До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всі обговорюють серіал Netflix "Зателефонуйте моєму агенту!"

Якщо ви скучили за Парижем, але стрічка "Емілі в Парижі" вам видалася надто банальною, подивіться блискучий французький серіал "Зателефонуйте моєму агенту" (Call my agent!, також зустрічається назва "Десять відсотків"). Це дотепне шоу про індустрію кіно, в якому реальні зірки Шарлотта Генсбур, Ізабель Юппер, Жюльєт Бінош і Моніка Беллуччі зіграли самих себе.

З французької назва серіалу Dix pour Cent перекладається як "10 відсотків" — це комісійні, які беруть агенти з акторів у Франції. Французький серіал "Зателефонуйте моєму агенту!" з гумором і великою делікатністю змальовує закулісся шоу-бізнесу і однієї з найзагадковіших і найцікавіших професій — агентів відомих акторів. Місце його дії — офіс вигаданої паризької агенції ASK, яка представляє інтереси провідних акторів. Агенція вигадана, а ось актори в серіалі з'являються цілком реальні. Від Шарлотти Генсбур і Жана Рено до Жюльєт Бінош і Ізабель Юппер — практично всім сучасним французьким кінозіркам знайшлося місце в "Зателефонуйте моєму агенту!".

Реклама

В офісі ASK зібралася різношерста команда. Найяскравіша серед агентів — висока, стильна і довгонога Андреа у виконанні Камілли Коттен, яка дуже нагадує Еммануель Альт. Також тут є милий і безпосередній Габріель, який вміє знайти підхід до складних клієнтів, але боїться зізнатися своїй клієнтці-актрисі, що тій відмовили в ролі у Тарантіно, тому що їй ось-ось виповниться 40; юна і спрагла працювати в кіноіндустрії асистентка Камілла, владний і хитрий бос Матіас... Будні агентів показані в серіалі без прикрас: їм доводиться бути не лише чуйними і гнучкими, а й вчасно прикусити язика; а іноді — і гримнути на клієнта, поставивши його на місце; пам'ятати, що актрисам не можна відправляти в подарунок речі зеленого кольору — це погана прикмета; знати, хто з клієнтів які квіти любить, а кого з актрис в жодному разі не можна зводити в одному фільмі, тому що вони ненавидять одна одну. Але розкоші і красивого життя в серіалі не менше. Так, на початку четвертого сезону ми бачимо, як Андреа розмовляє по телефону з Дайан Крюгер, яка шукає сукню для премії "Сезар". Бажано червоного кольору, і вона хоче її просто зараз — і, звісно, Андреа допоможе їй з цим. А потім терміново поїде в аеропорт, щоб забрати ще одну важливу актрису і одну з найстильніших жінок у світі — Шарлотту Генсбур.

Поки модна спільнота критикує недавній хіт "Емілі в Парижі" за неправдоподібне зображення як Парижа, так і модної індустрії, де працює головна героїня Емілі, "Зателефонуйте моєму агенту!" зібрав хвалебні відгуки від тих, хто не з чуток знає, як влаштована індустрія кіно серіал вже похвалили Ніколь Кідман і Різ Візерспун. Американська актриса Сігурні Вівер, яка також зіграла в серіалі, зізналася, що сказала так своєму агенту, навіть не прочитавши сценарій епізодів зі своєю участю, тому що фанатка "Зателефонуйте моєму агенту!" і тому що цей серіал "любовний лист до індустрії кіно", яке "відбувається за лаштунками, щоб показати реальні проблеми акторів в кіно і в житті".

Перший сезон "Зателефонуйте моєму агенту!" вийшов у 2015 році, а місяць тому — четвертий і фінальний. Лише у Франції кожен сезон дивляться до п'яти мільйонів глядачів, а свої версії на основі оригінального шоу зняли вже в Туреччині, Індії, Італії. Успіх "Зателефонуйте моєму агенту!" криється, звичайно, в тому, що його творці добре знають, про що розповідають. Автори серіалу — популярна французька режисерка й актриса Фанні Ерреро і колишній агент з роботи з акторами Домінік Беснехард. В одному з інтерв'ю Беснехард розповів, що після виходу першого сезону на них буквально посипалися дзвінки від агентів французьких акторів першої величини — всі хотіли з'явитися в ролі камео в цьому шоу. Французькими зірками справа не обмежилася: у другому сезоні "Зателефонуйте моєму агенту!" з'являється Моніка Белуччі, а в четвертому — вже згадана Сігурні Вівер. "Це така гарна штука — дізнатися, що ховається за гламурним образом актора", — сказала Вівер журналу Variety. "Це дуже весело — сміятися над собою і по-доброму висміювати сферу, в якій ти працюєш".

Британський Vogue пише, що "Зателефонуйте моєму агенту!" — модний гід французьким гардеробом. Справжній провідник у цьому сенсі — задирлива Андреа, яку грає Камілла Коттен. По-перше, вона Très Parisienne, парижанка до мозку кісток (знаєте, яка її реакція на те, що вона опинилася в сільській місцевості без телефонного зв'язку? — зателефонувати в поліцію, звичайно ж). По-друге, вона має чудовий вигляд. І, звісно, вона — втілення французького шику. Уніформа Андреа — джинси скінні, ботильйони на шпильці, темно-сині і чорні блейзери і чорна велика шкіряна сумка. Вночі вона вибирає сукні з відкритою спиною, ну а для церемонії відкриття Каннського кінофестивалю — металічну сукню-сорочку.

Серіал "Зателефонуйте моєму агенту!" доступний на Netflix.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.