До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Навіщо ходити на чоловічий і жіночий стриптиз

Про те, навіщо ходити на стриптиз (і жіночий, і чоловічий), розмірковує Олександра Камінська.​

Олександра КамінськаPhoto: Ілона Ляшенко

Обожнюю оголеність. Для мене немає нічого природнішого. Та й що взагалі може бути природнішим? Все життя я сплю роздягненою і ненавиджу холодні зими, коли треба загортатися в тисячі шарів. Навіть нижню білизну я привчила себе носити виключно з гігієнічних мотивів – і це було таке ж непросте рішення, як відмовлятися від ігристого на користь антибіотиків.

Реклама

Не пам'ятаю, скільки мені було, коли я побачила перший чоловічий стриптиз. У гарячій жаркій Одесі чи не кожен клуб влаштовував стрип-четверги для дівчат – з безкоштовним входом і подарунковим коктейлем. Тоді ж я і пізнала фрустрацію – здивування, замішане на розчаруванні. Я була закохана в молодого архітектора, сприймала чоловіків як суміш краси, розуму і харизми – і не змогла співвіднести все це з ходячим пресом в трусах-слонику. Це було що завгодно, але тільки не секс.

Ченнінг Тейтум у фільмі "Супер Майк"
Ченнінг Тейтум у фільмі "Супер Майк"

А потім я побачила жіночий стриптиз. І зрозуміла, що моєму мозку легше сприймати жіноче тіло окремо від інтелекту. І ось чому. Це було справжнє шоу з трюками і не потрібно було перейматися питанням, чи достатньо її груди потеребили мої нейрони. Пластика, краса, ідеальне тіло – чого ж іще? Але потім я знову задумалася. А хіба не те ж саме пропонують в чоловічій версії? Довелося спостерігати довго, перш ніж я зрозуміла різницю.

Меттью МакКонахі в фільмі "Супер Майк"

Чоловічий стрип в кіно виглядає магічно і звабливо (це все-таки Голлівуд). У середньостатистичному клубі "у нас" чоловіче шоу перетворюється на фарс, коли безглуздо вдягнений джентльмен наскоком скручує в баранячий ріг очманілу від незручності даму. Дівчата ж традиційно виступають в різних образах – від секретарки до домінатрікс – не використовуючи гостей закладу в якості живих мішеней. Ще один аргумент не на користь хлопчиків: в чоловічому стриптизі майже немає сексуальної природності, коли людина кайфує від процесу, зате багато самомилування. У чиєму завгодно виконанні такі шоу не доставляють мені мурашок ні на секунду, не кажучи вже про задоволення. Якщо за час стрип-шоу я жодного разу не облизала губи – вибач, дитинко, хто б ти не був, це не про секс.

Олівія Вайлд у фільмі "Как по маслу"

На щастя, я давно не ходжу на чоловічий стрип – особливо після фільму з нескінченно гарячим Ченнінгом Тейтумом, де сюжет висмоктаний навіть не з пальця, але такі живі, наповнені киплячою чуттєвістю хлопці, що замість порнхаба можна просто дивитися нарізку з танців. Майк XXL і зовсім втілив мою мрію – з часом я сподіваюся стати власницею розважального закладу для жінок (о, мій фемінізм!) і насолоджуватися кожною секунди роботи. Гаразд, для власне роботи у мене буде бухгалтер (сексуальна) і покоївки (котрі обпалюють свідомість).

Дивитися на красиві тіла, що повільно знімають з себе все зайве, я ходжу приблизно раз на місяць-другий. У мене чудова компанія з приятелів, де є і одружені хлопці, і ті, хто приходять зі своїми дівчатами. Взагалі-то я теж приходжу з чоловіком.

Мені подобається чесна політика стрипклубів: тут не треба носити улюблений усіма соціальний ярлик пристойної людини. Раз вже ти тут, можна розслабити обличчя і дозволити собі висловлювати задоволення – в тому числі, мімікою. До речі, я іноді гублюся в здогадах – може, кам'яні обличчя навколо висловлюють якраз таки захват? – Я-то сама іноді не можу стримати "вау" (втім, як і "о боже, ні").

Мені подобається, що у всього тут є своя ціна і не подобається, коли тобі роблять послугу за твої ж гроші. А це дуже популярна практика – більшість дівчат в стрип-клубі надягають на себе маску "життя змусило" і працюють з обличчям, в якому нічого, крім відчаю і благання про порятунок, не роздивитися. Не уявляю, як вони вмовляють чоловіків платити за приватні танці – може бути, це нагадує останнім подружній секс, в якому обидва незадоволені самим фактом того, що відбувається. "Ми обидва не хочемо тут бути", а це вже майже "мене змусили". Можливо, так ніхто не відчуває себе винним?

Роуз Макгавен у фільмі "Планета страху"

Я люблю напівтемряву й оксамит, будуарний шик без зайвого пафосу і багряні штори, легку таємничість очікування і червоно-бузкове світло в молочному диму. Всю цю атмосферу, куди так легко поринути і зіграти будь-яку роль, яка сьогодні здається приємною. Секс – це завжди гра, яку варто тільки направити в будь-яке русло. Можна влаштувати калейдоскоп з феєрверками, а можна і нудне "жили-були". Шкода, але більшість танцівниць якраз про друге. Це помітно з перших рухів біля пілону – натужні па, в кожному жесті "я роблю це тільки заради грошей".

