До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відіграти назад: секрети краси 48-річної Каролін Мерфі

48-річна Керолін Мерфі, муза Estée Lauder з 20-річним стажем, стежить за раціоном так само ретельно, як і за живленням клітин шкіри, — і в інтерв'ю Vogue розкриває секрети внутрішньої й зовнішньої краси.

Текст: Фредерік Верлей, Мелані Дефуйлюа

Реклама

Епігенетика довела, що харчування впливає як на загальний стан здоров'я, так і на тривалість життя. Яким, на вашу думку, має бути раціон, що допомагає жити довго і щасливо?

КЕРОЛІН МЕРФІ: Не хочу узагальнювати, адже люди різні. Але що дійсно працює, так це максимально різноманітний раціон із продуктів рослинного походження (червоне вино й шоколад до них теж належать). Така їжа дає поживні речовини, необхідні для нормального функціонування організму.

А яку їжу ви вважаєте корисною для психічного здоров'я?

К. М.: Я б відзначила свіжі органічні продукти: вони містять усі необхідні нутрієнти, ефект від яких реально відчутний — як на клітинному, так і на ментальному рівні. Я, до прикладу, обожнюю зелений чай сенча: він розслаблює і водночас дає м'яку енергію.

Що у вас зазвичай на сніданок?

К. М.: Завжди починаю день зі склянки води з часточкою лимона для підтримання лужного середовища в організмі — цей ритуал допомагає виводити токсини з печінки і сприяє травленню. Сьогодні у мене на сніданок лосось і авокадо, багаті на корисні жирні кислоти, чорниця на десерт. І все це, звісно, з моїм улюбленим чаєм сенча.

Чи ви проходите чекапи, щоб оптимізувати раціон?

К. М.: Звісно. Щорічно здаю аналіз крові, щоб перевірити усі показники. Нещодавно виявили дефіцит вітаміну В, спричинений стресом, тому зараз я приймаю комплекс вітамінів групи В, вітамін D та Омега-3. Мені також подобаються аюрведичні рослини — шатаварі (допомагає нормалізувати гормональний фон) та ашваганда (знижує рівень стресу й допомагає заснути). Але я намагаюся не приймати занадто багато харчових добавок.

Як думаєте, на красу шкіри передусім впливають правильно підібрані засоби для догляду чи все-таки спосіб життя?

К. М.: І те, й інше. Я завжди вважала, що краса пов'язана зі здоров'ям. Я, до прикладу, випиваю більше трьох з половиною літрів води щодня, щоб шкіра була максимально зволоженою; вірю, що спорт творить дива — виводить токсини й робить шкіру сяючою. І, звісно, я шанувальниця відновлювального зволожувального крему з шовковистою текстурою Re-Nutriv Ultimate Lift від Estée Lauder, який справляє неймовірний поживний ефект. Чергую його з багатофункціональним кремом Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power SPF 15. У молодості я недостатньо захищала обличчя від сонця. Велика помилка. Сьогодні намагаюся надолужити втрачене.

Ви зізнаєтеся, що у свої 48 почуваєтеся красивішою й підтягнутішою, ніж у 25. У чому секрет?

К. М.: У тому, щоб не намагатися бути ідеальною. Крім здорового харчування і регулярних тренувань, потрібно не забувати веселитися і вміти відпускати минуле, щоб насолоджуватися життям. Напевно, це і є ключ до молодості.

Стовп номер один в епігенетиці — харчування. Сьогодні це найперспективніший спосіб контролювати експресію генів усього організму (і шкіри в тому числі). Щоб продовжити молодість, важливо правильно харчуватися і вибирати засоби для догляду з ефективними інгредієнтами. Ось кілька трюків.

"Здорове й усвідомлене харчування допомагає активувати правильні гени, в тому числі у шкірі, — каже лікарка Валері Ледюк із Maison Epigenetic. — Недавнє клінічне дослідження показало: можна зменшити свій біологічний вік на три роки лише за вісім тижнів, змінивши спосіб життя та раціон. Ми розробили програму Bilan 85, яка включає поради щодо харчування, режиму сну та відпочинку, фізичних навантажень, а також щодо прийому пробіотиків і фітонутрієнтів". Bilan 85 допомагає зробити перші кроки на шляху здорового харчування. Програма заснована на протоколі аналізів і тестів, інтегрованих із алгоритмом штучного інтелекту. Вона включає дослідження мікрофлори й аналізи на харчову непереносимість, що дозволяє скласти план харчування, який підходить конкретній людині. "По суті, це FMD-раціон з обмеженням калорій, що імітує голодування (також відомий як дієта довголіття) і розрахований на 5 днів, — додає Валері Ледюк. — Він допомагає очистити організм від токсинів, омолодити клітини, позбутися вісцерального жиру, налагодити режим сну й підвищити життєвий тонус, а ще дає розуміння, як керувати почуттям голоду і насичення". Докладніше — на maisonepigenetic.com

