До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Tenniscore: як тенісний корт став модним натхненням цього сезону

Чи маємо ми намір проводити неділю, граючи в теніс? Навряд. Чи збираємося ми цього сезону поповнити свій гардероб спідницями плісе, білими сорочками поло та плетеними джемперами з V-подібним вирізом? Без сумніву. Попри те, що цей тренд бере свій початок від весни 2021 року, а пік його популярності припав на минулий модний сезон осінь-зима 2022/2023, зокрема колекції Miu Miu та Adidas x Gucci, зараз, навесні 2023 року, він справді став максимально впізнаваним. Зважаючи на те, що цей тип одягу як і сам спорт має явне посилання на відпочинок та пов’язаний з гарною погодою, логічно, що зараз найбільш слушна пора для розквіту цієї тенденції.

Кетрін Гепберн грає в теніс у 1935 році
Кетрін Гепберн грає в теніс у 1935 році

Реклама

Фото: Arthur Elgort
Фото: Arthur Elgort

З огляду на прихід гарної погоди головні модні бренди, здається, погодилися засипати нас конкретними тенісними пропозиціями. Так, наприклад, колекція Celine охоплює все: від в’язаних жилетів до шкіряних сумок для ракеток, завдяки яким дійсно хочеться записатися на заняття. Не варто забувати і про класичні пропозиції від Lacoste, зосереджені більше на сорочках поло та сукнях.

Теніс на Багамах, 1957 рік. Фото: Slim Aarons
Теніс на Багамах, 1957 рік. Фото: Slim Aarons

Джулі Крісті в тенісному образі в лондонському аеропорту, 1966 рік
Джулі Крісті в тенісному образі в лондонському аеропорту, 1966 рік

З таким переліком переваг неможливо не потрапити в моду, навіть якщо у вас немає наміру грати в теніс у короткостроковій перспективі. Насправді tenniscore іде рука об руку з однією з найпопулярніших тенденцій у соцмережах – естетикою old money. Ця течія існує у модній сфері з 2021 року і характеризується вихвалянням преппі-стилю з відтінком естетики багатих американських студентів коледжів 1990-х років, популяризованої такими брендами, як Ralph Lauren, Tommy Hilfiger та Lacoste. Плетені жилети, трикотажні джемпери з V-подібним вирізом, університетські піджаки, плісировані спідниці та сорочки поло з короткими рукавами поєднують обидві естетики, підносячи речі, які спочатку мали більш спортивне призначення, на витончений рівень.

Ця тенденція, безсумнівно, повертається з помітним ностальгічним відтінком, що змушує нас згадати про Катрін Денев у фільмі "Денна красуня" (1967) або інші стрічки, як-от "Коліно Клер" (1971) і "Іствікські відьми" (1987), а також "Вімблдон" (2004) і "Матч-пойнт" (2005). Не варто забувати і про низку старих фотографій, які сьогодні слугують натхненням і образи з яких, власне, цілком можна додати до сьогоденного гардероба. Від Кетрін Гепберн у 1935 році на тенісному корті до Джулі Крісті в лондонському аеропорту в 1966 році в білій плісированій спідниці та піджаку з V-подібним вирізом.

Тенісний образ Скарлетт Йоханссон у фільмі "Матч-пойнт" (2005)
Тенісний образ Скарлетт Йоханссон у фільмі "Матч-пойнт" (2005)

Кірстен Данст у тенісному образі у фільмі "Вімблдон" (2004)
Кірстен Данст у тенісному образі у фільмі "Вімблдон" (2004)

І як дочірній мікротренд, варто відзначити відродження в цьому сезоні тенісних намист і браслетів. Хоча це може бути не настільки поширений термін – він більш популярний, наприклад, у Сполучених Штатах — він стосується ланцюжків, які складаються з тонкого ряду дрібних діамантів або кристалів. Хоча, очевидно, це не звичайний елемент тенісного спорядження, він отримав свою назву від Кріс Еверт, якій довелося припинити гру на US Open у 1978 році, оскільки вона втратила свій діамантовий браслет під час гри. Те, що повернення цього типу коштовностей узгоджується з найвищим результатом у тенісі, може бути простим збігом, але це не означає, що не варто відтворювати комбінацію, яку запропонувала спортсменка. Звичайно, краще поза кортом.

Текст: Ana Gándara

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.