6 способів опанувати дрескод smart casual цього сезону

LOOK
7 серпня 2023

Дрескод smart casual є одним із найскладніших. Цей стиль, який часто пропонують для неформальних подій або заходів, спрямований на створення невимушеного, але водночас професійного вбрання. Звучить як виклик? Звичайно, це так, але з правильними порадами та підказками можна легко досягти цілі. Зверніть увагу на базові речі, які, ймовірно, вже є у вашому робочому гардеробі: блейзери, класичні штани, сорочки та спідниці на ґудзиках. Елегантні аксесуари шкіряна сумка через плече або масивні лофери також підкреслять будь-який образ і зроблять його вишуканим. Знайти правильний баланс між ошатним і простим — це, безумовно, мистецтво, але, на щастя, є декілька знаменитостей, які цього літа створили smart casual образи. Vogue.ua зібрав найстильніші виходи модниць, які допоможуть опанувати цей дрескод уже зараз.

Ідеальна біла футболка

Дженніфер Лоуренс

Базова біла футболка є невід’ємною частиною гардероба. Це ідеальний предмет для повсякденних образів. Зробіть, як Дженніфер Лоуренс, і поєднайте її з широкими плісированими штанами: мінімалістична комбінація виглядає витончено, особливо в ансамблі з ефектними сандалями та шкіряною сумкою через плече. Додайте також кілька золотих намист і улюблений головний убір.

Штани – центр уваги

Дженніфер Лопес

Елегантний повсякденний образ — це можливість дозволити одному вишуканому предмету заповнити весь наряд. Дженніфер Лопес, наприклад, зробила фокусом свого вбрання пару білих широких штанів. Цю річ знаменитість поєднала з пісочною шовковою сорочкою на ґудзиках і відповідною сумкою з короткими ручками. Окрім цього, варто також пофантазувати зі своїми аксесуарами, як-от обʼємні окуляри-авіатори, щоб зробити образ більш спокійним і невимушеним.

Нейтральні тони

Ґабріель Юніон

Нейтральні відтінки, як-от чорний, коричневий, білий і сірий, завжди виглядатимуть більш ошатними, навіть якщо речі самі по собі цілком повсякденні. Просто візьміть за приклад образ Ґабріель Юніон, яка цього літа обрала білий шовковий костюм. Хоча це фактично одяг для відпочинку, акторка все одно виглядала елегантно та невимушено — ідеальне поєднання для опанування дрескоду smart casual. Туфлі з квадратним мисом і яскрава сумка від Prada також допомогли в цьому.

Головне – база

Кеті Голмс

Ймовірно, у вашому гардеробі вже є улюблені кардиган і пара джинсів, але, щоб одяг відповідав дрескоду smart casual, варто трохи оновити ці повсякденні речі. Кеті Голмс, наприклад, вдало поєднала джинси й трикотаж, але її модель була прикрашена монограмами, а кардиган — прямокутного крою. Ці сучасні акценти миттєво покращили образ і зробили його більш ошатним. Так само як атласні балетки й ефектні сережки.

Класичний блейзер

Кендалл Дженнер

Модель Кендалл Дженнер є майстринею ошатного повсякденного стилю, і один із способів, яким вона часто користується, — це різноманітні поєднання з класичним блейзером. Відмовляючись від традиційного костюма-двійки, вона часто вдягає блейзер з парою мікрошортів і спідниць, а також білою сорочкою на ґудзиках. Не забудьте про структуровану шкіряну сумку.

Бежевий тренч

Гейлі Бібер

Простий трюк для стильного smart casual образу в прохолодні місяці? Ефектний тренч. Класичний верхній одяг кольору хакі чи бежевих відтінків ніколи не вийде з моди — і ви можете поєднувати з ним свої улюблені речі, щоб зробити його стильним повсякденним доповненням. Гейлі Бібер одягла свій тренч з білою футболкою, джортами та рибальськими сандалями. Обирайте стильне пальто — і воно миттєво змінить усе ваше вбрання.

Текст: Christian Allaire

За матеріалами vogue.co.uk.

Популярне на VOGUE