До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

To do list: як доглядати за шкірою на початку осені

Зберегти засмагу й усунути пошкодження шкіри, нанесені сонцем, — важливе завдання вересня

Текст: Олена Пономаренко

Реклама

Підкреслити красу пошкодженої сонцем шкіри найпростіше за допомогою засобів зі світловідбивальними часточками. Найкращі з них не просто працюють як декоративна косметика, але ще й відновлюють рівень вологи.

Варто звертати увагу на продукти з бета-каротином, алоє вера, алантоїном і оліями — арганового дерева, опунції, ши, — вони живлять і пом'якшують шкіру. Чудові засоби є у HydroPeptide — Nourishing Glow (поживна сяюча олія для тіла) і Nashi Argan (суха олія для тіла Perfect Body).

Живильна сяюча олія для тіла Nourishing Glow, HydroPeptide
Суха олія для тіла Dry Oil Perfect Body, Nashi Argan

Але самими лише оліями не обійтися. Літнє сонце висушує верхній шар епідермісу і руйнує колаген. Шкіра грубішає, на ній можуть з'явитися мікрозморшки і білястий наліт. Все тому, що на поверхні скупчуються мертві клітини. Позбутися їх можна за допомогою відлущування.

Масаж сухою щіткою розганяє кровообіг і струмування лімфи, а скраби полірують тіло, надаючи шкірі шовковистості і м'якості. Процедура дає швидкий і красивий результат, але захоплюватися не варто: досить відлущувати шкіру через день, не частіше.

Скраб для тіла Energizing Foaming Body Exfoliator, Sisley

З поліруванням чудово впораються і засоби з AHA-кислотами. До прикладу, лосьйон Biologique Recherche — такий же чудодійний, як Р50 для обличчя, тільки призначений для тіла.

Відлущувальний лосьйон для тіла Lotion P50 Corps, Biologique Recherche

Лосьйон для тіла Ameliorate (який можна знайти на Cult Beauty), крім АНА-кислот, що розчиняють сполучення між відмерлими клітинами, містить гліцерин, комплекс молочних білків і лактат натрію — все, щоб глибоко зволожити шкіру і поліпшити її еластичність. "Побічний ефект" лосьйону — загоєння фолікулярного кератозу, червонуватих, що нагадують гусячу шкіру, точок на спині і плечах.

Пом'якшувальний ексфоліант для тіла, Ameliorate

Після завершення літнього сезону можна додавати в свої beauty-ритуали засоби з ретинолом. Він відновлює щільність шкіри, полірує її верхній шар. Якщо необхідно, зверху можна наносити зволожувальний засіб.

Не завадять і засоби з вітаміном С: вони борються з вільними радикалами і вирівнюють колір шкіри. Тому, хто за відсутності сонця побоюється нестачі вітаміну D в організмі, можна вдатися до освіжаючої емульсії Skeyndor після засмаги, яка підійде для обличчя й тіла. Вона зволожує, заспокоює, протерміновує засмагу і містить вітамін-D-подібний інгредієнт, необхідний шкірі після застосування засобів з UF-фільтрами.

Термальна вода Aquatherm, Skeyndor

Фото: Billie Scheepers

Стиль: Sorrel Kinder

Зачіски: Brady Lea @Premier Hair and Make-up з використанням Hair by Sam McKnight

Макіяж: Adam de Cruz @One Represents с использованием A.D.C. Beauty

Модель: Jenna Goldsack @Models 1

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.