До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніша процедура 2020: масаж обличчя в майстерні Sculptor

Масаж обличчя — нова б’юті-манія, — писали ми не так давно. І мали рацію: у Києві, на Драгомирова, 15, відкрилася майстерня масажу обличчя Sculptor. Там побувала Олена Пономаренко.

"Спасибі, до побачення", — я йду до виходу майстерні масажу Sculptor. Ну як іду — задкую, не в змозі відвернути погляду від свого рум’яного зображення в дзеркалі. У щоках ніби додалося колагену, брови підскочили, і загалом являю собою живу ілюстрацію baby face. За хвилину з’ясовується, що під враженням від масажу я забула свій ноутбук. "У нас таке постійно, — заспокоює косметолог, — люди залишають речі, прикраси, годинники". Ну справді, кого хвилює майно, коли тут таке. Нове обличчя за 45 хвилин.

Реклама

Про Sculptor я дізналася з інстаграму: там встигло побувати багато моїх знайомих. Локація — "намолене" місце, Новопечерські Липки. Такого зосередження б’юті-місць, як тут, більше на мапі Києва немає. Вікна тут величезні, до підлоги, п’ять крісел, відкритий простір. "До нас часто зазирають прямо з вулиці", — каже Анна Гусєва, засновниця Sculptor. Навіть молоді мами, поки діти сплять у колясці, встигають зробити масаж: найкоротший сеанс триває пів години.

Анна — IT-girl. Не та, що гарно позує для стритстайл-хронік (хоча напевне могла б), а та, що розробляє програмне забезпечення й керує проєктами у сфері інформаційних технологій. Sculptor — гарний стартап, який вона поєднує з повною зайнятістю в IT-компанії — і робить це досі.

Дизайн майстерні розробляли AKZ Architectura, автори інтер’єрів Orang+Utan і кафе Bowl. "Ми мали на меті створити майстерню скульптора, — пояснює Анна. — Тому не передбачалося нічого надто акуратного, навмисного, золотих вензелів і luxury-VIP". Тут і справді комфортно: багато повітря, стіни в білих мітках "гіпсу", дзеркала в рамах з будівельної піни.

Головна окраса майстерні — артоб’єкт у дусі Бранкузі: жіноча голова на постаменті-балці авторства Дениса Грищука, який створював скульптури для одеських Lou Lou і готелю Brik. Вся концепція полягала в простій ідеї: гарний косметолог здатний повернути клієнтові природну красу — прибрати сліди стресу, втоми, набряклість. Виліпити обличчя як скульптор. Щось схоже практикували Роден і Мікеланджело: "Я беру камінь і відсікаю все зайве".

"Люди сьогодні багато працюють, сильно втомлюються; у них бракує часу, щоб ними опікувалися. Викроїти час на похід до косметолога — ціла історія", — розповідає Анна. У Sculptor можна заскочити в будь-яку хвилину. А можна прийти з хлопцем, сестрою, подругами. І хоч усі канапи розміщені в одному просторі, про це швидко забуваєш. Рухи рук косметолога, приємні запахи — розслабляєшся відразу.

Масажне меню — лаконічне, всього 6 процедур. Найкоротша — Fast Face; найпопулярніша — Wow Mirror (для її проведення залучають роликовий міостимулятор PureLift, який спрямовує струмові імпульси в м’язи, і результат видно відразу). Є годинний масаж гуа-ша; масаж Beautycool із застосуванням Coolifting Beauty Gun; Clean & Run щось на зразок чищення, але в сучасному розумінні, коли після процедури можна виходити в люди.

І, нарешті, Star-Face, коли над обличчям працюють упродовж 60 хвилин: спочатку очищення й пілінг, потім масаж за типом шкіри, догляд із застосуванням PureLift і Beauty Gun (коли в шкіру під тиском впроваджують активні сироватки). Потім — масаж ролерів, охолоджувальний масаж гуа-ша або кріосферами й фінішні сироватки. Є масаж голови й масаж рук. Останній я спробувала в демоверсії — дуже приємно.

Кожна процедура складається з трьох етапів:

  1. Очищення й невелика розтяжка (як перед тренуванням).
  2. Масаж із засобами HydroPeptide, IsClinical, Genosis, Gerard's — залежно від потреб шкіри. На олійках, до речі, масаж не роблять — на них часто буває алергія, та й відчуття подобаються не всім.
  3. Вплив ґаджетом. Це може бути міостимуляція, мікроструми, ролери, скребки гуа-ша, LED-окуляри. Всі вони, до речі, представлені в майстерні — і їх можна купити для домашнього застосування.

В основі кожної процедури — авторський масаж Sculptor, що складається з багатьох елементів: лімфодренажного, міофасціального, скульптурного масажу. У всіх фахівців — медична освіта. Добре, що перед процедурою Анна попередила мене: це не просто погладжування, а відчутне пропрацювання тканин. Вплив виявився інтенсивним.

Для початку косметологиня активувала струм лімфи за допомогою гумового м’ячика. Потім почала "ліпити" обличчя. Зону навколо очей, вилиць, лінію підборіддя, шию. Якоїсь миті здавалося, що над моїм обличчям працюють у чотири руки. Один з крутих моментів — опрацювання овалу обличчя, коли косметологиня нещадно відшмагала мене вздовж підборіддя (виявилося, це дуже приємно). Потім була міостимуляція, коли від стрибків напруги сіпаються лицьові м’язи. Коли косметологиня закінчила з однією половиною обличчя, простягнула мені люстерко. Подібний ефект я бачила тільки після мезониток.

Наприкінці моє гаряче лице охолодили металевими ролерами, пройшлися гуа-ша, нанесли засоби для догляду. І ось тоді настав момент з приставкою wow. Із дзеркала на мене дивилося завзяте обличчя, яке нібито не знало законів гравітації. Ну а далі ви знаєте: забутий ноутбук, ось це все.

Що важливо знати про масаж обличчя в Sculptor

Перед процедурою доведеться відповісти на запитання анкети. Це потрібно, щоб косметолог максимально точно підібрав вплив.

Масаж поєднуваний з ін’єкціями. Головне, щоб після нейротоксинів, філерів або біоревіталізації пройшло не менше двох тижнів.

Протипоказання є: гострі стани; онкологічні хвороби й епілепсія; вагітність і лактація (якщо тільки не дозволить лікар); акне й гострі стани шкіри, включно з розацеа і герпесом.

Всі ґаджети обробляють дезінфекційними розчинами; фахівці працюють у масках.

Розтягнути шкіру масажем — неможливо. Тобто напевно, можливо, але не в Sculptor, де працюють люди з медичною освітою й досвідом роботи.

Як і будь-які процедури, масаж краще проходити курсом; є абонементи на 4, 6, 8 процедур. "Ми рекомендуємо курс, але телефонувати й наполягати не будемо, — каже Анна. — Ми нічого не нав’язуємо".

Можна приходити на масаж двічі на тиждень, максимум — тричі.

Масаж дає змогу підкреслити вилиці всього за одне відвідування; особливо яскраво ефект помітний на худорлявих обличчях — косметолог працює з фасціями. Також масаж чудово коригує овал обличчя — стануть в пригоді лімфодренажні й міофасціальні техніки.

Масаж чудово впорається і з віковими змінами. Він підсилює вироблення колагену, вмикає м’язову пам’ять, поліпшує кровообіг і лімфотік, запускає регенерацію клітин.

<b>массаж скульптор 2020</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.