До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Патичок-рятівничок: переваги масажу сухою щіткою

Сезон оголених ніг (і рук, і живота) наближається. Тому знову виникає питання, як найкраще підготувати своє тіло, яке всю зиму ховалося під шарами пуховиків, светрів та утеплених футболок, до нового сезону? Одна з найбільш обговорюваних та затребуваних сьогодні процедур – це масаж сухою щіткою. Його називають одним з найдієвіших способів, в якому поєднується лімфодренаж, стимуляція циркуляції крові, позбавлення від целюліту та скрабінг.

Масаж сухою щіткою – техніка не нова. Її застосовували ще наші мами і бабусі. Єдина відмінність в тому, що зараз є можливість вибрати щітку, яка буде ідеально підходити для кожного типу і ділянки шкіри. До того ж, процедура досить пересічна, головне пам'ятати декілька правил: щітка повинна бути з натуральної щетини, масажні рухи повинні бути спрямовані в бік серця (саме так рухається лімфа), тіло і щітка повинні бути сухими, після масажу варто відразу прийняти душ.

Реклама

Процедура займе всього декілька хвилин на день, а переваг у неї дійсно немало:

  • суха щітка відлущує ороговілі клітини з поверхні шкіри і запускає процес регенерації – в результаті шкіра стає гладкою і пружною;
  • цей вид масажу дає детокс-ефект, виводить зайву рідину і зменшує набряки, завдяки чому тіло має більш підтягнутий вигляд;
  • будь-який масаж підвищує м'язовий тонус і розтирання сухою щіткою в тому числі;
  • dry brushing допомагає позбутися целюліту;
  • масаж сухою щіткою допомагає боротися з недосконалостями шкіри (акне, розтяжки);
  • цей процес запобігає вростанню волосся.

І головне, що потрібно зробити – вибрати правильний інструмент. Для сухого розтирання тіла важливо вибрати гарну щітку, яка повинна бути з натуральною щетиною відповідної жорсткості, якісна і зручна (повинна добре лягати і поміщатися в долоню).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.