До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сезон голих ніг: як добитися ідеальної шкіри

Настав довгоочікуваний сезон голих ніг. Як підготуватися до нього, щоб почуватися впевненіше і виблискувати кісточками і стегнами в літньому вбранні.

Balmain

Ми всі в редакції — впевнені в собі жінки, які приймають себе з усіма перевагами і недоліками. Але — на жаль — нам теж знайоме відчуття, коли ноги здаються болісно блідими після затяжної зими. Кур'єри косметичних сайтів вивчили дорогу до редакції: автозасмага, "рідкі колготки", олії, скраби і засоби для зволоження доправляються до нас регулярно. Про те, як створити ефект засмаги, ми писали тут і тут.

Реклама
Hermes

Ось покрокова інструкція, щоб змусити шкіру сяяти.

1. Відлущування

Не обов'язково застосовувати засоби у форматі скрабу особливо тим, хто має схильність до варикозу. Чудово впорається з поліруванням засіб на основі АНА-кислот. Чудовий лосьйон є, наприклад, у Biologique Recherche він такий же чудодійний, як Р50 для обличчя, лише призначений для тіла.

Лосьйон для тіла Р50 Corps, Biologique Recherche

На Cult Beauty можна знайти лосьйон для тіла Ameliorate, в складі якого — АНА-кислоти, що розчиняють зв'язки між відмерлими клітинами, а також гліцерин, комплекс молочних білків і лактат натрію, які глибоко зволожують і покращують еластичність шкіри. Засіб чудово підходить і для тих, хто страждає на фолікулярний кератоз.

Transforming Body Lotion, Ameliorate
2. Зволоження

Якщо взимку, під джинсами, шкіра могла здаватися (і бути) сухуватою, то літні сукні не залишають місця для маневру. Є кілька ключових моментів, що стосуються зволоження: по-перше, варто відмовитися від гарячого душа (гаряча вода безжально руйнує гідроліпідну мантію шкіри). По-друге, використання мила, гелів і олій для душа, інших миючих засобів краще звести до мінімуму. У книзі "Б'юті-мінімалізм: Чим небезпечний гіпердогляд за шкірою і що робити, щоб не нашкодити собі" її автор, Сенді Скотницький, докладно пояснює, чим загрожує нестримне застосування миючих засобів.

Boss
По-третє, зволожуючі засоби треба наносити на вологу після душу шкіру: той, хто пробує цей трюк уперше, зазвичай дивується тому, наскільки більш гладенькою вона стає.
Живильний вирівнюючий крем для тіла, що надає сяяння, Artistry Signature Select
3. Автозасмага

На щастя, ми засвоїли, що санскрін — головний засіб у наших косметичках (особливо в розпал сонячного сезону). І, звісно, це не додає нашим тілам засмаги. Імітувати її допомагають засоби з тимчасовим забарвлюючим ефектом. Автозасмаги зазвичай побоюються, тому що часто вона лягає плямами або патьоками. Проблеми легко уникнути, якщо наносити її спеціальною рукавичкою. Рукавичку достатньо прати після кожного застосування: вона швидко висихає і дуже полегшує процес. До того ж, позбавляє від доказів — помаранчевих долонь і кутикул.

Bronz'Express Self-Tanning Applicator Glove, Academie

На ніжних ділянках тіла (внутрішня частина передпліччя, стегон, шия), а також на ділянках з огрубілою шкірою (лікті, коліна, п'яти) автозасмага лягає яскравіше, тому для них достатньо мінімальної дози засобу.

4. Хайлайтер для тіла

Засіб, який надає шкірі сяяння і лиску, найчастіше випускається у вигляді олії — з мерехтливими часточками, як у Chanel, Acqua di Parma, так і без них, як у Dior.

Є і більш сяючий формат — хайлайтери для тіла. В Україні вони не особливо поширені, але їх люблять іноземні блогери: Huda Beauty, Fenty Beauty, Patrick Ta, можна замовляти онлайн.

На гомілку, уздовж кісточки, можна нанести хайлайтер або тіні-ветерани з перламутровим блиском, які займають місце в косметичці, але розлучатися з ними шкода.

Тіні Water Eyeshadow, Kiko Milano
5. Макіяж для тіла

Макіяж для тіла — звичайна справа для знаменитостей, які виходять на червоні хідники. Це не означає, що його не можна повторити в реальному житті. Тональний засіб темного або рудого відтінку (є підозра, що багато хто з нас робили подібні помилки) можна сміливо наносити на ноги. Як і у випадку з тональними засобами для обличчя, попереднє зволоження необхідне. Хороший трюк — додати кілька крапель рідкого хайлайтера у свій звичайний крем для тіла.

6. Захист від сонця

Сонцезахисний засіб улітку — питання особистої дерматологічної безпеки. Тим, хто використовує кислоти або ретинол у догляді за тілом, їхнє застосування обов'язкове. Важливий пункт: захищати від сонця потрібно всі відкриті ділянки тіла і обличчя. Будь-який вплив сонця може загострити пігментацію. Умовно, якщо обгоріли плечі, то пігментні плями можуть з'явитися на вилицях — у тих зонах, де є підшкірні поклади меланіну.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.