До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія рожевої весільної сукні Грейс Келлі

19 квітня 1956 року голлівудська актриса Грейс Келлі вийшла заміж за князя Монако Реньє III. Відтоді пройшло вже понад 65 років, а весільний образ принцеси Монако досі слугує натхненням для багатьох дизайнерів. Ідеться про вінчальну сукню з високою горловиною-стійкою, обтислим ажурним ліфом і пишною спідницею із шовку й тафти, яку прикрашали десятки розшитих вручну перлин і шлейф завдовжки понад десять метрів. Автором легендарної сукні стала дизайнерка Гелен Роуз, а за самим весіллям спостерігало понад 30 мільйонів глядачів.

Грейс Келлі

Однак мало кому відомий той факт, що за день до пишних врочистостей Грейс Келлі одягла ще одну весільну сукню для цивільного розпису, яку також розробила Гелен Роуз. Для церемонії одруження в тронній залі палацу Монако голлівудська актриса вибрала елегантний рожевий ансамбль з тафти в пудрово-рожевому відтінку. Весільне вбрання було повністю розшите бельгійським мереживом із зображеннями троянд і складалося зі спідниці завдовжки міді й приталеного жакета з круглою горловиною. Комплект був доповнений атласним капелюшком-джульєткою й парою коротких білих рукавичок.

Реклама
Грейс Келлі й князь Монако Реньє III

Після закінчення церемонії розпису Грейс Келлі змінила своє стримане й елегантне вбрання на ще одну сукню завдовжки міді, у якій вона разом із чоловіком вирушила на пресконференцію. Днем пізніше на церемонію вінчання актриса прибула в тій самій казковій сукні з довгим шлейфом, яка стерла з пам’яті всі попередні образи принцеси Монако.

Грейс Келлі
Грейс Келлі й князь Монако Реньє III
Ескіз весільної сукні Грейс Келлі

За матеріалами: vogue.es

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.