До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Роби вродливо: як доглядати за бровами, не виходячи з дому

Оскільки на карантині доводиться доглядати за бровами самостійно, ми дізналися в професіоналів, як краще це робити.

Photo: Chloé Wallace, Claudia Torres-Rondón

Брови — яскраве облямування погляду, і після багатьох років ігнорування вони врешті заслужили право бути помітними й важливими у світі, де обличчя заведено (і приємно) прикрашати. Це засвідчують сотні продуктів, які щорічно виробляють у величезних кількостях, щоб покращити зовнішній вигляд, а ще відкривається щораз більше спеціалізованих салонів краси, у яких опікуються тільки здоров’ям і красою брів. Але що відбувається, коли ви не маєте змоги навідати майстра? Іноді обставини змушують нас дбати про свій зовнішній вигляд самостійно, і тут потрібно зважати на кілька аспектів, щоб не завдати собі непоправної шкоди.

Реклама

За словами Паса Торральба, директора центру краси та естетичної медицини The Beauty Concept у Мадриді, якщо ви вирішили піклуватися про свої брови самостійно, то варто зрозуміти, що "тепер не час експериментувати з формою брів, просто тримайте їх здоровими й зволоженими". Незалежно від управності ваших рук, змінити форму брів непросто, і якщо ви потім пошкодуєте про результат, то не зможете просто взяти й піти в будь-який салон краси, щоб все виправити (та й робочі відеоконференції й зустрічі не скасують через ваші брови).

Шейла Мало, національна експертка з догляду за бровами Benefit, теж погоджується, що в цій ситуації "перший крок у догляді за бровами — не надавати їм форми за допомогою воску". За словами експертки, важливо зосередитися на тому, щоб прибрати зайве волосся з ділянок навколо брів, і для цього вона використовує дуже ефективний прийом: "Підведіть брови, як зазвичай, зробивши їх трохи ширшими — це стане гарантією того, що ви не видалите більше волосків, ніж потрібно". Для цього ви можете використовувати як спеціальні засоби для брів, так і звичайний олівець для очей, якщо не маєте напохваті спеціального інструменту. У зоні між бровами Мало радить обмежитися видаленням волосся, яке розміщується трохи вище від носової перегородки, не наближаючись до початку брів, щоб не збільшити відстані між ними.

Щіточка й ножиці для брів Tweezerman

Щоб підвищити точність процедури, Пас Торральба нагадує про важливість розчісувати брови перед їхньою безпосередньою корекцією: "Ви можете використовувати спеціальну щітку для брів або маленький гребінець для волосся, який у вас знайдеться. Треба добре розчесати брови, а потім за допомогою гарного пінцета захоплювати зайві волоски". Також важливо, зауважує Торральба, піклуватися про шкіру між волосками, щоб уникнути можливого подразнення. Його порада досить проста: ватним диском, змоченим тоніком, легкими доторками обробити депільовані зони після видалення волосків. Крім того, експерт наголошує на важливості зволожувати брови "або за допомогою спеціального заспокійливого засобу, або за допомогою зволожувального засобу з алое вера".

Якщо ж ви не почуваєтеся достатнім умільцем, щоб узяти пінцет і приступити до депіляції, зайві волоски можна приховати за допомогою макіяжу. Як? Використовуючи кремовий олівець того ж відтінку, що й ваша шкіра. Якщо продукт розроблений спеціально для цієї мети, то результат буде неперевершеним, як у разі з олівцем Benefit High Brow Pencil. Як пояснює Шейла Мало, техніка полягає "в нанесенні продукту на всю нижню лінію брови, з особливим акцентом на арку, позаяк саме там росте більшість волосся. Після того, як виконаєте цей крок, наступна дія — розтушовування засобу за допомогою пальця. Тоді волосся, яке ви хочете приховати, почне ховатися". Є ще один трюк: якщо нанести олівець на верхню лінію брови, то вийде домогтися легкого ліфтингового ефекту, який покращує й омолоджує зовнішній вигляд. Тож чи потрібне ще щось, крім олівця?

Benefit High Brow Pencil

Якщо маєте дуже густе й довге волосся, яке зазвичай недоречне, вам, імовірно, доведеться його підправити, щоб отримати ідеальний результат. Тут, знову ж таки, можете скористатися професійними продуктами (фіксувальним гелем для брів, наприклад) або використати ефективні домашні засоби, які завжди напохваті. Йдеться про тверде мило, яке чудово допомагає у фіксації об’ємних брів. Такий метод отримав популярність після того, як Анастасія Соаре, одна з міжнародних гуру в дизайні брів (її портфоліо може похвалитися такими клієнтами, як Сінді Кроуфорд, Кім Кардаш’ян, Вікторія Бекхем і Дженніфер Лопес), розповіла про нього на сторінці Instagram своєї однойменної фірми Anastasia Beverly Hills. Процедура дуже проста: щіточку для брів "почухати" об шматочок мила, потім розтерти масу на щіточці до білуватого відтінку й розчесати брови рухом угору.

У разі, коли ви маєте сиві або дуже світлі брови й переймаєтеся через їхній колір, то ліпше рішення — вдатися до макіяжу, щоб надати їм потрібного тону, поки не буде змоги відвідати свого майстра. За словами Шейли Мало, якщо ви хочете доглядати за своїми бровами, то в жодному разі не наносьте на них фарбу для волосся, оскільки ці продукти зазвичай дуже шкідливі для здоров’я волосся брів. "Фарба для волосся має властивість послаблювати волосся в зоні брів і подекуди може призвести до їхнього випадання, утворюючи залисини", — попереджає Мало. У такому разі набагато краще робити макіяж, хай і щодня, чи не так?

Текст: Cristina Díaz

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.