До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Анджеліна Джолі в кампанії Guerlain із захисту бджіл

Сенсаційний знімок, на якому Анджеліна Джолі стоїть, прямо дивлячись у камеру, з бджолами на обличчі, ключицях і шиї, став вірусним і зібрав понад 2,5 мільярда переглядів. Розповідаємо про сенс цього фото.

До міжнародного Дня бджіл 20 травня посланниця і муза Guerlain Анджеліна Джолі дала інтерв'ю National Geographic, де розповіла про об'єднання зусиль з Guerlain і ЮНЕСКО в рамках програми Women For Bees. Прагнучи показати красу і важливість бджіл для довкілля, фотограф і бджоляр Ден Вінтерс зробив знімки Джолі, привертаючи увагу до бджіл і бджолярів у всьому світі. Це дуже красива і цілісна історія: ось уже 17 років посол ООН Анджеліна Джолі підтримує місцеві громади в Камбоджі у їхній боротьбі з вирубуванням лісів, що загрожує бджолам, іншим тваринам і екосистемі в цілому.

Реклама

Від бджіл залежать і біологічне розмаїття, і продовольча безпека. Бджоли запилюють не якісь там абстрактні рослини, а цілком конкретні яблуні, апельсини, перець — усі овочі і фрукти, які є в раціоні кожного. Без бджіл не буде кави (так, вона теж цвіте, і їй теж потрібне запилення), одягу з деніму (бавовна — це квітка), м'яса і молока (що їдять корови? — правильно, траву і квіти). Доля світу залежить від бджіл. І в цьому — жодного перебільшення.

Анджеліна Джолі муза Guerlain з 2017 року. Саме тоді актриса, посол доброї волі ООН стала обличчям аромату Mon Guerlain і амбасадором Дому, який ось уже багато років поспіль підтримує sustainable-програми, в тому числі, присвячені бджільництву. У 2019-му Guerlain і ЮНЕСКО оголосили про довгострокове партнерство, мета якого захистити бджіл, чия популяція знижується щороку. Пестициди головна причина катастрофічної смертності бджіл: їхня популяція знижується щороку на 30%.

Guerlain завжди був з бджолами заодно: це символ Дому вже 167 років. У 2011 році бренд запропонував підтримку Асоціації із захисту бретонських чорних бджіл на острові Уессан. У 2015-му встановив партнерство з Французькою апідологічною обсерваторією, в 2017-му запустив Bee University, щорічну конференцію за участю апідологів, урядових організацій, активістів. У 2020-му стартувала програма тренінгів для бджолярів у партнерстві з ЮНЕСКО. Завдання грандіозне: збільшити чисельність бджіл у біосферних заповідниках до 2024-го на мільярд.

Програма Women For Bees, спрямована на те, щоб забезпечити жінкам соціальну і економічну незалежність, до 2025 року передбачає побудувати 2500 вуликів в 25 біосферних заповідниках ЮНЕСКО і заповнити популяцію бджіл до 125 мільйонів. 50 жінок, які закінчать навчання до 2025 року, отримають підтримку в створенні власних бджільницьких господарств. Guerlain планує зібрати до одного мільйона євро на розвиток програми Guerlain For Bees Conservation Program. Ексклюзивне інтерв'ю National Geographic, присвячене Всесвітньому дню бджіл, з Анджеліною Джолі можна знайти на сайті NatGeo.com/Bees.

Фото: @danwintersphoto

Сукня, Gabriela Hearst by @gabrielahearst

Прикраси, @whitespacejewelry

Зачіски: Adam Campbell @adamcampbellhair

Макіяж: Toni G

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.