До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно наносити санскрін

Скільки санскріну потрібно для одного застосування, і як правильно його наносити – розповідаємо в короткому і практичному гіді.

Фото: An Le. Модель: Luz Pavon @ View
Скільки наносити

Рекомендації дерматологів і американської організації FDA з нанесення санскріну – 2 г на квадратний сантиметр шкіри. Це точна, але одночасно – абстрактна рекомендація. У зрозумілих одиницях виміру – це третина чайної ложки для обличчя. Тут, звичайно, прийнято додавати, що обличчя у всіх різні, щільність санскрінів – теж. Поправки: тим, кому потрібен посилений захист від сонця (світлошкірі; ті, хто пройшов курс ретинолу, пілінгів або інших активних процедур і препаратів; схильні до пігментації; ті, хто хоче залишатися вічно молодим), – знадобиться ½ чайної ложки. Така ж норма – для випадків, коли санскрін має легку і мокру текстуру.

Реклама

Якщо говорити про витрату санскріну для обличчя і тіла, то це 30 мл в цілому. Або 5-6 чайних ложок. У зрозумілих одиницях виміру – вдвічі більше, ніж зі звичайним засобом для догляду. Умовно, треба взяти стільки, скільки звичайного лосьйону для тіла. А потім додати ще стільки ж. І зараз – шоковий контент: якщо дотримуватися рекомендацій, то 200-мл флакону засобу на пляжі вистачить на два дні. Це – багато і дорого. Але здоров'я – дорожче.

Як часто наносити

Кожні півтори-дві години – це норма для тих, хто перебуває на відкритому повітрі. Людям, які працюють в офісі, таке відновлення не потрібне. Їм достатньо нанести санскрін на відкриті ділянки за 15 хвилин до виходу на сонце. 15 хвилин потрібні, щоб засіб втягнувся і фільтри почали діяти.

Як наносити на тіло

Будемо відвертими, санскрін – не найприємніший на дотик продукт (хоча є винятки). Ліндсі Джексон з Artis (компанії, яка виробляє найкращі і найтехнологічніші кисті у світі) радить розставити кілька точок засобу по тілу, а потім ніжно розтерти їх пензлем (дивимося з 00:50).

Як наносити на обличчя

Дерматолог Саманта Бантінг радить правило тринадцяти точок. По три – на щоки, ще три – на лоб, дві – на ніс, дві – на підборіддя. Нехай вбереться, а потім слід наносити макіяж – обережно, щоб не пошкодити шар санскріну. Він все-таки слугує і фізичним захистом від сонця.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.