець далеко не завжди буває щасливим. Ділимося добіркою фільмів, які сподобаються любителям французької романтики.

"Він і вона", 2020

Драма, мелодрама, комедія — таке жанрове розмаїття цього фільму. Поверхневої комедійності, до якої ми звикли, тут небагато. Під час іронічних моментів радше хочеться м'яко посміхнутися, ніж зареготати. Головні герої фільму — Ремі і Мелані — живуть в одному будинку, ходять одним і тим же маршрутом і відвідують одні й ті ж крамниці. Але при цьому вони не знайомі. Ремі працює консультантом, а Мелані — лаборантка. Ремі страждає від безсоння, а Мелані важко переживає розрив стосунків. Після низки гнітючих епізодів вони нарешті зустрічаються, а ми з цікавістю гадаємо, що ж буде далі.

Реклама
"Прекрасна епоха", 2019

Шкодуєте ви про щось чи сумуєте, у героїв "Прекрасної епохи" є можливість прожити ще раз те, що вже давно в минулому. Так, один художник вирішує повторити день, коли він зустрів свою дружину кохання усього свого життя. Агентство, що займається "поверненням у минуле", повторює все до найдрібніших деталей. А клієнти наче переміщаються в інший вимір, де немає місця гіркоті сьогодення.

"Помінятися місцями", 2019

Рафаель і Олівія кохають одне одного. Рафаель талановитий письменник, а Олівія піаністка, що подає надії. Вони знайомляться ще в школі і розвиваються на своєму творчому шляху разом. Проте справи Рафаеля йдуть успішніше і він стає відомим письменником, Олівія ж залишається в тіні. Так, Рафаель починає страждати на зоряну хворобу, а його стосунки стають хиткими. Якогось ранку він розуміє, що за ніч змінилося все: він став нікому не відомим викладачем літератури, а Олівія знаменитою піаністкою, яка навіть не здогадується про існування Рафаеля. Так хлопець щосили починає домагатися прихильності дівчини, у якої, крім приголомшливої кар'єри, є впливовий наречений.

"Мало, багато, сліпо", 2015

Ця комедія чудовий французький варіант, щоб розслабитися. Головні герої фільму сусіди через стінку. Обидвоє люблять проводити час удома і дуже цінують особистий простір, і саме це стає для них каменем спотикання, адже піаністка Машін готується до важливого прослуховування, а її сусід-винахідник потребує тиші, щоб завершити важливу справу. Так вони знайомляться, сперечаються і пізнають одне одного краще. А результат їхньої сварки влаштує далеко не кожного глядача.

"Мадам", 2017

Існує повір'я, що число 13 не обіцяє нічого хорошого. Ось і господиня однієї розкішної урочистості, остерігаючись цього забобону, дбає про те, щоб гостей за столом не було тринадцять. Тому чотирнадцятою "гостею" стає Марія — дама, яка пропрацювала все життя прислугою. Але опинившись під прикриттям і не впоравшись із хвилюванням, Марія починає говорити без угаву і випивати келих за келихом. За Марією починає упадати багатий британський колекціонер, а жінка починає усвідомлювати, що її життя може бути цікавішим і захопливішим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.