До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У формі: модель Олена Сависько — про таємниці чудової фігури

Модель Олена Сависько розповідає, як поєднати подорожі, насичене життя й чудову фізичну форму.

Про природні дані

Я завжди була мініатюрною. У цьому сенсі природа й генетика на моєму боці. Але природна стрункість — не привід лінуватися. Навіть ідеальне тіло — інструмент, над яким потрібно працювати. І що старшим стаєш, то більше праці, сил і терпіння потрібно, щоб підтримувати себе в гарній формі. Для мене це регулярні фізичні навантаження в тренажерному залі, масаж і процедури для тонусу шкіри.

Реклама

Сон і спорт мають бути частиною режиму. Жоден догляд за тілом, жодна кількість води не принесуть користі, якщо вести нерухомий спосіб життя й регулярно не висипатися. Завжди краще лягти спати до півночі, а зранку згадати, що ліпше зарядка в лайт-версії, ніж взагалі без неї.

Про харчування

Не всі моделі сидять на голодному пайку, як заведено думати. Але й сказати, що ми стрункі самі по собі, а ночами наминаємо шоколад, теж не можна. І хоч я можу назвати себе гурманом через любов до гарної кухні, смачної їжі й, о господи, десертів! — у мене вироблений суворий режим харчування й розклад фізичних навантажень. Зазвичай їм шість разів на день, але мізерними порціями. У меню мають бути білки, жири й вуглеводи, щоб організм отримував максимальну кількість корисних речовин, але водночас не виникало почуття переїдання.

У мене завжди із собою перекус. Як правило, це парочка контейнерів із салатами зі свіжих овочів і зелені, заправлених оливковою олією. Без сметани, майонезу та майже без солі, вони дійсно корисні й легко втамовують голод, коли бракує часу на нормальний обід. Наприклад, між примірюванням, по дорозі на знімання або після показу.

Про спортивний графік

Зазвичай я тричі на тиждень ходжу до спортзалу, два — до басейну, щоб змусити інтенсивніше працювати різні групи м’язів. Якщо матиму вільний час — обов’язково спробую йогу: це якісне, повільне опрацювання тіла й прекрасний спосіб скинути стрес. Навіть подорожі й відпустка — не привід закинути спорт. Якщо вже зовсім бракує часу, то пів години на себе завжди можна знайти, наприклад, зробити розтяжку або влаштувати собі півгодинне кардіотренування. Ось для цього навіть тренажерний зал не потрібен, все можна зробити й удома.

Спорт дає не тільки гарну фігуру, але й здоров’я. Тут важливі консультація професіонала й принцип "не нашкодь", який я б вирізьбила при вході до кожного тренажерного залу або фітнес-клубу.

Про догляд за шкірою

Я вірю: щоб зберегти красу й еластичність шкіри, потрібен щоденний ретельний, скрупульозний догляд. Це праця й час, але результат окупається сторицею. Якщо говорити про обличчя, то в моєму випадку це зволоження й регулярний масаж; у догляді за тілом проти одного універсального крему віддаю перевагу спеціалізованій косметиці для кожної зони.

Головний ворог молодості — сонце. Тому сонцезахисний крем завжди має бути в косметичці. Його я використовую влітку, коли вирушаю на пляж, і взимку, коли планується активна прогулянка. Що менше опромінення, то довше шкіра буде свіжою, а головне, здоровою. Вода — ще один мій пунктик. Саме вона безпосередньо впливає на стан і тонус шкіри. Тому намагаюся не забувати випивати півтора, а то й два літри води в день. І, звісно, професійні процедури: масаж і обгортання. Коли бракує часу дістатися до косметичного салону, то можна побалувати шкіру й самій. Тоді я використовую вакуумні банки, якими роблю масаж у домашніх умовах.

Про улюблені засоби й ґаджети

Не можу жити без засобів для очищення й зволоження шкіри. Саме вони — запорука гарної та здорової шкіри. Для очищення обличчя я використовую щіточку Clarisonic. Це масажний інструмент, який дає змогу ефективно зняти макіяж, поліпшує кровообіг, а отже повертає обличчю сяяння. Використовую його з пінкою для вмивання.

Про масаж обличчя

Використовую ролер для обличчя. Він ідеальний для точкового контурного масажу, підтягує овал обличчя, виводить токсини, розгладжує дрібні зморшки й усуває набряклість. Нові процедури, препарати, ін’єкції з’являються щодня. Але я прихильниця класичного методу, який у тренді вже не одне тисячоліття, — масаж.

