До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 французьких серіалів, які має побачити кожен

Французькі серіали Netflix — "Люпен" і "Зателефонуйте моєму агентові!" — на піку популярності. Тим часом vogue.ua зібрав п’ять чудових французьких серіалів про любов, злочини й, звісно, французьку аристократію.

"Бюро"

Один з найпопулярніших французьких акторів, зірка картин "Амелі", "Валеріан і місто тисячі планет" та серіалу "Війна і мир" Матьє Кассовіц грає головну роль в уже культовому серіалі "Бюро". Це історія реальних агентів Служби зовнішньої безпеки Франції. Серіал розповідає про будні "Бюро легенд" — особливо важливих агентів під прикриттям, які працюють у довгострокових місіях французької держави в країнах Близького Сходу й Північної Африки. Герой Кассовіца — офіцер розвідки Гійом, який повертається до Парижа після служби в Дамаску й намагається налагодити своє життя. На батьківщині "Бюро" дістало з десяток французьких телевізійних премій і любов глядачів. Всі п’ять сезонів можна подивитися на Amazon.

Реклама
"План кохання"

Якщо вам хочеться подивитися легкий, чарівний серіал про кохання, знятий у найкращих традиціях французьких ромкомів, то "План кохання" — ідеальний варіант. Головна героїня — Ельза, яку ви полюбите з першого погляду. Їй скоро виповниться тридцять, вона застрягла на нудній роботі й усе ще закохана у свого колишнього хлопця, з яким розлучилася два роки тому. Друзі, сподіваючись допомогти їй вирватися з рутини й стати впевненішою в собі, вирішують найняти хлопця з ескорту, щоб відрядити її на кілька побачень. Крім привабливих персонажів і смішного сюжету, серіал має ще один важливий бонус: стиль. Герої мають по-французьки безтурботний і безпосередній вигляд: дівчата носять вузькі джинси, тільники й пальта вільного крою і, звісно, червону помаду. Наснажлива французька безтурботність, яка дарує те саме відчуття волі, за яке ми так любимо французьке кіно. Перші два сезони й спеціальний епізод про пандемію можна подивитися на Netflix. Наприкінці 2020 року стало відомо, що "План кохання" продовжили на третій сезон.

"Справа сімейна"

Синопсис цього французького серіалу звучить як анекдот. "Дізнавшись, що у Франції збираються легалізувати марихуану, безталанний підприємець і його сім’я вирішують переробити свою кошерну м’ясну крамницю на кавошоп". Дотепні діалоги і яскрава акторська гра роблять цей серіал подібним до "Пуститися берега", щоправда, гумор тут все-таки не такий чорний. Зате "Справа сімейна" порушує безліч інших важливих питань: расизм і стереотипи щодо інших культур, самоідентифікація і толерантність. Наприкінці минулого року серіал продовжили на третій сезон, а поки перші два можна подивитися на Netflix.

"Кабульська кухня"

"Кабульська кухня" — комедійний серіал Canal+, заснований на реальній історії журналіста Radio France Internationale Марка Віктора, який керував рестораном для французьких емігрантів у Кабулі. У центрі серіалу — француз, що, як і його прототип, опікується популярним рестораном Kaboul Kitchen в Афганістані. Дочка Софі, якої герой не бачив уже 20 років, приїздить з гуманітарною місією, а він у цей час марно намагається зберегти ресторан на плаву, попри виклики місцевої влади й неприйняття талібів. Знімали серіал у Марокко.

"Версаль"

Не тільки британці знімають захопливі серіали про своїх монархів. Правління яскравого короля Людовика XIV однозначно варте власного серіалу, який і зняв у 2015 році французький канал Canal+: серіал "Версаль" розповідає про спорудження Версальського палацу на замовлення молодого 28-річного монарха. Це складний час для Людовика: він стурбований трагічними подіями Фронди (низка громадянських воєн у Франції) і страждає на певну параною. "Версаль" — цікавий і сміливий погляд на міф про Короля-Сонце, а ще серіал має добре продуманий сюжет і сучасний музичний супровід.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.