До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правильні бджоли: що треба знати про засоби для догляду Abeille Royale, Guerlain

20 травня — Міжнародний день бджіл. Розповідаємо про їхню роль у долі людства й згадуємо про "колаборації" Guerlain і бджіл. А також запрошуємо долучитися до ініціативи Guerlain — і висадити медоносні рослини, хоч на балконі, хоч на міській клумбі.

Guerlain

Просто над входом до бутика Guerlain на Champs-Elysées, 68 на найтонших нитках ширяють повітряні кулі-бджоли. Тобто це тільки здається, що ширяють. Насправді вони зроблені із золотого металу й важать 5 кілограмів кожна. Такий трибют бджолам — не випадковість: вони багато роблять для Guerlain і марка відповідає їм взаємністю.

Бджоли в Guerlain — правильні. Живуть на самому заході Франції, на острові Уессан, що знаменитий своїми пятьма маяками й особливим кліматом: там немає паразитів, які зазвичай загрожують бджільництву. І роблять правильний мед, який потім входить до серії засобів Abeille Royale. На відміну від інших сортів меду, уессанський багатий на амінокислоти, здатні надати шкірі пружності й захистити від агресії довкілля, а ще — зробити її мякою й доглянутою завдяки набору з мікроелементів, цукру й фруктози.

2019 Guerlain і ЮНЕСКО оголосили про довгострокове партнерство, щоб захистити бджіл, популяція яких знижується щороку. "На дахах Opera і Юнеско є вулики. Ви знали?" — запитує Мерієм Буамран, експертка міжнародної програми "Людина й біосфера". Ми зустрічаємося в межах спільної конференції Guerlain і ЮНЕСКО, присвяченої біологічному розмаїттю загалом, і бджолам зокрема. Про вулики на паризьких дахах я чую вперше, але, виявляється, наприкінці нульових їх тут встановили безліч. "Міський" мед, як не парадоксально, якісніший від звичайного (знаменитий Le Miel del'Opera отримують з вуликів, розміщених в Opera), а показники його збирання — вищі, ніж у передмістях. Усе тому, що в місті заборонені пестициди — головна причина катастрофічної смертності бджіл: їхня популяція знижується щороку на 30%.

Guerlain завжди були із бджолами на одному боці: це символ Дому вже 167 років. У 2011 році бренд запропонував підтримку Асоціації із захисту бретонських чорних бджіл на острові Уессан. У 2015 встановив партнерство з Французькою апідологічною обсерваторією, у 2017 — запустив Bee University, щорічну конференцію з участю апідологів, урядових організацій, активістів. У 2020 стартує програма тренінгів для бджолярів — у партнерстві з ЮНЕСКО. Завдання грандіозне: збільшити чисельність бджіл у біосферних заповідниках до 2024 на мільярд.

Реклама

Від бджіл залежить і біологічне різноманіття, і продовольча безпека. Бджоли запилюють не якісь там абстрактні рослини, а цілком конкретні яблука, апельсини, перець — всі овочі й фрукти, які є в раціоні кожного. Без бджіл не буде кави (так, вона теж цвіте, і їй теж потрібне запилення), одягу з деніму (бавовна — це квітка), м’яса й молока (що їдять корови? — точно, траву й квіти). Доля світу залежить від бджіл. І в цьому — жодного перебільшення.

Guerlain

Лінійку Guerlain Abeille Royale з маточним молочком Guerlain і медом чорних бджіл з острова Уессан, якій цього року минає 10 років, виготовляють за принципами сталого розвитку: і паковання, і цикл виробництва, і доставлення (у паризькі крамниці Guerlain її везуть електромобілі).

Guerlain

Дорогоцінна олія Abeille Royale — гордість марки. Попри своє антивікове призначення, вона годиться навіть 25-річним. У неї летка текстура, неймовірний аромат і мед уессанських бджіл з маточним молочком у складі.

Якщо з медом все більш-менш зрозуміло, то про маточне молочко треба розповісти окремо. Його виробляють бджоли з наявного у вулику квіткового пилку, води й меду, щоб нагодувати бджолину королеву. Унаслідок вона виростає в кілька разів більшою, ніж інші бджоли, і живе не 4—5 тижнів, як вони, а 4—5 років. І водночас працює без утоми. У молочку багато амінокислот, потрібних для людини. Людський організм не здатний до їхнього синтезу й може отримувати їх лише через їжу. Масово використовувати молочко — майже неможливо: бджоли виробляють його крихітними порціями. Саме тому воно вважається рідкісним дорогоцінним продуктом.

Мені пояснюють, що користуватися олією можна замість крему, відразу після вмивання, але вона настільки легка й швидко вбирається, що нею можна замінити сироватку, а потім нанести свій звичний крем. Жодного непотрібного блиску на шкірі не зявиться.

Щоб вирівняти рельєф шкіри й вивести зайву рідину, у Guerlain радять наносити олію за особливою технікою. Треба зробити кілька ковзних рухів від вуха до вуха уздовж вилиці, потім повторити рух від центра лоба до вух. Щоб стимулювати мязи обличчя, поліпшити колір шкіри й зробити її пружною, треба діяти інакше: зробити кілька натиснень долонею по щоках, а потім злегка промасажувати шкіру по колу. Якщо користуватися засобом регулярно, він забезпечить тонус шкіри, відновить контури обличчя й розгладить дрібні зморшки, а шкіру зробить сяйливою.

2019 року в Guerlain вийшла сироватка Guerlain Abeille Royale Double R Renew & Repair. Її мета повернути шкірі пружність і сяйво. Вчені лабораторій Guerlain об’єднали антивікові властивості "бджолиної" технології Abeille Royale й м’якого пілінгу. Останній оновлює шкіру завдяки трьом різновидам оксикислот з доведеною ефективністю. Вони впливають так само ефективно, як концентрованіші побратими, але не спричиняють дискомфорту й почервоніння. Такий м’який пілінг допомагає шкірі оновлюватися з подвійною швидкістю. Що стосується пружності, то вчені зробили ставку на ген TIEG1. Він керує відновленням шкіри, стимулює синтез колагену I й IV типу та гіалуронової кислоти.

Сироватка Guerlain Abeille Royale Double R Renew & Repair, Guerlain

10 років досліджень Guerlain Research спричинилися до появи нових кремів денних і нічного. Вони відновлюють шкіру, але водночас є комфортними й легкими за текстурою. Денний крем з’явиться у трьох варіаціях легкій, збагаченій і матувальній. Всі креми годяться для чутливої шкіри.

Оновлені креми Guerlain Abeille Royale

Допомогти бджолам сьогодні просто: можна висаджувати рослини-медоноси, які дадуть бджолам їжу й забезпечать їхню життєдіяльність.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.