До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зустріти весну: hair-експерт розкриває секрети фарбування і догляду

Напередодні справжньої весни ми розпитуємо експертів, що потрібно зробити зі шкірою, волоссям, фігурою, макіяжем, щоб подобатися собі в дзеркалі і на фото. Першим на наші запитання відповів стиліст з волосся і колорист Сергій Матковський.

Стригти чи відновлювати?

Реклама

Якщо коротко, ножиці — найкращий лікар для волосся. Проте дівчата часто готові жертвувати більшою його кількістю, ніж потрібно насправді, а потім знову активно починають відрощувати. Тому я за зважений підхід, коли стрижка поєднується з активним відновленням після зимових температурних стрибків. З приходом весни важливо допомогти волоссю сяяти, адже на вулиці стає більше світла і сонця, шкіра починає мати інший вигляд. Так, волосся не варто "забивати" силіконом. Ліпше попросити майстра вибрати засіб — найкраще з дрібнодисперсним складом. Поліпшити стан волосся на початку весни допоможуть і такі прості речі, як відновлення pH шкіри голови і волосся. Ви відразу помітите результат.

Які процедури варто провести?

Одна з найефективніших процедур цієї пори року і не тільки реконструкція, яка допомагає відновити як зовнішній шар волосся, так і внутрішній. Її мета наситити волосся всіма відсутніми мікроелементами і амінокислотами, щоб наповнити життям. Кожен майстер збирає свій "коктейль" в залежності від індивідуальних потреб і поточного стану волосся. Я не раджу проводити цю процедуру в домашніх умовах, адже в крамницях найчастіше продаються "усереднені" склади. Так, банка мультивітамінів ніколи не буде так само ефективною, як індивідуально, за показаннями підібраний комплекс. Також важливим є професіоналізм майстрині, яка не перегріє компоненти в руках і зробить так, щоб вони спрацювали з максимальною користю.

Які види фарбувань варто спробувати цієї весни?

Тим, кому не хочеться різких змін, але при цьому хочеться трохи освіжити образ, я раджу просто додати волоссю більше сонця. Грамотно розставлені світлові відблиски помітно пожвавлять волосся, допоможуть обличчю сяяти, але при цьому не потребуватимуть кардинальних рішень. Навіть 20% фарбованого волосся дадуть помітний ефект — головне, правильно вибрати зони освітлення.

Як правильно доглядати за волоссям вдома?

Головне дотримуватися температурного режиму води і повітря, що допоможе утримати гідробаланс шкіри голови і волосся. Вони будуть здоровими і блискучими без будь-яких зайвих засобів. Ніколи не мийте голову дуже гарячою водою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.