До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе, що варто знати про пірсинг вух

Вуха є чудовим плацдармом для творчості, що притягує великі і маленькі сережки наче магніт. Якщо ви замислюєтеся над тим, щоб прикрасити свої мочки, вигини і хрящі новими дірочками, — ось повний гід, де вони матимуть найефектніший вигляд.

Photo: @sarahandsebastian

Про місця для проколу, верхні й нижні вигини, пірсинг хрящів, больовий поріг і правильний догляд розповіли майстер пірсингу Малькольм Джонстон і креативна директорка Сара Гіттес з крамниці ювелірних прикрас Sarah & Sebastian.

Реклама
Стандартний прокол мочки (standard lobe piercing)

Якщо ваша анатомія дозволяє, то мочку можна проколоти в трьох місцях. Мочка є ідеальним місцем для пірсингу "зміїний укус", коли два проколи роблять поруч вертикально, горизонтально або по діагоналі.

Photo: @sarahandsebastian
Горизонтальний прокол мочки (transverse lobe piercing)

Замість традиційного пірсингу мочки зсередини назовні, прокол виконується горизонтально крізь усю мочку.

Пірсинг козелка (tragus piercing)

Невеликий хрящ біля отвору слухового проходу, місце для пірсингу, яким можна милуватися спереду або збоку.

Photo: @sarahandsebastian
Пірсинг верхнього завитка (forward helix piercing)

Це місце, де вухо з'єднується з обличчям. Більшість людей виявляють, що мають відповідну анатомію вух для цього пірсингу, проте зазвичай обмежуються двома проколами, де зручно розмістити дві сережки.

Пірсинг вушної раковини (auricle piercing)

Це середина зовнішньої спіральної складки ділянка між мочкою вуха і завитком. Основна вимога для проколу в цьому місці щоб було місце для розміщення прикраси.

Пірсинг центральної частини вушної раковини (snug piercing)

Горизонтальний прокол виконується в зоні між вушною раковиною і слуховим проходом. Такий пірсинг специфічний, тому що потребує певної анатомії вуха.

Photo: @sarahandsebastian
Промисловий пірсинг (industrial piercing)

Два проколи (на верхній складці і зовнішній верхній половині вуха) з'єднуються однією прямою прикрасою.

Пірсинг внутрішнього хряща (daith piercing)

Цей хрящ розташований на так званій "підніжці" прямо над вушним проходом.

Photo: @sarahandsebastian
Орбітальний пірсинг (orbital piercing)

Цей пірсинг складається з двох проколів, з'єднаних одним кільцем. Для такого пірсингу потрібна пласка або злегка вигнута анатомія вуха, щоб проколи були розташовані під правильним кутом один до одного. Це важливо для привабливого вигляду та гарного загоєння.

Анти пірсинг козелка (anti tragus piercing)

Прокол виконується через вигнуту хрящову складку у напрямку до верхньої частини, розташованої навпроти козелка.

Photo: @sarahandsebastian
Пірсинг верхнього хряща (rook piercing)

Прокол виконується по діагоналі щодо вушної раковини і вертикально щодо внутрішнього хряща. У більшості людей є достатньо місця по обидва боки цього хряща, щоб ранка легко заживала, а прикрашання цього місця врівноважує бічний профіль.

Пірсинг складки (helix piercing)

Цей пірсинг виконується на верхній складці хряща. Традиційно в цьому місці носять сережку-кільце, яка щільно прилягає до вуха, після повного загоєння.

Photo: @sarahandsebastian
Проколювання внутрішньої і зовнішньої раковини (conch piercing)

Такий пірсинг визначається як пірсинг нижнього хряща внутрішньої раковини або верхнього внутрішнього хряща зовнішньої раковини. Зазвичай його оформляють сережкою-кільцем.

Плаский пірсинг (flat piercing)

Прокол виконується в зоні рівної ділянки у верхній частині вуха між верхнім хрящем і верхньою складкою.

Photo: @sarahandsebastian
Де найболючіше робити пірсинг?

"Зазвичай пірсинг хряща болючіший, ніж пірсинг мочки, через товщину тканини, проте кожному властивий свій власний больовий поріг. Виконуючи добре підготовлену процедуру, за допомогою якісної голки і плавних рухів, можна полегшити біль клієнта", — говорить Гіттес.

Photo: @sarahandsebastian
Як полегшити біль під час і після пірсингу?

"Щоб полегшити біль під час проколу, важливо, щоб клієнт був розслаблений і зосереджений на своєму диханні. Ми з’ясували, що на больовий поріг може впливати тривога, тому ми допомагаємо клієнтові заспокоїтися, аби зменшити больові відчуття.

Після процедури пухлина може залишатися упродовж кількох днів. Щоб зменшити набряк і пов'язаний з ним біль, ми рекомендуємо загорнути два кубики льоду в чисті паперові рушники і прикласти їх безпосередньо до вуха на 10 хвилин, потім зробити 10-хвилинну перерву, і повторювати такі підходи упродовж години.

Також дотримуйтесь інструкцій з догляду від майстра: не торкайтеся до нового проколу, використовуйте якісний фізіологічний розчин, щоб підтримувати процес загоєння і запобігти інфекції ", — говорить Джонстон.

Photo: @sarahandsebastian
Чим краще виконувати прокол: голкою чи пістолетом?

"Техніка виконання пірсингу може сильно вплинути на загальне враження клієнта, а також на процес загоєння. Ми використовуємо тільки стерилізовані голки для пірсингу, тому що вони набагато безпечніші щодо гігієни і впливу, більш плавні в русі і завдають менше травм і болю, а також забезпечують більшу точність при проколі", — говорить Гіттес.

Photo: @sarahandsebastian

Текст: Ana Eksouzian-Cavadas

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.