До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найочікуваніших фільмів 2020 року

"Чорна вдова", ювілейна кінострічка про Джеймса Бонда, сольний фільм про Гарлі Квінн у виконанні розкішної Марґо Роббі: Vogue.ua зібрав 10 найочікуваніших фільмів 2020 року.

"Мої думки тихі"

У фільму молодого українського режисера Антоніо Лукіча безліч нагород: одразу три премії, зокрема приз глядацьких симпатій, Одеського міжнародного кінофестивалю, спеціальна премія фестивалю в Карлових Варах і премія КІНОКОЛО. У фільму розкішний сюжет: після невдач у роботі та особистому житті, молодий звукорежисер-фрілансер Вадим отримує шанс почати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди покинути "незручну Україну" і вирушити до "привабливої Канади". Однак все виявляється складніше, коли головним супутником у новій роботі стає найменш вдала для цього людина – мати Вадима. Її грає прекрасна акторка Ірма Вітовська.

Реклама
"Чудовий день у нашому районі"

З 2013 року сценарій цієї біографічної стрічки перебував у так званому Чорному списку сценаріїв Голлівуду – тобто списку найкращих сценаріїв. Це історія американського телеведучого, артиста і лялькаря Фреда Роджерса. Більше 30 років, з 1970 до 2000-го, він вів на американському телебаченні популярну програму для дітей Mister Rogers' Neighborhood. У байопіку його грає Том Генкс, а сюжет побудований на епізоді, коли до героя приходить цинічний журналіст Ллойд Фогель, щоб написати про нього статтю для Esquire, і як змінюються його погляди завдяки знайомству з Фредом Роджерсом. Щоб підготуватися до своєї ролі Том Генкс провів багато годин за переглядом старих записів дитячої телепередачі. Прем'єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

"Проти всіх ворогів"

Американська акторка Джин Сіберг була музою Годара і ворогом ФБР: у 1960-х вона підтримувала темношкірих. У байопіку "Проти всіх ворогів" акторку зіграла Крістен Стюарт – і зізналася, що ця роль була для неї найскладнішою. Сюжет картини оповідатиме про конкретний період життя Джин Сіберг – час, коли її політична активність привернула увагу ФБР. Роль Джин Сіберг у виконанні Крістен Стюарт вже називають найкращою в її послужному списку.

"Хижі пташки"

Гарні новини для всіх шанувальників всесвіту DC: вже в лютому 2020 року Марґо Роббі повернеться в образі ексцентричної суперлиходійки і подружки Джокера, Гарлі Квінн. Фільм зосереджений виключно на дівчатах: Гарлі Квінн об'єднується з Чорною Канаркою (майстер бойових мистецтв, любить колготки в сіточку і вміє кричати, як канарейка) і Мисливицею (донька впливового боса мафії, яка хоче стати самостійною), щоб боротися з ватажком злочинного світу Готема, Чорною Маскою. Головного лиходія грає Юен Макгрегор. Американські критики припускають, що "Хижі пташки" стануть найкращим фільмом про суперлиходійок і взагалі – одою фемінізму і тим речам, які називають girl power і sisterhood. Тон задає режисер фільму Кеті Ян. Кеті народилася в Китаї, росла між Гонконгом і Вашингтоном, працювала автором у Wall Street Journal, а тоді стала режисеркою.

"Не час помирати"

"Не час помирати" – 25-й ювілейний фільм про Джеймса Бонда. За сюжетом, Бонд залишає службу і насолоджується відпочинком на Ямайці, але ЦРУ просять допомоги з пошуком зниклого вченого, і Бонд повертається до роботи. Режисером кінострічки став Кері Фукунага, якого пам'ятають з першого сезону "Справжнього детектива" і серіалу "Маніяк", а в головних ролях з'являться Деніел Крейґ, Леа Сейду, Рейф Файнс, Бен Вішоу і Наомі Гарріс. Головного лиходія зіграє володар "Оскара", Рамі Малек. Головна інтрига в тому, що в ролі агента 007 вперше з'явиться жінка. Ми побачимо, як статус агента 007 в МІ-6 замість нього отримує талановита агент Номі – її зіграє британська акторка Лашана Лінч.

