До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих парфумерних новинок літа

10 літніх ароматів, які вийшли у 2021 і вразили нашу уяву.

Sunscreen, Comme des Garçons
Sunscreen Comme des Garçons

Якщо хтось і мріяв упакувати у флакон літо з усіма його запахами — моря, солоної шкіри, сонцезахисного засобу, хлорки в басейні, — то цю мрію втілили в Comme des Garçons у колаборації з дизайнером ERL Елі Расселом Ліннетцом. Новий позагендерний аромат Sunscreen Comme des Garçons, робота над яким тривала два роки, навіяний знаменитим каліфорнійським пляжем Веніс-Біч і нагадує запах, коли ви щойно вийшли з води й нанесли санскрин. До композиції ввійшли — ноти бергамоту, персика, геліотропа, мускусу, кокосовий акорд і кедрова олія.

Реклама
Sunscreen Comme des Garçons

Sunscreen виходить у 50-мл флаконі й буде доступний у пінопластовій коробці або в повітряному міхурі (лімітований випуск). Обидва паковання — "водоплавні": тримаються на воді й дають змогу зробити розкішні фото. Sunscreen продається в Dover Street Market, а також у вибраних крамницях бренду у всьому світі.

Paris-Édimbourg з колекції Les Eaux De Chanel
Paris-Édimbourg з колекції Les Eaux De Chanel

П’ятий аромат у колекції Les Eaux de Chanel, що навіяна подорожами Мадемуазель Шанель і місцями її сили, присвячений Единбургу, пасує чоловікам і жінкам, пахне ялівцем (і джином). Олів’є Польж, майстер-парфумер Дому, створив його з прозорих, гарних компонентів: лаванди, кипариса, ветиверу. У літню спеку він подарує бажану прохолоду, восени — додасть образу суворості й краси.

Paris-Édimbourg з колекції Les Eaux De Chanel
Morning Chess, Vilhelm Parfumerie
Morning Chess, Vilhelm Parfumerie

Точно кажучи, це не новинка літа 2021: аромат з’явився кілька років тому. Але тепер рідкісний нішевий бренд Vilhelm Parfumerie можна знайти в українській мережі Brocard — і це вже привід відкрити для себе нові небанальні композиції. Morning Chess має пахнути шкірою й зеленими нотами гальбануму, але фактично тут відкривається і перцева димність, і ананас. Гарний округлий шлейф йому забезпечує чорна амбра й пачулі в дуже точному, аптечному дозуванні.

Morning Chess, Vilhelm Parfumerie
Beautiful Magnolia, Estée Lauder

Легенда Estée Lauder — аромат Beautiful, який у 1985, майже 40 років тому, створила видатна парфумерка Софія Гройсман. Є версія, що її надихнули роботи Моне. Beautiful Magnolia — не продовження серії, це абсолютно новий аромат, що його створили Анн Фліп і Лоран Ле Гернек, але ДНК бренду впізнається тут безпомилково.

Beautiful Magnolia Estée Lauder

Квітковий водяний Beautiful Magnolia — не соліфлор, коли в композиції чітко читається одна квітка, а радше фантазія на тему. Особливо гарний у спеку: хочеться після душу надівати тільки його — і досить. У композиції ноти лотоса й мате, магнолій і гарденій, а стійкість і чуттєвість аромату надають мускуси й кедрово-сандалова база.

Terra di Gioia Giorgio Armani

Щоліта Giorgio Armani випускає новий аромат, навіяний красою природи. Terra di Gioia — спільне творіння тріо парфумерів: Фабріса Пелегріна, Наталі Лорсон і Онорін Блан. Найбільше він нагадує аромат нагрітої морським сонцем шкіри: теплота досягається завдяки поєднанню квітучого мигдалю, жасмину, груші й амброво-мускусної бази.

Terra di Gioia, Giorgio Armani

У цьому ароматі чудово те, що він нагадуватиме про літо всю осінь. У колекції Gioia є ще свіжий водний Acqua di Gioa, деревно-квітковий Sun di Gioia, фруктово-квітковий Sky di Gioia.

Колекція The Marmalade, Jo Malone London

Сезонна колекція The Marmalade містить п’ять ароматів-колоней, дотепно вкладених у флакони-баночки для варення. Неможливо намилуватися. Всього ароматів п’ять: Blackberry & Bay Cologne — варіація на тему знаменитого бестселера марки з нотами чорної смородини, Elderflower Cordial Cologne — щось із казок Андерсена зі старомодними, майже забутими нотами бузини, Orange Peel Cologne — з нотами зацукрованої апельсинової шкурки й цукатів (приберегти до Різдва!), Rose Blush Cologne — з нотами бабусиного варення з пелюсток троянд, Tangy Rhubarb Cologne — з нотами дикого ревеню.

The Marmalade, Jo Malone London

У складі колоней — натуральні екстракти фруктів, зібраних на фермах Шотландії. Справжнісінькі ласощі.

Irrésistible Eau de Toilette, Givenchy

Солодкий, духмяний, дівочий, у флаконі, який грає всіма відполірованими гранями, цей аромат — втілення мрій про літо з його подорожами, сукнями, коктейлями та фруктами. Композиція вибудувана на грайливий лад: ноти рожевої води і листя чорної смородини на кедрово-мускусній базі звучать досить легковажно, щоб насолоджуватися, і досить дорого, щоб зарахувати покупку до розряду потрібних літніх інвестицій.

Irrésistible Eau de Toilette, Givenchy
Колекція колоней Maison Francis Kurkdjian

<b>mfk 2021</b>

До тріо літніх колоней, присвячених магії ранку й теплої пори року, входять: Aqua Celestia Cologne Forte з нотами бергамоту, бруньок чорної смородини, мімози й мускусу; Aqua Universalis Cologne Forte з нотами дачного жасмину, запашного горошку й чистого, майже крохмального мускусу; Aqua Vitae Cologne Forte з нотами сонця й амбри.

Аромати з колекції Cologne Forte: Aqua Vitae Cologne Forte; Aqua Universalis Cologne Forte; Aqua Celestia Cologne Forte; все — Maison Francis Kurkdjian
Pear Inc, Juliette has a gun
Pear Inc, Juliette Has A Gun

Все як написано на пакованні: груша. Стигла, солодка, сік тече по пальцях, та хіба не все одно, якщо від цього метелики в животі й передчуття щастя. Амброксан у композиції надає їй ледь помітного мінерального підтону — і це дуже до речі, щоб врівноважити грушеве буяння.

Pear Inc, Juliette Has a Gun
Аромати з лінійки Aqua Allegoria: Flora Salvaggia та Nettare di Sole, Guerlain
Аромати з лінійки Aqua Allegoria: Flora Salvaggia та Nettare di Sole, Guerlain

Сонце, морська вода, мед і квітковий нектар, натяк на санскрин — Nettare di Sole Guerlain створений, щоб зустрічати ранок десь на Середземному морі (або створювати ольфакторні ілюзії в міській квартирі).

Nettare di Sole Guerlain

Фіалка й ірис, прозорі водяні лілії, горошинка цукрового драже, бентежне передчуття літа — це Aqua Allegoria Flora Salvaggia. Нагадує про легендарні "метеорити" Дому — пудру в кульках, яка ніби складається зі світла й мерехтіння.

Sunscreen Comme des Garçons

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.