Але іноді мені хочеться порекомендувати дівчаткам менеджера або коуча з комунікацій. Тому що те, що повинно бути консумацією, в їхньому виконанні виглядає чим завгодно, крім неї. Найчастіше після танцю вони підходять "поговорити", а самі лише понуро посьорбують коктейль – або скаржаться на життя. І тут можна почути що завгодно – від того, як важко здавати сесію, до того, як непросто бути матір'ю-одиначкою. Особливо креативні розповідають байки, як їхали з клубу з клієнтом (на його авто, за кермом) і розбили "Cayenne" або хваляться, як спритно придумали: "вдома чоловік, а я тут обробляю "татусів".

Джессіка Біл у фільмі "Окис"

Так, вони говорили це клієнтам. Тим, хто оплачував їх коктейлі й збирався замовляти приватні танці, щоб зблизька подивитися, як тонке тіло без натяку на целюліт звивається під саундтрек до "Дівчини з татуюванням дракона". Проти побутового цинізму безсила будь-яка магія стрип-клубу й відблиски на напівоголених тілах. Гірше була тільки чудової краси стриптизерка, яка вилаяла мого приятеля, коли той відзначив красу її грудей. Пізніше виявилося, що за сусіднім столиком сидів її бойфренд.

Втім, є й інші – таких приблизно 2 з 10. Вони повільно ходять по клубу й задовго до початку шоу стає ясно, хто тут богиня. Хода, манери, невимушеність і грація, через які жінок порівнюють з сімейством котячих – так, саме такі танцівниці роблять вечір. Вони можуть бути нестерпно красивими, а можуть зовсім не виділятися з натовпу. Одна така, досить невиразна, з поганою стрижкою й безглуздим макіяжем за якихось пару годин примудрилася потанцювати на колінах у 90% чоловіків у клубі. Без тіні збентеження, але з якоюсь невловимою делікатністю вона занурювала кожного в простір, де крім неї і глядача нікого не було. Якби я не була присутня при такому танці і її стегна не торкалися моїх рук, я б не повірила – але дівчина зачаровувала своєю розкутістю у тій мірі, яка ходить тонкою межею між розбещеністю і цнотливістю. Вона віддавалася, але не до останнього; при всіх, але тільки тому, з ким у цю секунду була пов'язана поглядом. Думаю, найбільший куш зривають якраз такі "Попелюшки".

Супутники іноді замовляють нам з подругою танець у виконанні двох дівчат. Ми страшенно прискіпливі і ретельно вибираємо – тих, кому дійсно сподобається танцювати вдвох і для нас. Нам не часто щастить ("тих самих" завжди дві з десяти), і вони рідко бувають вільні від інших відвідувачів. Але і ми нікуди не поспішаємо – якщо вже прийшли за насолодами. Крім того, краще дочекатися одного хорошого "привату", ніж сходити на п'ять сумнівних.

Наталі Портман у фільме "Близькість"

Під час приватних танців можна торкатися. Я чула, що чоловікам рідко дозволяють навіть найбільш безневинні дотики, але дівчат такі заборони обходять стороною – швидше за все тому, що в жіночому товаристві ніхто не напружується. На приват з дівчатами йдуть легко і навіть в піднесеному настрої – а значить, танцювати стриптиз-богиня буде із задоволенням. Тут я ловлю справжній кайф – і тому, що приватний танець – готове маленьке "але", і дівчині приємно, що вибрали саме її, і ще тому, що це чистий тет-а-тет, в яких завжди створюється щось особливе між парою або трьома людьми. У кожному такому контакті народжується відчуття відокремленості – і вже в ньому самому є свій кайф. До того ж, коли ти жінка і вибираєш ретельно, танець напевно стане дійством, а не відпрацюванням гонорару.

На одному з перших стрип-походів ми були з подругами. Ми пили шампанське і до сліз реготали над гладкими чоловіками, чиї очі майже осудливо зиркали на тендітні фігурки біля пілонів, але якось відразу теплішали при погляді на хлопчиків-відвідувачів. Ми так реготали, що одна танцівниця підійшла до нас і запитала: "Дівчатка, у вас так весело, можна я з вами посиджу?" Так до ранку і просиділи, слухаючи історії з життя дебютантки, яка серйозно ставиться до роботи, чоловічої уваги, рольових ігор і постановок танців. До речі, вона до цих пір одна з моїх улюблених стриптизерок. Втім, як каже мій приятель, треба робити паузи – інакше насолода перетворюється на щотижневу повинність: "Ще трохи – і ви почне запитувати один одного на "приваті", як сім'я, як здоров'я".

Тому я чекаю випадку. Він повинен випасти на мапі випадкових планів в той самий день, коли зовсім не збираєшся влаштовувати нічого особливого. Коли твій звичайний день розписаний банально, і ти стомлено позіхаєш вже о 10. Саме в такі дні трапляється поворот колеса невідомості, і ось вже о першій годині ночі ти з 'Old Fashioned' в руках дивишся нове шоу і бачиш, як та симпатична шатенка з татуюваннями щиро посміхається, стоячи в бікіні і поясі для панчіх посеред освітленого кола. І ти теж посміхаєшся, що б не трапилося.

Читайте також:

Кто такие пансексуалы

Хотеть не вредно. Нимфомания в деталях

Самые модные секс-гаджеты

Что связывает моду и порнографию: самые дерзкие fashion-выходки

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.