До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навіщо нашій шкірі молочна кислота просто зараз

Як молочна кислота повертає шкірі сяяння, чому її можна використовувати всім і з якого засобу краще почати.

Photo: Getty Images

Коли потрібно оживити шкіру, приходить спокуса нанести на неї найактивніші інгредієнти: гліколеву кислоту, ретинол, хімічний пілінг. Проте потужні інгредієнти можуть пошкодити шкірний бар'єр, особливо якщо їх застосування відбувається не поступово.

Реклама

Зверніть увагу на молочну кислоту — це доволі м'який ексфоліант, який можна використовувати регулярно навіть для чутливої ​​шкіри. Молочна кислота допомагає розкрити яскравіший колір обличчя й мінімізувати появу тонких ліній. Шкіра отримує гладеньку й поліровану текстуру і свіжий вигляд.

Хоча молочна кислота належить до альфа-гідроксикислот, вона здатна як зволожувати, так і відлущувати. Розгладжуючи шкіру, зволожувальні властивості кислоти дозволяють вбирати вологу з навколишнього середовища, утримуючи її в шкірі, зволожуючи і живлячи.

Молочна кислота це що?

Молочна кислота — це альфа-гідроксикислота або АНА. Її отримують з молока і з веганських джерел, таких, як яблука, пиво й вино — перевіряйте список інгредієнтів вибраного вами засобу з молочною кислотою, якщо вам потрібна рослинна версія інгредієнта.

Як молочна кислота впливає на шкіру?

Згідно з дослідженням, натуральні АНА мають три властивості: "відлущують відмерлі клітини шкіри, зволожують, і, можливо, омолоджують і відновлюють шкіру від пошкоджень, спричинених сонячним світлом".

Якщо коротко: ви отримуєте більш гладеньку й омолоджену шкіру.

За фактом, молочна кислота відлущує шкіру, послаблюючи зв'язок між мертвими клітинами, які згодом видаляються, відкриваючи світлішу і більш гладеньку шкіру.

Як уже згадувалося вище, молочна кислота також добре зволожує, тому що вбирає вологу з навколишнього середовища й насичує нею шкіру при відлущуванні. Це також допоможе зменшити появу тонких ліній, зморшок і пігментації.

Які засоби містять молочну кислоту?

Молочна кислота входить до складу різних продуктів: від очищувальних засобів і гелів до зволожувальних засобів культових брендів Sunday Riley і Teresa Tarmey і таких лідерів дерматологів, як La Roche-Posay.

Сироватки корисні для постачання бустерної дози активного інгредієнта шкірі, тоді як зволожувальний крем з молочною кислотою може бути найкращим варіантом, якщо ви шукаєте додаткове зволоження.

Кому потрібна молочна кислота?

З огляду на її відносну м'якість у світі кислот, молочну кислоту може використовувати більшість людей. Проте особливо добре вона підходить людям із чутливою шкірою, яка легко запалюється і не витримує активніших інгредієнтів. Концентрація молочної кислоти від п'яти до восьми відсотків, ймовірно, безпечна для всіх типів шкіри — найкраще розпочати з мінімуму й збільшувати концентрацію в міру звикання. Якщо у вас суха або дуже чутлива шкіра, краще використовувати молочну кислоту один-два рази на тиждень, поступово збільшуючи кількість, звіряючись із вашими відчуттями та рекомендаціями дерматолога.

Коли потрібна молочна кислота?

Найкраще перевірити рекомендації щодо використання на упаковці засобу. Багато хто також радить наносити молочну кислоту в нічний час, позаяк вона може підвищувати чутливість шкіри до сонячного світла. І, звісно, з молочною кислотою діють ті ж правила турботи про себе: удвічі важливіше використовувати санскрин, незалежно від того, наносите ви кислоту вдень чи вночі, тому що чутливість шкіри збільшується в цілому.

Текст: Divya Venkataraman
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.