До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 фільмів, які можуть здобути "Оскара" у 2021 році

Від нового фільму Девіда Фінчера "Манк" до "Землі кочовиків" з Френсіс Макдорманд: vogue.ua розповідає про 11 чудових фільмів, які мають усі шанси боротися за "Оскара" 2021. Нагадаємо, цього року церемонія пройде 25 квітня, а номінантів оголосять тільки в середині березня.

Кейт Вінслет і Сірша Ронан у фільмі "Амоніт"
"Земля кочовиків"
"Земля кочовиків" (фото Searchlight Pictures)

Немає сумнівів у тому, що зворушлива розповідь Хлої Чжао про мандри кочівниці в США заслуговує на увагу й нагороди. До того ж це перший фільм в історії, який здобув одночасно і "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю, і приз глядацьких симпатій кінофестивалю в Торонто. Стрічка розповідає про життя жінки, яка втратила житло й вимушена кочувати заходом США в будинку на колесах. У головній ролі — блискуча драматична актриса Френсіс Макдорманд, зірка фільмів братів Коенів, серіалу "Фарго" і володарка премії "Оскар" за стрічку "Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі".

Реклама
"Манк"
"Манк" (фото Netflix)

Попри те, що Девід Фінчер — один з найшанованіших режисерів у кіноіндустрії, він ще не дістав свого "Оскара". Його останній реліз — чорно-біла епопея "Манк" про легендарного голлівудського сценариста Германа Манкевича — може це змінити. У ньому є палкий Гері Олдман у головній ролі, розкішна й іронічна Аманда Сейфрід у ролі молодої старлетки й гострий, як бритва, сценарій, який написав покійний батько режисера, Джек.

"Одна ніч у Маямі"
"Одна ніч у Маямі" (фото Amazon Studios)

Дебютна режисерська робота прекрасної актриси Реджини Кінг, зірки фільмів "Джеррі Магвайр", "Міс конгеніальність" і "Якби Білл-стріт могла говорити". Критики називають її стрічку "суворим дослідженням расової несправедливості". Події відбуваються 26 лютого 1964 року: головний герой картини, боксер Кассіус Клей, стає чемпіоном світу. США святкують його перемогу, але він сам через закон про расову сегрегацію змушений провести ніч у готелі з друзями — політичним активістом Малкольмом Іксом, футболістом Джимом Брауном і співаком Семом Куком.

"Суд над Чиказькою сімкою"
"Суд над Чиказькою сімкою" (фото Netflix)

Судова драма Аарона Соркіна з прекрасним акторським складом, до якого входять Едді Редмейн, Саша Барон Коен, Джозеф Гордон-Левітт, Джеремі Стронг. Сюжет заснований на історії Чиказької сімки, групи семи підсудних, яких уряд звинувачує в змові, підбурюванні до безладів і протестів через війну у В’єтнамі, що відбулися в Іллінойсі з нагоди Національного з’їзду Демократичної партії 1968 року. Фільм цілком може перемогти в категорії "найкраща чоловіча роль другого плану".

"Мінарі"
"Мінарі" (фото A24)

Гіт кінофестивалю Sundance від режисера Лі Ісаака Чанга розповідає історію корейсько-американської сім’ї, яка пристосовується до нового життя в сільському Арканзасі. Вишуканий, медитативний фільм про "американську мрію", який викликає мурашки по спині.

"Фрагменти жінки"
"Фрагменти жінки" (фото Netflix)

Ванесса Кірбі, відома за роллю принцеси Маргарет у перших двох сезонах "Корони", грає одну з найскладніших ролей у своїй кар’єрі. Її героїня в драмі "Фрагменти жінки" — жінка, домашні пологи якої закінчуються трагедією. Після 25-хвилинної сцени, у якій вона втрачає дитину, героїня щосили намагається зібрати свій світ воєдино. У цьому її підтримує сильна мати — володарка "Оскара" Еллен Берстін. Чоловіка героїні зіграв Шая ЛаБаф.

"Амоніт"
"Амоніт" (фото Transmission Films)

Вигадливі костюми середини XIX століття, неймовірний класичний саундтрек, мальовничі широкі кадри — всі складники фільму Френсіса Лі гідні захвату. Але ще більше вражає робота виконавиць двох ключових ролей — Кейт Вінслет і Сірши Ронан. Вінслет грає палеонтологиню Меррі Еннінг, а Ронан — юну жительку Лондона, які закохуються одна в одну.

"Ма Рейні: Мати блюзу"
"Ма Рейні: мати блюзу" (фото Netflix)

Віола Девіс грає головну роль у яскравій адаптації Пулітцерівського лауреата Августа Вілсона. Її персонаж — легенда блюзу Ма Рейні. На дворі 1927 рік. Легендарна виконавиця разом з гуртом приїздить до Чикаго, щоб записати альбом. Робота в студії стає для всіх непростим випробуванням. Серед інших яскравих акторських робіт — Чедвік Боузман у ролі трубача Ліві: це остання роль актора, який помер у серпні. Він може стати третім актором в історії, який отримає "Оскара" посмертно.

"Батько"
"Батько" (фото Trademark Film)

Чутки про те, що Ентоні Гопкінс і Олівія Колман напевне отримають "Оскара" за цю роботу, з’явилися відразу після прем’єри стрічки на Санденсі у 2020 році. У фільмі "Батько" Гопкінс майстерно зобразив самотнього літнього чоловіка. Олівія Колман грає його дочку, з якою в героя непрості стосунки. Дивовижний і тривожний фільм, який залишає міцний посмак.

"П’ятеро однієї крові"
"П’ятеро однієї крові" (фото Netflix)

Новий фільм Спайка Лі, сповнений "праведної люті". Це бойовик про ветеранів війни у ​​В’єтнамі, які багато років по тому повертаються на бойові місця, щоб знайти й поховати тіло свого загиблого командира, а також розібратися з власними примарами. Під час війни вони примудрилися сховати у В’єтнамі скриню із золотом і тепер планують її відшукати.

"Новини з усього світу"
"Новини з усього світу" (фото Alamy)

Суворий вестерн Пола Ґрінґрасса з Томом Генксом у головній ролі. Він грає мандрівного вдівця, який знаходить у пустелі молоду дівчину (Гелена Зенґель) і має намір возз’єднати її з родиною. Фільм з безліччю бонусів: прекрасні кадри з краєвидами, велична музика й, головне, його ідея — вічна віра в людську порядність.

Текст: Radhika Seth (Vogue.co.uk)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.