До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому французький боб має стати вашою наступною стрижкою

Боб визнано найпопулярнішою стрижкою 2020 року — від укороченого до подовженого варіанта. Останнє оновлення стрижки поєднує два улюблені всіма нюанси: строгий зріз і невибагливий фініш, як у француженок. Ось, що потрібно знати про головну стрижку сезону.

Photo: @hannahkleit

"Історично так склалося, що французький боб вирізняється довжиною до підборіддя, щелепи або губ, — каже Люк Гершесон, генеральний директор Hershesons. — Але я думаю, що зараз ідея стрижок у паризькому й французькому стилях пов’язана з тим, що вони доступні й вигідно підкреслюють ті частини образу, які зазвичай здаються неправильними або недосконалими. Французький боб — це створення ідеального недосконалого зрізу". Водночас такий боб не потребує особливого догляду і все одно має шикарний вигляд, — і в цьому вся суть.

Реклама

Гершесон каже, що майстерність полягає в тому, щоб створити навмисну ​​недбалість, ніби волосся й не торкалася рука професіонала. "Ідея стрижки в тому, щоб точний і бездоганний зріз не мав вигляд зробленого навмисно", — пояснює він. Гершесон використовує бритву, щоб прорідити тонкі й товсті кінці, розміщуючи тонші пасма спереду й створюючи невидимі шари ззаду, що підкреслює природність руху.

Французький боб личить будь-якій формі обличчя, типу волосся й віку. Гершесон пояснює, що головна заковика в тому, щоб адаптувати стрижку до вашого стилю й манери. "Ви більше Дрю Беррімор чи Демі Мур з 80-х? — запитує він. — Сьогодні також є дівчата, які блискуче приміряють на себе цей образ, — Кая Гербер, Кара Тейлор, Ханна Кляйт — на них боб здається класним і свіжим на взір".

Французький боб прекрасний тим, що не потребує морочливого вкладання або якогось супердогляду. Але якість стрижки має бути бездоганною, інакше, за словами Гершесона, жоден продукт у світі не допоможе створити щось легке й привабливе. Він радить лише крем, щоб розділити кучері, хоча в кінцевому підсумку "саме стрижка відповідає за 80 відсотків результату". І тому вона всім так подобається.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.