До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних стрижок 2021 року

У 2021 році ми переосмислимо найпопулярніші стрижки минулого року й на що тільки не наважимося: відпустимо довжину, і далі вшановуватимемо французький боб та експериментуватимемо із чубчиками. Ось 5 головних стрижок 2021 року.

Photo: @jilla.tequila via Zara
На свіжому повітрі
Photo: @aliana.king

За минулий рік ми звикли працювати в спортивних костюмах, відмовилися від ранкового макіяжу, а жмуток став постійною окрасою маківки. Люк Гершесон, директор Hershesons, каже, що у 2021 році популярною буде зручна стрижка, яка не потребує спеціального укладання. "У цій стрижці використовуються невидимі шари різної довжини, а отже ви можете сушити волосся на свіжому повітрі й воно набуде своєї природної форми без фена та інших девайсів", — пояснює Гершесон. "Така стрижка ідеально лягає на будь-яке волосся й добре працює з різними текстурами". За словами майстра, так історично склалося, що ми думаємо про нову стрижку як про щось, що згодом потрібно буде вкладати. Але тепер ми, навпаки, прагнемо до того, щоб стрижка тримала форму сама по собі, без зайвих зусиль з нашого боку.

Реклама
Недбалий боб
Photo: @hannahkleit

"Безумовно, ми й далі ставатимемо свідками недбалого бобу, який прийшов до нас як скороминуща тенденція, а тепер став класикою", — каже стиліст Джордж Нортвуд, що відповідає за волосся Алекси Чанг, Розі Гантінгтон-Вайтлі та найкращі виходи герцогині Сассекської. "Найпопулярнішим є боб у стилі 1990-х, коли немає форми спереду й одна довжина вздовж нижньої лінії — це андрогінний підхід до стилю". Нортвуд стверджує, що боб 2021 року буде в стилі гранжу.

Боковий проділ
Photo: Stephane Cardinale – Corbis

Якщо вам не дуже й потрібна стрижка, то чому б тоді не спробувати глибокий бічний проділ? "Цього сезону ми бачили багато таких прикладів на показах, від Chanel до Miu Miu. Це знов-таки трохи андрогінно та шорсткувато й може бути якось пов’язане з тим, що ми пережили цього року", — зазначає Нортвуд. Він також стверджує, що бічний проділ вирізняється універсальністю. Ви можете носити його сьогодні, а завтра — ні; він личить для всіх форм обличчя; і додає образу пікантності. "Ви можете зібрати з нього гарний жмуток для вечірнього виходу, як Камілла Шар’єр", — каже він.

Як у русалки
Photo: @kimkardashian

Це історія про дві половини: коли дехто вибере короткі боби, які не потребують серйозного догляду, інші на що тільки не підуть, щоб дістати русалчине волосся. Гершесон радить звернути увагу на довге волосся Кім Кардаш’ян-Вест, щоб надихнутися: "Що робить таку стрижку досконалою, так це довжина — волосся має бути дійсно довгим. І підступ у тому, щоб стрижка не вийшла важкою". Багато хто, наприклад сама Кардаш’ян-Вест, нарощує волосся для такого образу. Тут напрошується порада: інвестувати треба у волосся гарної якості, тому що воно мусить мати здоровий, блискучий і сильний вигляд. Тим же, хто має свою довжину, потрібно ретельно доглядати за волоссям, щоб забезпечити його найкращий стан.

Відрослий чубчик
Photo: @gallagher_anais

Через те, що ми не могли бачитися з нашими перукарями що шість тижнів, ми дещо дізналися: наше волосся відростало й ми бачили інші зовнішні вигляди, яких, можливо, ми б і не спробували, якби не локдаун. Таким прикладом став відрослий чубчик, що, за прогнозами Нортвуда, і далі пануватиме у 2021 році. "Ми перейшли на невибагливіші зачіски, і я дійсно помітив, що багато хто з клієнтів перейшов від правильного чубчика до чогось вільнішого й дорослішого", — зауважує він.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.