До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети краси Ель Макферсон

Володарка прізвиська The Body і найдовших у світі ніг, розкішна австралійка Ель Макферсон 29 березня святкує 59-й день народження. Про те, що допомагає топ-моделі зберігати такий молодий і красивий вигляд — у нашому огляді.
Прізвисько The Body Ель Макферсон, супермодель 1990-х, отримала після того, як встановила своєрідний рекорд — з'явилась на п'яти обкладинках журналу Sports Illustrated, присвячених купальникам. Красномовне прізвисько і зараз можна вжити щодо Макферсон — стрункому тілу засмаглої австралійки позаздрить будь-яка молода дівчина.
Кар'єра Макферсон розпочиналася спокійно — під час подорожі Америкою дівчина зустріла скаута модельного агентства, який порадив спробувати себе перед камерою. Працювати моделлю в Нью-Йорк 17-річна Макферсон вирушила, щоб оплатити навчання в Сіднейському університеті — вона планувала стати юристкою.
1987 рік
1992 рік
1993 рік

Кар'єра Ель Макферсон, що вже до 22-х років з'явилася на обкладинках Vogue, а в 26 років заснувала власний бізнес — це демонстрація рідкісної для моделі бізнес-хватки. 1990 року Макферсон заснувала компанію, яка випускала календарі з власними фото, пізніше стали культовими її відеоуроки з комплексом вправ для стрункості фігури. Але це — далеко не всі проєкти заповзятливої ​​дівчини. На початку 90-х вона запустила власний бренд білизни Elle Macpherson Intimates, який ось уже понад 20 років успішно продається в США і Європі. Сама модель зізнається, що її вміння будувати кар'єру передались їй генетично: дідусь Макферсон — успішний адвокат, батько — музичний продюсер. До того ж, одна з найбільш високооплачуваних моделей світу не соромиться визнавати, що працювала з раннього дитинства — спочатку в аптеці, потім офіціанткою в барах. До речі, бізнес і подіум — не єдині пристрасті Макферсон: з 35 років вона знімається в кіно, і як модель, робить це цілком успішно. В її біографії – картини "Бетмен і Робін", "Джейн Ейр", "У дзеркала два обличчя", серіал "Друзі".

Макферсон демонструє вправи, які допомагають підтримувати форму, 1995 рік

Якщо секрет бізнес-успіху Макферсон пояснити просто, то ось загадку її вічної молодості — неможливо. 59-річна модель з ідеальним тілом і гладкою шкірою каже, що все просто — мовляв, кундаліні-йога, вегетаріанство і щоденні жорсткі тренування зі знаменитим лондонським тренером Джеймсом Дюганом творять чудеса. Можливо, секрет в природі, в багатій австралійській землі, на якій народилася і виросла Макферсон. У блозі на власному сайті модель часто пише про Австралію і про те, як багато ця країна з її дивовижною природою і особливим характером дала їй. Те, що в зрілому віці Макферсон така ж розкішна, як і в 20, підтверджує її затребуваність — вона досі бере участь у показах, а кілька років тому з'явилася на обкладинці британського Vogue.

Реклама

Сьогодні, як і 20 років тому, австралійка вірна собі і своєму фірмовому стилю: вже багато років вона не змінює розкішну зачіску, а на червоних доріжках з'являється тільки в довгих сукнях, що вигідно підкреслюють її фігуру, тяжіє до білого і чорного кольорів, що ідеально акцентують на її засмаглу шкіру. Одне з улюблених вбрань моделі — білий брючний костюм, причому штани вона вибирає широкі — вони підкреслюють довжину ніг Макферсон, занесених до книги рекордів Гіннеса.

Як і багато моделей, Макферсон — майстер повсякденної моди: на прогулянках в Сіднеї, Нью-Йорку і Лондоні (модель живе на три міста) або на бізнес-зустрічах вона з'являється у вузьких шкіряних штанах, вільних сорочках і об'ємних жакетах чи косухах і часто вибирає яскраві аксесуари — наприклад, лимонні човники або численні великі браслети на руках.
<b>gallery-2835-5</b>
Хоча головні козирі моделі все ж не довжина ніг і біляві локони, а чарівність і простота — Макферсон із тих, хто може запросто позувати журналістам без макіяжу: пояснює, що до природності її привчила рідна Австралія.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.