Ситна страва на вихідні: грибний гратен з горгонзолою
"Страва для теплих затишних смачних осінніх вечорів, — каже про грибний гратен з горгонзолою Ната Стрільчук, зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie. І ділиться рецептом приготування, покрокове фото якого зробив найкращий food-фотограф країни Дмитро Бахта.
Інгредієнти
- 4 середні картоплини, нарізані скибочками
- 250 г міксу грибів
- 200 мл вершків
- 150 г горгонзоли
- 2 зубки часнику
- 100 г плавкого сиру. Якщо вдасться знайти грюєр – чудово
- Мускатний горіх
Приготування
За допомогою тертки-мандоліни нарізаємо картоплю кружечками
Можна декілька хвилин відварити.
Розігріваємо пательню та 5-6 хвилин на середньому вогні злегка обсмажуємо гриби, щоб віддали вологу і трішки підрумʼянились. Прибираємо з плити.
У невеличкому сотейнику розігріваємо вершки, додаємо туди дрібно нарізаний часник і поступово вводимо горгонзолу.
Постійно помішуємо, щоб вона повністю розчинилась, доводимо до смаку мускатним горіхом, сіллю та перцем.
Далі беремо гарну сковорідку або форму, в якій будемо готувати і подавати страву.
Гарно змащуємо її вершковим маслом та викладаємо перший ярус картоплі.
На неї викладаємо гриби.
Поливаємо ароматним сирно-вершковим соусом.
Посипаємо сиром або викладаємо грюєр (в мене була суміш сирів для піци).
Повторюємо таку послідовність ще 2 рази або поки не закінчаться інгредієнти.
Відправляємо гратен до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 20-30 хвилин до утворення апетитної румʼяної сирної скоринки.
До подачі лишаємо відпочити на 10 хвилин. Наливаємо келих терпкого червоного та насолоджуємось.