До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

ФК "Шахтар" проведе серію благодійних матчів на підтримку України

Український футбольний клуб "Шахтар" разом з авіакомпанією SkyUp Airlines ініціюють серію благодійних матчів під патронатом МЗС України, щоб допомогти нашій країні у війні з росією. Суперниками підопічних Роберто Де Дзербі стануть грецький "Олімпіакос", польська "Лехія", турецький "Фенербахче" та хорватський "Хайдук". Усі кошти від реалізації квитків на матчі та реклами буде передано захисникам України, волонтерським організаціям, медикам, а також спрямовано на допомогу українським дітям, які постраждали від російської агресії.

Перший благодійний матч на підтримку України в межах турніру Shakhtar Global Tour for Peace вже відбувся 9 квітня — суперником "Шахтаря" став грецький "Олімпіакос". Гравці донецького футбольного клубу вийшли на поле в спеціальних патріотичних футболках, на яких замість прізвищ гравців з’явилися назви українських міст-героїв, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії: Маріуполь, Ірпінь, Буча, Волноваха, Гостомель, Харків, Миколаїв, Чернігів, Херсон та Охтирка. Також на формі "Шахтаря" розмістили зображення українського прапора зі словами STOP WAR і напис #StandWithUkraine, а на поле гравці вийшли загорнуті в синьо-жовті стяги. Перед початком матчу пролунав гімн України, який виконала співачка Ольга Полякова.

Реклама

Окрім цього, під час товариського матчу "Шахтаря" з грецьким "Олімпіакосом" на трибунах стадіону "Георгіос Караїскакіс" було викладено 176 іграшок на згадку про кожну дитину, що загинула в Україні від рук російських окупантів. Загалом команді вдалося зібрати 3,2 мільйона гривень, які витратять на придбання засобів захисту й медикаментів для ЗСУ, а також на підтримку дітей, які постраждали під час війни.

"Ми хочемо цими матчами говорити про війну і мир в Україні. Про жахливу війну, яку розв’язала Росія проти України, про страждання та руйнування, які ця війна завдала нашій країні. Про мир — потребу завершити це безумство, повернутися до нормального життя й відновити країну. Наші меседжі прості: Stop War in Ukraine та Football for Peace — цим усе сказано", — каже Сергій Палкін, генеральний директор ФК "Шахтар".

Завдяки благодійному туру "Шахтар" і далі привертає увагу світу до війни на територіях України й додатково має змогу збирати великі кошти для української армії. Наступну гру в межах Shakhtar Global Tour for Peace "гірники" проведуть 14 квітня о 20:30 з польською "Лехією" у Гданську на 44-тисячній "PGE-Арені". Квитки можна придбати на сайті lechia.pl, а трансляція матчу буде доступна на каналі "Футбол 1" та клубному YouTube-каналі. Далі гравці "Шахтаря" планують зустрітися з "Фенербахче" 19 квітня в Стамбулі та з "Хайдуком" 1 травня в Спліті. Нагадаємо, приблизно 1,4 мільярда гривень уже передали бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" на допомогу Україні й українцям за 40 днів війни.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.