До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скільки грошей королівська родина витрачає на одяг

Члени королівської родини — найвідоміші люди не лише у Великій Британії, а й далеко за її межами. Їм необхідно докладати певних зусиль, щоб завжди мати досконалий вигляд, відповідно до їхнього статусу. Отже, скільки грошей королівська сім'я насправді витрачає на одяг і яка частина коштів на шопінг йде з їхньої власної кишені?

Реклама

Хто вибирає, що носити королівським особам?

Залежно від того, хто ця королівська особа, відповідь може змінюватися. Наприклад, у Кейт є стилістка Наташа Арчер, яка добирає принцесі вбрання для офіційних заходів і королівських турів. Що стосується Меган, то є висока ймовірність, що у неї під рукою був стиліст, який дбав про її вигляд, поки вона ще належала до королівської старшини, хоча особа цього спеціаліста поки не підтверджена.

Кейт і Меган самі купують одяг?

Так, і Кейт, і Меган помічали на головних вулицях Лондона під час шопінгу. Кейт бачили за покупками в Zara, Gap, Jigsaw, де вона працювала до одруження з принцом Вільямом, і Peter Jones. Відомо, що Меган любить магазини на King’s Road.

Хто платить за одяг Кейт Міддлтон і Меган Маркл?

Королівські особи не приймають одяг в якості подарунка. Стилістка Кейт часто бере дизайнерські речі в оренду, а потім їх повертають. Кейт може придбати деякі з речей, якщо забажає, і витрачає на це грошову допомогу, яку сім’ї виділяє король Чарльз. До того, як офіційно увійти в королівську родину, Меган була зобов'язана сама оплачувати весь свій одяг. Це означає, що вона, ймовірно, сама заплатила за свою весільну сукню, яка, за оцінками, коштувала понад 400 000 доларів. Враховуючи, що колись Меган була голлівудською актрисою, те, що їй доводилося самостійно купувати одяг, не було проблемою.

Тож скільки Кейт і Меган насправді витрачають на одяг щороку?

Незрозуміло, який сімейний бюджет у принца Вільяма, але згідно з документами, оприлюдненими Палацом у 2015 році, король Чарльз виділяє сім’ї стипендію в розмірі 6 мільйонів доларів щороку, з якої й виокремлюється бюджет на одяг. Попри те що королівські фінанси, як відомо, важко відстежувати, у 2012-му стало відомо, що того фінансового року Кейт витратила 70 000 доларів на одяг. Інший звіт (неофіційний), наданий Daily Mail у 2017 році, дійшов висновку, що Кейт витратила на одяг понад 100 000 доларів лише за один квартал і, відповідно, 400 000 доларів на рік. Однак у звіті були пораховані всі нові речі, які вона носила протягом кварталу, і в ньому не було враховано, що деякі з них були взяті в оренду в дизайнерів. Та незалежно від точної цифри, витрати однозначно перевищують бюджет середнього громадянина Великої Британії.

А як щодо інших членів королівської родини?

Покійна королева заробляла власні гроші — мільйони доларів на рік. Через це вона могла вільно купувати собі одяг. Під час свого правління вона нечасто брала речі в оренду, а радше доручала кравцям і модисткам шити для неї вбрання на замовлення, оскільки її гардероб був дуже специфічним.

Інші члени королівської сім’ї, як-от принцеси Євгенія та Беатріс, мають купувати одяг за власні доходи, але це не так складно, оскільки вони отримують гроші від свого батька або короля Чарльза. Королівські особи без офіційних титулів (наприклад, Зара Філліпс) можуть приймати подарунки, отримувати підтримку та заробляти мільйони власних коштів, і ми припускаємо, що їхній гардероб від цього виграє.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.