"Чорна вдова"

Перший і довгоочікуваний фільм про "Чорну вдову", яку виконує Скарлетт Йоганссон. Події стрічки розпочнуться там, де закінчився "Перший месник: Громадянська війна". Головна героїня намагатиметься самотужки впоратися зі своїм минулим – наприклад, зустрінеться зі своїми сестрами. Нагадаємо, що вперше Чорна Вдова з'явилася на сторінках коміксів 1964 року. Про те, що цей персонаж заслуговує сольного фільму, заговорили ще 2004-го. Саме тоді і відбувся кастинг, на якому роль дісталася Скарлетт Йоганссон. З тих пір акторка знялася у восьми фільмах Marvel і тільки дев'ятий стане її сольним.

"Диво-жінка: 1984"

Ще одна довгоочікувана супергеройська прем'єра року – продовження фільму про "Диво-жінку". Нагадаємо, перша частина стрічки заробила в прокаті більше 800 мільйонів доларів при бюджеті в 150 мільйонів і стала найкасовішим ігровим фільмом, поставленим жінкою-режисером. Дія другого фільму відбувається в 1980-і, як зрозуміло з назви. В ньому Діана Прінс у виконанні Ґаль Ґадот бореться з новими ворогами, Максом Лордом і Гепардою, і зустрічається зі своїм воскреслим з мертвих коханим Стівом Тревором (його грає Кріс Пайн). Довгоочікувана прем'єра другої частини "Диво-жінки" відбудеться 4 червня по всьому світу.

"King’s Man: Початок"

Рейф Файнс, Аарон Тейлор-Джонсон, Том Голландер, Стенлі Туччі і Гаріс Дікінсон – розкішний акторський склад з'явиться в приквелі улюбленої всіма історії King's Man, знятої дотепним режисером Метью Вонном. Події стрічки відбуватимуться у час Першої світової війни. За сюжетом, група тиранів (цілком собі реальних – серед них, наприклад, цар Микола II і Вільгельм II) оголосить війну людству, а протистояти їй зможе тільки один герой – такий собі юнак Конрад (його грає зірка серіалу "Траст", Гаріс Дікінсон) разом зі своїм наставником (Рейф Файнс). Фільм розповість про становлення шпигунської служби King's Man.

"Дюна"

Мабуть, найважливіша прем'єра року для справжніх кіноманів – це екранізація культового роману Френка Герберта "Дюна", за яку взявся сам Дені Вільньов. Від режисера "Прибуття" та "Того, хто біжить по лезу 2049" очікують, як мінімум, чудове кіно. У центрі сюжету – історія талановитого аристократа Пола Атрейдеса, який народжений для великих справ, наприклад, вирушити на небезпечну планету Арраксі і перемогти там всіх лиходіїв. Для багатьох режисерів "Дюна" – мрія: 30 років тому за екранізацію взявся Девід Лінч, а головну роль зіграв Кайл Маклаглен; мріяв про екранізацію "Дюни" і Рідлі Скотт. Чи потрібно говорити, що Дені Вільньов зібрав неперевершений каст: у головній ролі – Тімоті Шаламе, також у фільмі з'являться Оскар Айзек, Джош Бролін, Ребекка Фергюсон, Стеллан Скарсгаард, Зендая і Дейв Батіста, а над сценарієм працював Ерік Рот, володар "Оскара" за роботу над фільмом "Форрест Гамп".

"Атлантида"

Український фільм "Атлантида" режисера Валентина Васяновича 2019 року отримав приз програми "Горизонти" – другий за значимістю в Венеції, куди потрапляє експериментальне кіно. Дія "Атлантиди" відбувається в недалекому майбутньому на Донбасі. За сюжетом, Україна повернула собі ці території, але після війни вони стали непридатними для життя: головні герої – військові, які живуть у напів зруйнованому місті. Головні ролі в "Атлантиді" зіграли непрофесійні актори, а знімали картину в Маріуполі. Нагадаємо, Валентин Васянович – режисер картин "Креденс" і "Рівень чорного", а також оператор, який зняв гучний свого часу в Каннах фільм "Плем'я".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.