"Ідеальна їжа для наших генів — та, яку вони здатні розпізнати. Тому необроблена їжа багата на негативні іони (хороші), що дозволяють виводити позитивні іони (погані), щоб клітини знаходилися в ідеальному балансі, — пояснює Стефан Жолен, натуропат і засновник Stephan Jaulin Institut. — У цьому сенсі пророщене насіння — справжній чемпіон, поряд з олійними культурами, морськими водоростями і соком паростків пирію. Найкращі суперфуди — ті, що максимально засвоюються клітинами і не виводяться з організму дуже швидко. Мої фаворити — кламатські водорості AFA, багаті на амінокислоти і легкозасвоювані вітаміни, а також харчова добавка B. St-Joseph від Pianto, отримана в процесі ферментації рослинних компонентів. Bітамін В засвоюється організмом на 98% і захищає шкіру від вільних радикалів, ультрафіолетових променів, забрудненого довкілля, допомагає боротися зі стресом. Ще з надійних варіантів — три пакетики ліпосомального вітаміну С на день та дихальні практики". Докладніше — на stephanjaulininstitut.com

8 засобів для довголіття клітин шкіри

Французький бренд On The Wild створює органічну косметику нового покоління на основі диких трав, зібраних уручну. В основі харчової добавки, що живить волосся, шкіру та нігті, — активні інгредієнти з трав'яних зборів, взятих з природного середовища, а отже, чистіших, концентрованіших і максимально насичених вторинними метаболітами.

Харчова добавка для волосся, шкіри й нігтів, On The Wild

Секретна зброя Керолін Мерфі — бархатистий крем із легкою текстурою. Він створений із застосуванням передових технологій омолодження і поєднує в собі цінні інгредієнти. Екстракт квітів дикої гімалайської горечавки регенерує клітини шкіри на всіх рівнях та заспокоює її.

Крем Re-Nutriv Ultimate Lift Régénérante Jeunesse, Estée Lauder

За здатність виживати, навіть при втраті 95% вологи, світотамнус прозвали рослиною, яка воскресає. Диво відбувається завдяки речовинам, виявленим усередині клітин чагарника. Кожен флакон містить понад мільярд цих мінічастинок і насичує в’янучу шкіру вологою зсередини.

Крем Nera Reviscentalis Meta Concentrate, Giorgio Armani

Екстракт папаї + олії солодкого мигдалю, огіркової трави, кокосу, оливок і насіння малини = регенеруючий коктейль, наповнений незамінними жирними кислотами й вітамінами.

Олія Bio-Experte Nutritive Restructurante, Avant

"Шкіра, яка відновлюється повільніше, — це шкіра, що швидше старіє", — пояснює Фредерік Бонте, лікар і директор з наукових досліджень Guerlain. Ось чому в олії-сироватці з танучою текстурою використовується сила чотирьох видів меду і маткового молочка, що підвищують життєву енергію клітин шкіри і збільшують швидкість її оновлення втричі.

Легка олія-сироватка Abeille Royale Advanced, Guerlain

Нова енергетична бомба від Bioeffect, живильна та регенеруюча, бореться з вадами шкіри на всіх рівнях. Оридонін у складі знижує окислювальний стрес, а ніацинамід — вирівнює поверхню шкіри. Знаменитий поліпептид EGF (епідермальний фактор росту) та бета-глюкан, отримані з ячменю, підтримують вироблення колагену й утримують вологу.

Зволожувальний крем тривалої дії EGF Power Cream, Bioeffect

Бестселер, який завоював понад 200 нагород у галузі краси, збагачений екстрактом ферментованого гібіскусу для посилення природного захисту епідермісу. Також у складі — екстракт листя рослини хауттюйнія, що пробуджує внутрішні сили шкіри й гарантує надходження необхідних поживних речовин до її верхніх шарів.

Концентрат, що відновлює енергію шкіри, Ultimune, Shiseido

У серці нової формули для лінійки Absolue — клітини пелюсток троянди La Rose Perpétuelle, виведеної у лабораторії Lancôme. Активні молекули прискорюють оновлення клітин, зміцнюють бар'єр шкіри і підвищують захисні властивості епідермісу.

Відновлювальна сироватка Absolue, Lancôme

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.