До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Трендовий силует: як стильно носити джорти цього літа

Довгі джинсові шорти, або джорти, залишаються одним з найбажаніших елементів літнього гардероба. Часом їхній крій нагадує витончений силует чоловічих шорт — довгі, широкі та майстерно злегка розкльошені. Проте ця витончена й елегантна форма компенсується грубою міцністю цього цілком американського деніму в дусі образів Емінема з "нульових". А втім, вони скрізь.

Бланка Міро
Бланка Міро

Реклама

Одного разу побачивши джорти, ви не зможете їх забути. Тож не дивно, що і тренди Google також не можуть цього не помітити — саме зараз спостерігається сплеск пошукових запитів. Зіркові дівчата поєднують їх із червоними ковбойськими черевиками та класичною білою майкою. Окрім цього, модниці роблять ставки на бавовняні блузи з ажурними комірами, футболки з ностальгічними принтами та яскраві балетки.

Гейлі Бібер
Гейлі Бібер

Серед прихильниць тенденції такі завзяті любителі джортів, як-от моделі Палома Елсессер і Салем Мітчелл, стиліст Міяко Белліцці, шанувальниця вінтажу Клара Перлмуттер, дизайнер Фавор Мберу та незліченна кількість модних редакторів. Більшість носять саме цей фасон, оскільки він зручний та надзвичайно комфортний. Багатьом подобається більша, мішкувата форма. Вони просторіші та набагато зручніші, ніж вузькі джинсові шорти.

Джорти знайшли своє місце і на модних подіумах. У круїзній колекції Gucci 2023 вони були доповнені ґудзиками та поєднані з чорним жакетом і чорними черевиками. У MaxMara у передосінній лінійці темна версія поєднувалася зі світлим жакетом. AnnDemeulemeester, Coach, LouisVuitton і український бренд KSENIASCHNAIDER додавали джорти в колекції весна-літо 2022. Цей елемент гардероба був також помічений і в поточних лінійках: LouisVuitton римували їх з топами, Givenchy — з базовими гольфами, а NatashaZinko з максималістськими куртками.

KSENIASCHNAIDER, Gucci
KSENIASCHNAIDER, Gucci

Стилізація обʼємнихджортів — це мистецтво. Естетика не обов’язково повинна складатися з мішкуватих шарів у дусі Sandlercore — хоча ви можете зробити і це. Натомість мова йде про баланс. Зрештою, обтислий топ і вільні та довгі джинсові шорти виглядають по-справжньому зірково.

Текст: LianaSatenstein, Joy Montgomery

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.