Масажер, Joanna Czech

Гарний фахівець і регулярність — основний спосіб максимально довго зберегти молодість шкіри, уникнути уколів краси, отримати ефект ліфтингу, якщо є вікові зміни.

Про улюблені б’юті-засоби

Давно не купую косметики навмання. Завжди довіряю косметологові, який підбирає засоби саме для віку й типу шкіри. Нині використовую догляд Biologique Recherche. Це один з найпопулярніших брендів з прекрасною репутацією, який розвивається з початку 70-х років XX століття. У засобах Biologique Recherche немає штучних запашників і ароматизаторів, їхній власний аромат — дуже своєрідний, приємний. Я віддаю перевагу засобам з насиченими живильними текстурами.

Biologique Recherchehttp://www.biologiquerecherche.com.ua/

Мій базовий догляд складається з очищувального молочка Lait Vip O2, класичної версії лосьйону P50, диво-маски Vivant (про неї косметологи кажуть: якщо її використовувати двічі на тиждень, то ніколи не постарієш). Маска Vip O2 захищає шкіру від вуличного пилу, має антистресовий і розслаблювальний ефект. Для шкіри навколо очей я використовую Contour des Yeux Vip O2, а для обличчя — крем Dermopurifiante. На завершення використовую сироватку Silk Plus, а для тіла — емульсію Vip O2, яка зволожує й живить шкіру.

Про експрес-засоби

Немає ніяких експрес-засобів, щоб перетворитися, як за помахом чарівної палички. Щоб мати вигляд на мільйон у будь-який час дня і ночі, допоможе тільки тривалий і ретельний догляд за собою, правильна косметика й правильні процедури. Я для себе виробила головні правила, яких дотримую: не лягати спати без демакіяжу, особливо після знімання, зі щільним шаром косметики, а перед сном — обов’язково зволожити й підживити шкіру. Тоді зранку легко мати максимально свіжий і відпочилий вигляд.

Про улюблені аромати

Парфуми — моя слабкість. Я вірю, що духи безмовно, але чітко передають навколишнім ваш настрій. Аромат можна вибрати зухвалий, легкий і романтичний, що підкреслює беззахисність і жіночність, ненав’язливий і повсякденний, який налаштує на роботу й рутину, яскравий і збудливий для того, хто відчує й оцінить.

Love Don’t be shy by Kilian

Мої фаворити: Roses Musk, Montale, Love Do not be shy by Kilian, Kilian, Byredo la Tulipe, Escentric Molecules Escentric 02, легкі колоні британського бренду Jo Malone London, але гордість колекції — мій власний аромат Tenerezza Dei Fiori, що означає "Квіткова ніжність". Я його створила в Італії. Кажуть, коли створюєш власні парфуми, вони стають віддзеркаленням твого внутрішнього світу. Якщо це так, то мій світ складається з нот квіткової свіжості з легким мускусним шлейфом.

La Tulipe, Byredo
Про фото в інстаграмі

Світлин без макіяжу й без фільтрів в інстаграмі у мене в стрічці задосить. По-перше, я маю чудовий вигляд. Тому все, що використовую, — це світло- і кольорокорекцію. По-друге, тепер у моді природність. Навіть професійні фотографи намагаються мінімально залучати програми з оброблення фото.

Про вибір образів

Віддаю перевагу гармонійним, цілісним образам із шармом, які підкреслюють індивідуальність. З боку це здається миттєвим рішенням — відчинила двері гардероба, вихопила, що потрібно, і вдяглася стильно. Насправді ж не все так просто. Я стикаюся з модою через професію. Люблю підбирати вбрання так, щоб воно перегукувалося з моїм настроєм. Тож не копіюю яскравих подіумних образів, а трактую їх по-своєму й додаю в них щось своє. Ось тоді картина стає закінченою. І саме такі образи збирають найбільше вподобайок і приємних компліментів.

https://www.instagram.com/alyonasavisko/
Про образи для подорожей

Я часто літаю, багато часу проводжу в дорозі, тому в подорож завжди вибираю речі, у яких буде легко, комфортно й затишно. Наприклад, легінси з об’ємним худі або стильний спортивний костюм, і обов’язково підберу зручне взуття. Зазвичай це кросівки або кеди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.