До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сила, гнучкість та обмін речовин: 7 головних фітнес-трендів цього року

Як ми тренуватимемося цього року? Після адаптації до домашніх тренувань, індивідуальних занять у спортивному залі й вибору активностей на свіжому повітрі, дізнаємося, які нововведення нас зацікавлять цьогоріч.

Photo: Venetia Scott
Метаболічна гнучкість

Можливо, ви здатні зігнутися іншим на диво, проте наскільки ви гнучкі метаболічно? У кожного четвертого дорослого у Великій Британії метаболічний синдром і нездоровий обмін речовин, який може призвести до ожиріння, високого кров'яного тиску й високого рівня цукру в крові. Добра метаболічна гнучкість означає здатність організму швидко й ефективно перемикатися між використанням вуглеводів і жирів як джерела енергії, що має низку переваг: можливість легше набирати м'язову масу, краще тренуватися, підтримувати оптимальну вагу і довше залишатися молодими.

Реклама

"Наш метаболізм — це ключ до доброго здоров'я й благополуччя", — погоджується докторка NHS Емека Окороча. "Якщо ми зробимо його більш гнучким, услід за цим отримаємо більше — підвищення енергії, контроль ваги й нижчий рівень цукру в крові"..

Сайклінг нового рівня

Для декого велосипедні прогулянки стали улюбленим видом активності у теплу пору року. Адже вирушаючи кудись верхи на велосипеді, можна захопити з собою кошик з улюбленими закусками і влаштувати пікнік. Наразі до настільки ідилічної картини потрібно почекати ще кілька місяців, натомість можна спробувати уроки групового сайклінгу, щоб розпочати цей рік зі спортивної мотивації й увійти в літо на піку фізичної форми.

Тренування ментального здоров'я

Звісно, ми працюємо над тим, щоб наші тіла залишалися здоровими й сильними. Але разом з тим ми дедалі частіше займаємося спортом, щоб поліпшити свій психічний стан, чи то за рахунок ходьби, чи інтенсивних тренувань. Експерти давно кажуть, що фізична активність — найліпші ліки, які тепер виходять на новий рівень зі спеціально підібраними тренуваннями для людей з депресією та діабетом. Бокс — одна з виділених дисциплін, під час якої задіяні різні групи м'язів, покращується координація, постава й настрій. Важливо зазначити, що бокс також допомагає розвинути впевненість у собі і багато прихильників занять підтверджують, що це тренування, яке нас надихає, — вже після першого заняття ви можете відчути себе сильними і здатними перемагати.

Регулярні тренування замість коротких марафонів

Здоров'я — це наше все. І багато в чому воно залежить від регулярної, а не тимчасової фізичної активності. Цього року ми зосередимося на послідовності й стабільності тренувань замість періодичних. Здорова регулярність допоможе утихомирити стрес і налагодити зв'язок із тілом.

Домашній тренажерний зал

Килимок для йоги й кілька гантелей – це вже вагомий внесок у своє домашнє спортивне життя. Проте, якщо простір дозволяє, може, настав час придивитися до серйознішого інвентарю? Зараз на ринку є компактні бігові доріжки, лави для піднімання штанги, м'яч для вправ та багато інших класних пристроїв, які урізноманітнять фітнесрутину.

Відновлення — основа всього

Це не нова ідея, а факт, який ми усвідомлюємо дедалі краще — дні відпочинку й активне відновлення надзвичайно важливі для здоров'я тіла і розуму. Стретчинг має першорядне значення, хай то будуть заняття вдома, з тренером чи похід на масаж або фізіотерапію.

Пілатес

Улюблена активність моделей — пілатес — допомагає зміцнити м'язи кора й полегшити біль у спині. А також це чудовий спосіб зміцнити м'язи тазового дна. Пілатес допомагає налагодити зв'язок із відчуттями в тілі, збільшити силу та пружність м'язів, а також поліпшити собі настрій.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.